|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
VPN savjet ?
Pozdrav svima! Molim Vas za savjet i pokoju riječ, kako sam nešto o tome već čuo. Da li je moguće instalirati neki besplatni VPN program, (koji nije ograničen vremenski ili količinom podataka), a koji bi me zaštitio da druge osobe ne mogu vidjeti što ja pretražujem na kućnoj mreži, jer koliko znam, to se može kontrolirati. Molim Vas, ako ima neko stručan, tko se u to razumije, stvarno bih bio zahvalan. Pozdrav od Daniela ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.01.2014. u 21:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Moguće je kontrolirat. VPN je pogotovo pametno koristiti kad se spajaš na neku "javnu" točku. Uglavnom, openVPN i spajaj se na jedan od ova dva http://www.vpnbook.com/ (iako piše da podržava, nisam uspio torrent upogonit) http://freevpn.me/ (piči torrente ![]() Nijedan nema nikakvih ograničenja. EDIT: S vremena na vrijeme promjene šifre za pristup, pa kad prestane radit pogledaj na njihove stranice za novu šifru |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Imaš plaćene VPN, npr airvpn.org , radi ok. Teško da ćeš naći besplatni neograničeni VPN koji radi kako spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Naravno da jesi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ima i airvpn besplatnu uslugu, i kao i sve besplatne usluge ima ograničenja koja vi ovdje ne spominjete. Dobiješ bandwidth koji ostane nakon što se korisnici koji plaćaju izredaju, oni uvijek imaju prvenstvo. To znači da ti je veza čas 10mbit, a čas ideš kornijevim korakom. Ukoliko treba za nešto ozbiljnije i želiš stabilnost, plati vpn, dođe 20 kn mjesečno. Ukoliko ti treba rijetko, spajaj se na besplatni i gađaj vrijeme kada nema ljudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.01.2014. u 00:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Napisao sam ti već. Pitanje je za čega ti treba. Ako je za plaćanje, ne vidim zašto ti treba vpn? Vpn ti služi da krajnja destinacija ne zna tvoj pravi ip ili da mogući wannabe presretaci tvoje veze ne vide šta ti radiš. Ukoliko ti plaćaš na nesigurnoj stranici, neće te spasiti od krađe broja kreditne kartice. Zadnje izmijenjeno od: Mikeyy. 30.01.2014. u 07:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Odi na vpnbook,tamo imas tutorial kako pokrenuti I konfigurirati sve. Uglavnom, jedan od vpn fajlova u tom zipu otvori sa openvpn clientom I to je to. Mislim da te ne mogu pratit posto je veza kriptirana, ali nisam bas upoznat s time Zadnje izmijenjeno od: henri_007. 30.01.2014. u 11:23. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
decki, zamolio bih nekoga tko je dobro upucen u postavljanje VPN-a i sakrivanja IP-a jer dobivam hebacke opomene od providera, a posto je ova kanada sva u pravilima, ne bi se zacudio da dobijem i neki poziv na sud ili kaznu. neka preporuka gdje, sto, ako treba i platit koji dolar mjesecno ili godisnje, nije ni to greda. pa moze na PM malo pomoci, ili skype, whatsapp, stagod ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Hide.me je idealan za to, u vecini zemlji dopustaju P2P.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 25.03.2016. u 12:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pogledaj reviewove, preporuke... Cini se povoljno i jednostavno. A sada ako ce se i oni buniti za torrent i slicno, nemam pojma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ako imaš pristojan router, stavi VPN na router tako da ti svi uređaji koriste bez da svaki posebno moraš narediti. airvpn.org je vrlo dobar vpn provider |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PC Ekspert
|
Po mojem iskustvu bilo koji man in the middle vpn servis je leglo hackera i nije nipošto "anonimno" osim za možda "obične" vlasti i slične nadzorne organe. Teško je nekoga osuditi ali mislim da nema idealnijeg scenarija za prikupljanje podataka od takve vrste vpn-a (ili browser proxy) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Može pojašnjenje obje tvrdnje? - VPN leglo hakera? Misliš na ove besplatne varijante ili sve redom? Zašto? - Na koji način nije anonimno? Nije mi provokacija namjera nego da vidim o čemu se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
PC Ekspert
|
Evo jedan primjer http proxy "surfaj anonimno to ti je super" servisa, a takvih ima bezbroj. https://www.youtube.com/watch?v=0QT4YJn7oVI Nije anonimno, najjednostavniji primjer je da onaj entitet koji ima kontrolu nad VPN servisom vidi SAV TVOJ PROMET i uz pomoć drugih baza podataka i alata može raditi čuda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Jasno, ništa nije 100% sigurno, ali ovdje se priča o besplatnim VPN/proxy. Besplatni proxy nema mi smisla, jer netko mora te servere održavati, i zašto bi on tebi besplatno to davao!? Najjefitinije je platiti. Moraš imati neku razinu povjerenja u pružatelja usluge. Isto tako CA certifikati ovise o povjerenju u kuću koju ih izdaje, vjeruješ svom ISP-u, MS-u, Googlu i slično. Svi oni mogu raditi iste te stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
PC Ekspert
|
Ma jasno, nisu svi "loši" - nisam to niti mislio u tom smislu no ako je već imperativ neka anonimnost onda recimo ima par alternativa koje su možda malo manje opasne. Tipa uzet VPS u Azerbejdžanu i složiti si VPN do tamo. Ili proxy. Druga alternativa, koja je isto relativno mutna ali po mojem skromnom mišljenju manje mutna od VPN-a je TOR. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|