Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.10.2015., 07:55   #31
makii
Registered User

Datum registracije: Oct 2015
Pa ja trenutno imam RB SXT 5nD r2 koji mi je spojen na IP kameru sa kojeg šaljem snimak u kancelariju gdje se nalazi RB OmniTIK U-5HnD koji je spojen na NVR, oni su bežično spojeni, i to sve dobro radi jer ima optička vidljivost. Međutim ja sam sad htjela da imam i treću tačku (između ove dvije) za slučaj kada između ove dvije tačke nema optičke vidljivosti, i sad trebam podesiti te antene.
makii je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2015., 08:21   #32
Perestrojka
CNE @ Verne global DC
Moj komp

Perestrojka's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Stavi Omnitik na sredisnju tocku, te se spoji iz kancelarije sa SXT-5nD u klijent modu na taj omnitik.

Znaci ovako:

[Kamera] ---LAN kabel--- [SXT-5nD - Klijent mod] )))WiFi))))) { Omnitik - AP mod } (((WiFi(((( [SXT-5nD - Klijent mod] ---LAN kabel--- [Kancelarija NVR]

Zadnje izmijenjeno od: Perestrojka. 15.10.2015. u 08:26.
Perestrojka je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2015., 08:24   #33
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor makii Pregled postova
Pa ja trenutno imam RB SXT 5nD r2 koji mi je spojen na IP kameru sa kojeg šaljem snimak u kancelariju gdje se nalazi RB OmniTIK U-5HnD koji je spojen na NVR, oni su bežično spojeni, i to sve dobro radi jer ima optička vidljivost. Međutim ja sam sad htjela da imam i treću tačku (između ove dvije) za slučaj kada između ove dvije tačke nema optičke vidljivosti, i sad trebam podesiti te antene.
Rješenje je ili da dokupis level 4 licencu za postojeci SXT-5hnd ili da kupis novi koji je vec predvidjen za AP mod (SXTG-5HnD).

Citiraj:
Autor Perestrojka Pregled postova
Stavi Omnitik na sredisnju tocku, te se spoji iz kancelarije sa SXT-5nD u klijent modu na taj omnitik. Takodjer kameru spoji drugim SXT-5nD na Omnitik u klijent modu ukoliko je udaljenost velika i defaultna antena s kamere nece biti dovoljna za kvalitetan link / kamera ima LAN port preko kojeg mozes povezat SXT-5nD sa njom.

Znaci ovako:

[Kamera] ---LAN kabel--- [SXT-5nD - Klijent mod] )))WiFi))))) { Omnitik - AP mod } (((WiFi(((( [SXT-5nD - Klijent mod] ---LAN kabel--- [Kancelarija] -
Mislim da ne moze micati omnitik sa postojece pozicije radi ostalih kamera koje se na Omnitik spajaju trenutno.
Staro 15.10.2015., 08:29   #34
Perestrojka
CNE @ Verne global DC
Moj komp

Perestrojka's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Mislim da ne moze micati omnitik sa postojece pozicije radi ostalih kamera koje se na Omnitik spajaju trenutno.
E yebat ga onda - Kupovina L4 licence bi bila najbezbolnije rijesenje, naravno u slucaju da je ovaj scenarij u igri koji si naveo.
Perestrojka je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2015., 09:10   #35
makii
Registered User

U pravu je Matta, trenutno se na Omnitik spajaju i druge kamere. Ništa onda, ili licenca ili novi da uzmem hvala vama u svakom slučaju

A mogu li na to mjesto stavit još jedan Omnitik, ali i da mi u kancelariji ostane onaj prvobitni?

Zadnje izmijenjeno od: makii. 15.10.2015. u 10:42.
Staro 04.03.2016., 08:03   #36
makii
Registered User

Da li je moguće da ja analogni HD snimač spojim na ovu SXT wifi antenu pa da sa nje šaljem signal na udaljenu lokaciju (postoji optička vidljivost) na kojoj će se nalaziti OmniTIK U-5HnD i onda na monitor sliku staviti?
Staro 04.03.2016., 08:33   #37
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
da vidimo? enkapsulacija RGB signala u 802.11 frameove? pitaj ferengije
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2016., 15:42   #38
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Da li je moguće da ja analogni HD snimač spojim na ovu SXT wifi antenu pa da sa nje šaljem signal na udaljenu lokaciju (postoji optička vidljivost) na kojoj će se nalaziti OmniTIK U-5HnD i onda na monitor sliku staviti?
I to je moguce (pomocu Analog to IP Video Encodera) ali totalno neisplativo. Lakse je promijeniti kameru/kamere u IP nego se upustati u takve pothvate.
Staro 04.03.2016., 15:51   #39
makii
Registered User

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
I to je moguce (pomocu Analog to IP Video Encodera) ali totalno neisplativo. Lakse je promijeniti kameru/kamere u IP nego se upustati u takve pothvate.
E baš ti hvala na odgovoru dan si mi popravio
Staro 21.03.2016., 15:27   #40
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
U pravu je Matta, trenutno se na Omnitik spajaju i druge kamere. Ništa onda, ili licenca ili novi da uzmem hvala vama u svakom slučaju

A mogu li na to mjesto stavit još jedan Omnitik, ali i da mi u kancelariji ostane onaj prvobitni?
Koliko kamera imaš spojenih na jedan Omnitik? I kakvih, koliko MP-a?

Da li bih ja mogao 5-7 (2 MP) kamera mogao pogoniti preko toga?
Staro 21.03.2016., 16:20   #41
makii
Registered User

Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
Koliko kamera imaš spojenih na jedan Omnitik? I kakvih, koliko MP-a?

Da li bih ja mogao 5-7 (2 MP) kamera mogao pogoniti preko toga?
Ja sam koristila Dahua kamere, IPC-HFW2200R-Z, 2MP. A koristila sam samo 2 kamere, jer sam ja to sve testirala, tj učila se.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na