|
![]() |
#1 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Laptop ubija hard diskove
Ne znam kako drugacije reci nego ovakav naslov odmah od pocetka ![]() Dakle, rijec je o Toshibi A300 i zasada je unutar dva i nesto mjeseca ubila dva hard diska. Oba diska su bila istestirana prije nego su stavljena u pogon i 100% oba ispravna i zdrava, sve radilo kako treba do jednostavno trenutka kada hard postane mrtav u smislu - nema mu nikakvog pristupa. Spojim na vanjsku ladicu, ne moze mu se uopce pristupiti, nece se niti zavrtiti. Da li je imao tko ovakvih iskustava i sto se moze napraviti po ovom pitanju? Maticna daje prevelik napon na HDD? Pregrijavanje HDD-a (ako je klasicni bay od Toshibe, lap inace cist i uredno se odrzava)? Ima tko kakav pametan savjet, jer je ovo malo blesavo sto se dogada sa tim laptopom, a eto - dogada se ![]() Hvala ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedino što mi je poznato da znaju imat problem s kondenzatorom: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=104 Ne znam ako to utječe možda i na HDD, ili je nešto drugo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ne vjerujem da je preveliki napon u pitanju. Prije nego upališ laptop na ploči imaš 3.3V i 5V koji napaju BIOS čip i neke druge radi paljenja laptopa. HDD, DVD, USB dobiju 5V tek kada upališ laptop. Neke ploče daju 5V na USB i kada je laptop ugašen, ali to kod tebe nije slučaj. Ako ti DVD i USB uređaji rade uredno znači da je napon OK. To ti je lako provjeriti ako skineš tipkovnicu i gornji dio laptopa i izmjeriš. Nisam imao takav slučaj ali sam čuo da virus može to napraviti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|