|
|||||||||||
|
|
#20252 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Po satu u 6. brzini: 150km/h - 2750rpm 160km/h - 3000rpm S druge strane, imam osjecaj da je 2. brzina preduga, a 6. prekratka. Nije ni čudo kaj se turbina sad hoće raspasti uz intervale zamjene ulja od 30k km i svakodnevnih 200km na autocesti pri 160-210km/h. |
|
|
|
|
|
|
#20253 |
|
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Po ovome ti se smanjio opseg kotača za cca 2 cm sa 150 na 160. Odredi koliki ti je opseg kotača, i apsolutno uvijek ti omjer broja okretaja i brzine mora bit isti ( u istom stupnju prijenosa). Guma mjenja oblik dok se vozi, ali ne bi smjelo toliko. |
|
|
|
|
|
#20255 |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
|
|
|
|
|
#20258 |
|
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Jel se isplati uzet hondu jazz 1.4 2006g za 4k eura od prvog vlasnika? Ili da trazim dalje. Iznutra djeluje kvalitetno, motor lijepo radi. Jedino ima 150k km, ali vjerujem da japanac more iznad 200k. |
|
|
|
|
|
#20259 | |
|
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() Kako god, bitno da održava redovno. Ovako na prvu riječ zvuči sjajno ali treba prvo pogledati
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#20260 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako je uredno odrzavan i servisiran te je normalno vozen ta kilometraza nije nikakav problem. To sto nasi ljudi misle da ce se motor rasut nakon 100k je drugo par cipela ![]()
|
|
|
#20261 |
|
smeghead
|
Vozao se pol ure u njemu i ide fino. Dao mi je br sasije pa cu probat provjerit u ovlastenom sta je radeno (hugal). Poslao sam im mail, a ako ne odgovore cu se zaletit do njih u petak. Cijena je 34000 i lik bi spustio do 32000, a ja nebi dao vise id 30000k. Trebao bi stavit nove prednje diskove po zvuku, i veliki servis ako se to radi na njima. Rega je jos cijelu godinu. |
|
|
|
|
|
#20262 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
U Autoklubu u svakom broju imaš 10-ak stranica beskorisnih cijenika... bolje uzmi Auto, Motor i Sport ... je skuplji. ali izlazi jednom mjesečno i nema glupih cjenika koji ničemu ne služe osim da se naizgled poveća broj stranica ![]() |
|
|
|
|
|
#20263 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
oprosti ali ako mjenjaš diskove po zvuku onda očito nemaš puno iskustva sa autima te bi ti toplo preporučio da uzmeš sa sobom mehaničara dok ideš gledat auto. Za te novce se može kupit raznih auta, ali ako je ovaj kvalitetan i bez ulaganja isplati se za njega dat tolko. |
|
|
|
|
|
|
#20265 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Obratit pažnju za to kad je rađen veliki servis. Jazz vozi procvjetat te treba vidjet dal je limarija zdrava. Obavezno vidjet ako auto ima klimu dal radi. I sve standardno dalje što će već provjerit u ovlaštenom. Kilometri neka te najmanje brinu. Ako je auto stvarno uredan ti ćeš s njim napravit još barem tolko. |
|
|
|
|
|
|
#20266 |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
evo del sam jos dodatnih slika na njusku... http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-18512481 icy jesi ti prodal megana ili jos uvek slusas telefonske dijagnoze?
|
|
|
|
#20267 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Prekupci prodaju i takve aute, njima je bitan najvise lim a ostalo neki ni ne gledaju.. Znam jer sam prodal par takvih vec. Ne znaci da je los auto nego da treba ulozit. Hehe gledam Formulu E iz Meksika i tolko se svadaju i deru da se doslovno cuje drnjava iz bolida kad prolaze pored kamere. Ludnica od trke i dobri vozaci. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.03.2016. u 12:57. |
|
|
|
|
|
|
#20268 | |
|
Extrema Thule
|
Citiraj:
Diskovi nemaju veze sa zvukom, to može biti ležaj ili kočiona pločica. Ja ionako pri kupnji mjenjam sve bez obzira na što vlasinik veli. Nikad ne znaš na što je štedio odnosno zapostavio dio. Pitanje je , da li češ otkriti u ovlaštenom deset godina staro auto? Ja mislim NE. Ionako svi na oglasniku i njuški reklamiraju da ide u ovlaštenom. (samo da se proda)
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#20269 |
|
smeghead
|
Yep. Radije platim manje i odem sam u servis i sve rijesim sta se treba rijesit i onda sam miran xy vremena. Ovako mozda je radeno a mozda i nije jer se danas i servisne daju izmuljat. Ispada da mi je van budgeta. Trenutno imam 30000kn kn za auto i jos 2kn za prijepis/papirologiju, a servis sam mislio napravit onda na sljedecoj placi. Neda mi se uzimat kredu za prvi auto pa da izgubim jos ovo malo kose sta mi je ostalo. Radije ostatak sta bi uzeo kao ratu za kredit stavljat na stranu pa za koju godinu uzet nes bolje. |
|
|
|
|
|
#20270 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
|
|
|
|
#20271 |
|
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja imam Jazza kao drugi auto, same riječi pohvale za isti.
|
|
|
#20272 |
|
|
|
|
|
|
#20273 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
Ako već misliš uzimati Jazz za prvi auto, pritom i ostati na njemu neko vrijeme, svakako odi se registrirati na HFC forum, i usput izraditi člansku iskaznicu za 150 kuna s kojom ćeš dobivati stvarno lijepe popuste jer ipak klub postoji cca 10 godina, a uostalome, imaš masu ljudi koji ti mogu savjetovati kod koga voziti Jazz u RI kad ga već kupuješ, dosta su susretiljivi pa se i možeš osloniti na tako nešto. nećeš nikako požaliti po pitanju motora jer nisu tu štedjeli ni malo, ostale stvari je pitanje kako je vlasnik štedio, ili nije. Kao što rekoh, bez uvrijede ikom na PCE, mislim da se više info može saznati na hfc forumu. |
|
|
|
|
|
|
#20274 |
|
Premium
|
Odeš u servis čiji je pečat i lijepo zatražiš povijest servisiranja. U VW-u to bez problema dobiješ povijest od 2001. godine, a možda i ranije. |
|
|
|
|
|
#20275 |
|
|
|
|
|
|
#20276 | |
|
smeghead
|
Citiraj:
u slucaju da uzmem hondu bi se uclanio radi tih popusta |
|
|
|
|
|
|
#20277 | ||
|
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() Da čuješ jednog bisera koju mi je prosipao pamet dok sam prodavao Mk3. Veli da mi turbina ne radi i da skinem još 1500 eura. Na to njemu nadovežem račun iz ovlaštenog. ![]() Citiraj:
Recimo, ja ih čuvam i servisnu knjižicu za Mk6. (nema smisla nositi uokolo račune i naloge kad može na jednom mjestu u ladici doma)
__________________ |
||
|
|
|
|
|
#20278 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Recimo, Tomić ima super koncept za BMW-e, ako je servisiran u ovlaštenom, odmah mi samo na temelju ključa da cijelu povijest auta, a za 375 kuna mi napravi kompletan pregled prije kupnje uz papir koji potvrđuje da je auto ok (ako je). |
|
|
|
|
|
|
#20279 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
A treba otvoriti temu pa će se javiti par njih. Korisnik Dovla je već par mjeseci na Jazzu i skroz je zadovoljan, a vidim i da je puno informacija prikupio pa ga pitaj da podijelite koju info, on je dosta često online. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|