|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Mikrotik Hotspot
Koristim na Mikrotiku hotspot za guest wifi. U webfig / User Profiles podesio timeout 2 sata i to uredno radi. Međutim to je za sve. Ne mogu nekima podesiti duži timeout jer koristim radius (userman). Mislio sam u webfigu izbrisati default user profiles postavke, ali vidim da nekih postavki nema u Userman. Recimo nema Session Timeout, već ima Uptime koji definira koliko korisnik smije biti online i svaki put se mora resetirati. A kod session timeout korisnik se, nakon što je izbačen sa mreže može ponovno spojiti. Ima li netko ideju kako riješiti taj problem da mi sve postavke za korisnike i grupe bude na userman. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Winbox si probao? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: robi77. 27.02.2016. u 21:45. Razlog: tipfeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Da napomenem da se tek učim na tiku, ali zar ti nebi bilo najjednostavnije napraviti dvije wireless mreze jednu za goste, a jednu za tebe i tu podesiti kako hoces.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Dobro je kolega hostgator rekao, napravi 2 mreze, jednu za sebe cak i sakriti mozes, ili na tu za sebe sifru staviš i gotovo
![]() |
#7 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Winbox > IP > Hotspot > tabovi Users ili User Profiles Napravis onolikio profila koliko hoces, svaki sa razlicitim username i razlicitim timeoutom. Nisam nikad radio sa radiusom ali preko winboxa je user profile lagano napraviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
CNE @ Verne global DC
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
System > Scripts > Add |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Malo komplicirano za mene. Fora je da sam sad stavio lan i wlan u bridge Tako da sad svaki uređaj dobije ip adresu i svojih 2 sata Prvi pokusaj je bio da klasika bude Wlan spojen i dalje u nat i lokalni lan Ali onda me nije htjelo re-direktat na taj hotspot sajt gdje je trebalo pritisnut enter Ja rekao ljudima, budite i tako sretni... 4 uređaja je 8 sati neta, budi happy jer stvarno dobro radi, nije zagusen nit spor Al oni bi sad da to neprestano radi ili ti ga i ofce i novce A adresa je bil tipa 10.200.201.245/22 al mi jos nije jasno zasto masquarade nije radilo na lan 192.168.88.1/24 Onda bi mogao se bacit na taj pothvat mac change dok netko ne skuzi i bana sve po prek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
imas ideju kako napravit skriptu da barem radi 12h na dan? ili 24 malo sam googlao, vidim kako se mac mjenja i rekonekt.. ali sve preko terminala i to za 1 mac, a kako sad uz više toga skombinirat ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
probaj sa /system scheduler Citiraj:
![]() http://wiki.mikrotik.com/wiki/Random...rate_and_apply http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=61611
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|