|
![]() |
#3271 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Registered User
|
Onda se operaterima baš ne isplati ugrađivati FTTB... Hahah xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#3275 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
balada završila popustom. šta mi paše jer sam to i očekivao. idućih 12 mjeseci račun zacementiran kao do sada, a opet sam bez ugovorne obveze. super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3276 |
Registered User
|
Stigla mi obavjest da me prebacuju za tjedan dana i da router stiže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3277 |
Registered User
|
Kako se zaposliti u Iskonu? Mislim jel oni zapošljavaju inteligentne ljude poput mene? Danas mi stigao modem ZyXEL P-2601HN-F3 sa manual brošurom od ZyXEL VMG5313-B30A. Iako nema veze posto i jedan i drugi imaju slicno sucelje i firmware ali eto primjedba mora biti. __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3278 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Itekako je moguće. Također sam zabilježio drastičniji te iznenadni pad brzine. Objašnjenje je bilo kako su mi vjerojatno u međuvremenu (radi se o dijapazonu od 20-ak dana) oksidirale žice na instalaciji u kući. ![]() Nego, imam jedno pitanje znalcima. Nagađam da je odgovor negativan, no ipak ću pitati. Naime, na jednom drugom priključku imam T-Com. 2-4 Mbits paket. T-Comov VDSL, pogađate, nije dostupan. No, za čudo, ![]() Kako provjeriti dostupnost FTTB? Isto kao i do sada upišem svoj broj? Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 22.02.2016. u 06:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3279 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Provjera za fttb je ista ko i za obicnu liniju. Ako ti je dostupan onda ce ti izbacit samo pakete s brzinom 80/40mbit ako nije onda ces vidjet sve brzine do 50\10 ili manje. Mislim da je trenutno jako malo zgrada pokriveno. Za fttb bi trebalo bit najmanje 60 stanova u ulazu zgrade i udaljenost zgrade bi trebala iznosit barem 800m(ili vise) od centrale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3280 |
Registered User
|
Au šit. Kod mene ima 20 stanova u ulazu same zgrade. Ali u istoj ulici ima sveukupno 7 zgrada zbijenih jedno uz drugo uključujući i moju što je 7 ulaza sa 20 stanova, što je oko 1400 stanova u toj ulici. A da ne kažem koliko još ima u kvartu. Možda ima nade. ![]() Ako vec ima u kvartu b-net morat će netko konkurirati im u budučnosti jer gledam sve više korisnika se u kvartu prebacuje na b-net a dosad su bili ili na iskonu ili na t-com-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3281 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
@karabaja Isto i kod mene. Samo i jedino Iskon nudi vece brzine od 10mbs. Nekako sumnjam da je to moguce (ne vidim razlog zasto ostali, ukljucujuci i T-com, nebi ponudili vecu vrzinu ako mogu). Prije bi rekao da se radi o tome da Iskon ponudi sto god, pa ako neide onda idu na smanjenje paketa, vezano da su zahaklali korisnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3282 |
super user
|
FTTB se ugradjuje po ulazima a ne po zgradama. Nema veze sa sveukupnim brojem stanovnika u zgradi ili u cjeloj ulici. Mislis 140 a ne 1400 ?Prvo idu vece zgrade pa onda manje. Kod kolege ag008 se u blizini gradi fttb ali kod njega zasad nista jer je mala zgrada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3283 |
Registered User
|
Joj ja i matematika se posvađali u srednjoj. ![]() Aha oni znaći gledaju koliko maksimalno dobiti korisnika samo po ulazu. A to je onda druga stvar. Ma sumnjam ja da cemo mi u manjim zgradama dobiti fttb u slijedecih 5 - 7godina. Kao da je njima tesko varati na papirima i prikazati ovima iz EU drugacije stanje nego što stvarno jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3284 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
FTTB podatak da se stavlja u zgrade s minimalno 60 stanova nije točan. Stavljali su oni u zgrade po 40 stanova. Prije bi rekao da je minimalni broj oko 40 stanova i mora zgrada izgledati na " neboder " ocito. ako je niskokatnica , bezobzira koliko stanova ima makar i vise velike sanse su da ce je zaobic. A da nece staljati u zgrade po 20 stanova to je tocno. Broj faktora i kriterija je dosta očito , i meni nejasno još. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3285 |
Registered User
|
Očito imaju neki kompleks. "Uuuu vidi neboder, ovi imaju para ajmo im utrampit FTTB" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3286 | |
super user
|
Citiraj:
![]() Za jedan ulaz smo uspjeli potpisat ugovor a za drugi ulaz zgrade nismo jer je 10 metara blize centrali. LOL ![]() Ako ti znas da su postavljali u stanove od 40 onda iznesi podatke slobodno. Ovo je iskon a ne bnet.. ![]() Sa sigurnoscu mogu navesti barem 5-6 adresa koje su dostupne a nitijedna nema manje od 60 stanova. MOZDA postoji koja iznimka ali vjerujem da su sve iznad te brojke. Zadnje izmijenjeno od: viper. 22.02.2016. u 20:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3287 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() |
#3288 |
super user
|
Dakle upravo je to gore ono o cemu pricam . Iako mislim velicina zgrada(neboder) sama po sebi nebi trebala predstavljati neki značaj. Inace odlicno kolega, mogli ste na gaficki fakultet pa vi ste talent. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3289 |
Registered User
|
Nemoj mi reći da si išao specijalno crtati za ovu priliku. Hahah Svaka čast. Da na žalost tako je kako razmišljaju. A gledaj ako neće Iskon netko će morati ukoliko stvarno namjeravaju do 2020. ispuniti onu kvotu sa 100% kučanstava da ima min 30Mbps. Kod nekih bez primjene FTTB-a ili FTTN-a je to nemoguće dobiti. Iako ja kažem zašto kad se već mora vući optika ne bude to FTTB, kasnije u te zgrade ubace samo G.Vector DSLAM-e pa će i takvi moći furati više od 100mbps ako budu htjeli. Iako meni prvenstveno optika treba da se maknem sa ovih jadnih 45 KILOBajta/s uploada na makar 4 Megabajta/s. Zbog uploada velikog broja videozapisa i ponekog live streama. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3290 | ||
The Zappa
|
Citiraj:
Citiraj:
Npr. bitno ograničavaju T-Com u ponudi, ali ne i povezana društva, jer ga smatraju operaterom znatne tržišne snage. ![]() Mene više brine hohštaplerski pristup i objašnjenje (govorim za prvu lokaciju gdje imam Iskon) o fantomskom padu brizne. Tvrde kako je uzrokovano, valjda, jednako tako fantomski rapidnom oksidacijom žica u zidu. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3291 | |
Registered User
|
Citiraj:
Lokacije necu otkrivat ,ali svatko moze kao i ja istrazit te u sustavu provjerit lokacije. Veliki problem kod FTTB su predstavnici stanara , oni nemaju pojma pa odbiju i kasnije ljudi skuze da su ih zaobisli pa se bune stanari al tad je vec kasno i prošla maca s kolačima. Mene zanima koliko vremenski prođe od potpisivanja do ugradnje FTTB - koliki im je tempo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3292 |
Registered User
|
Da još jedan problem. Za to se treba pobrinuti HAKOM i Vlada, a već su to trebali napraviti. Ne znam zašto nisu, što čekaju jer je sve navedeno u planu i uračunati su troskovi i od kuda će se financirati. Lijepo po gradovima organizirati predavanja predstavnicima zgrada o ugradnji tih tehnologija te obvezsti ih da obavijeste stanare o tome na sastanku stanara i potpise lijepo skupiti tko je za a tko protiv. Kako je bilo u mojoj zgradi kad je b-net razgovarao sa predstavnikom zgrade koji je kasnije samoinicijativno na sastanku stanara lijepo prenio što je ovaj rekao i svo su se stanari potpisali da mogu ugrađivati kanalice kod nas. Od 7 ulaza samo 2 nisu odobrila postavljanje b-neta jer su ta dva predstavnika samoinicijativno se usprotivila samo iz vlastitog inata na štetu drugih stanara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3293 | |
super user
|
Citiraj:
![]() pics or it didn't happen ![]() opet MOZDA ako su svi na okupu ... Zasto nebi otkrivao lokacije ako su tocne,ko da je adresa u Hrvatskoj neka tajna informacija. Strasno.. Ove tvoje izjave su onako rekla kazala. Par postova iznad i imaš takav slucaj,manja je zgrada izmedju velikih koje imaju fttb pa svejedno nemoze dobit jer nema dosta stanova. Znam da je kolega probao na sve nacine doc do FTTB; mozda mu i uspije nesto na kraju. Iskon se bas ni ne nudi na sva zvona tamo gdje gradi FTTB a ne da vecina predstavnika odbija ponude. Sigurno da negdje dolazi i do negativnih odgovara od predstavnika suvlasnika ali to je opce poznata stvar ali to je nevezano za oblik mreže. Velim nisu bas nesto aktivni sa prosirenjem na druge zgrade . Problem nemora uvjek predstavljati predstavnik ili suvlasnici nego nekad se tu zna ispriječit poslovni objekt preko kojeg mora ici mreza a oni to koce i nezele da im se rovari po prostoru. Zadnje izmijenjeno od: viper. 23.02.2016. u 16:09. Razlog: tipfeler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3294 | |
The Zappa
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3295 | |
Registered User
|
Citiraj:
Stvar je sljedeća da pošto je investitor operater i ne koriste se sredstva zgrade dovoljan je jedan suvlasnik da se to odobri (to može biti i predstavnik ). Svaki suvlasnik ima pravo na korištenje zajedničkih prostorija sve dok se ne koriste sredstva zgrade ili dobiva dobit od tih prostorija. A posto se ovako modenizira i diže vrijednost imovine tim tehnologijama to je plus onda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3296 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Padala je lagano vremenom tak da bi prije rekao da je u pitanju da povećanim brojem korisnika dolazi do zagušenja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3297 | ||
The Zappa
|
Citiraj:
![]() To što takve stvari u HR (uglavnom) prolaze, više govori o kulturi stanovanja i svijesti pojedinaca o konceptu vlasništva, odnosno suvlasništva, a ne o zakonu. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3298 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Iskon "iskustvo"! Pozdrav! Trenutačno sam na T comu i prijeći ću na Iskon, pa me zanimaju vaša iskustva oko Iskona. izlaska na teren, modemi, brzine i sl... Trenutačno imam brzinu 10. LP i hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3299 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() EDIT: Evo da updejtam stanje kod mene i kako je proslo. Danas sam skužio da mi nisu poslali pismenu obavijest o datumu i vremenu ukapčanja opreme i korisničke podatke za pristup Moj Iskon portalu. Da bi ubrzao proces sjetio sam se otići na Iskon facebook stranicu i poslati im upit. Odgovor sam dobio u roku od 15 minuta da će se odmah pozabaviti time a pola sata kasnije su me kontaktirali telefonski i rekli da će me ukopčati sutra i da bi me trenutni operater trebao iskopčati u periodu od 08-11 sati a da ću dobiti sms obavijest kad trebam ukopčati Iskonov roouter. Što se tiče pisma sa korisničkim podacima on je poslan još odavno ali pošto nikad nije stigao do mene poslat će mi to pismo u elektronskom obliku. Tako do sad sve pozitivno. Vidjet ćemo dalje. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Froxie24. 25.02.2016. u 12:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3300 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |