|
![]() |
#19923 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Za takav profil 205/55 R16 uzeo bi : Dunlop Sport MAXX RT Yokohama Advan Sport V105 Yokohama Advan Sport Neova AD08 R Bridgestone Potenza S001 Pirelli P Zero Rosso
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 20.02.2016. u 18:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19926 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() editirao još jednu marku. Glede četvorke.. Izlazi novi Dunlop Sport Maxx RT 2 http://www.dunlop.eu/dunlop_euen/tir...2/?from=browse Također i Good Year Eagle F1 Asymmetric 3 https://www.goodyear.eu/en_gb/consum....EAGF1AS3.html
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19927 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#19928 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#19929 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() Bilo koje "normalne" touring od premium proizvođača su okej. Continental Premium Contact, Michelin Primacy, Bridgestone Turanza ak se ne varam i to... Samo kaj na kraju koštaju skoro isto ko sportske. Ak kupuješ gume da ih držiš na autu 10 godina dok ne popucaju po bokovima, onda se uzimaju one plastik fantastik. ![]() EDIT: I ovo kaj buljo veli. Citiraj:
![]() Sa Dunlopom nemam dobra iskustva po kiši, a ni po suhom. SP Sport 01. Prilično su katastrofa bile. ![]() PS4 bi trebale bit puno bolje od PS3. Ovih novih kaj dolaze ne bude u 205 dimenziji do 2017, ako i tada... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19930 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Moj glas ide Michelin PS3, odlična guma, jedino se dosta troši. Ali zagrijana brutalno dobro drži. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19932 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() PS3 je mekša pa se dosta troši na jačem i težem autu, pogotovo ako si na autocesti. Bacali smo ju nakon jedne sezone i 20-25k km na autocesti. Na slabijem i lakšem autu će prije ostarit nego kaj ćeš ju uspit potrošit, osim ak se ne radi o velikim kilometražama. Citiraj:
PS3 nije bio nasljednik PS2 (da, glup potez u namingu sa njihove strane) pa su lošije. Energy E3A -> Energy Saver -> Energy Saver + Pilot Primacy -> Primacy HP -> Primacy 3 Pilot Exalto -> Pilot Exalto 2 -> Pilot Sport 3 -> Pilot Sport 4 Pilot Sport -> Pilot Sport 2 -> Pilot Super Sport Pilot Sport Cup -> Pilot Sport Cup + -> Pilot Sport Cup 2 Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 20.02.2016. u 18:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19935 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19936 |
Extrema Thule
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19937 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19938 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
Bivši Mk3, 1.9 TDI, 5 manualni. Čelični blok motora, 256mm diskovi i zadnji bubanj - 1380kg Lakši je sigurno, ali i brži. Ja zovem svoj auto krumpirowagen. ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19941 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nakon stotisuca procitanih stranica o gumama sam se odlucio na neku od ovih, i kako me sad vuče najvjerojatnije cu GOODYEAR, za michelin sam pročitao da najduže traju ali nisu dobre u aquaplaningu i da su opčenito lošije na kiši naspram dunlopa i goodyeara. A te sportske mi stvarno netribaju, ne znam kad sam zadnji put priša 120 km/h na ravnome, a kamo li ulazio u okuku brzo, a i nema ih u obližnjem ducanu. Code:
GOODYEAR EFFI. GRIP PERF 205/55 R 16 91V ( 240km/h ) ljetne gume 600 88 kn Potrošnja:B Kiša:A DUNLOP BLURESPONSE 205/55 R 16 91V ( 240km/h ) ljetne gume 603 25 kn Potrošnja:B Kiša:A CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 205/55 R 16 91V ( 240km/h ) ljetne gume 591 38 kn Potrošnja:C Kiša:A BRIDGESTONE TURANZA T001 205/55 R 16 91V ( 240km/h ) ljetne gume 567 63 kn Potrošnja:C Kiša:B MICHELIN PRIMACY 3 205/55 R 16 91V ( 240km/h ) ljetne gume 689 94 kn Potrošnja:C Kiša:B |
![]() |
![]() |
![]() |
#19942 |
Extrema Thule
|
Nemoj mješati pojmove da Michelin najduže traje. To se odnosi na Michelin Energy Saver - ide do 50.000km Ne gledaj na potrošnju i na kišu grupu. Te naljepnice ništa ne znače. Nevjerojatno koliko ljudi primaju za glavu za glupu naljepnicu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19943 | |
Premium
|
Pa trenutno imam Michelin Primacy HP koje su prošle skoro 40 000 km i straznje imaju jos cca 4mm a prednje cca 3mm, tako da sam stekao dojam da su okej što se trajnosti tiče a i testovi tako kažu. A što se tiče lošeg aquaplaninga za njih, to sam pročitao na HAK(ADAC) testu, i općenito na reviewima imaju samo u tom segmetnu lošije ocjene, a za dunlopa i goodyeara sam pročitao da se brže troše Samo što su ti testovi na sve strane, na nekima su continentalke prve, a na nekima su ispod 10. mista o.O A za potrošnju mi nije apsolutno bitno, za mokre ceste mi je bitno, ali uglavnom ovo mi je uži izbor Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 20.02.2016. u 22:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19944 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ima http://www.vredestein.hr/automobilsk...ortrac-5/info/ Imam i 3 i 5 i obe su odlicne,jedino sto je trojka malo bucnija. Vozio sam i ove i isto tako su odlicne. https://www.nokiantyres.com/summer-tyres/nokian-line/ Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 20.02.2016. u 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19945 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
Nemoj vjerovati HAK-u. Većinom testove kopira , pardon od ADAC-a. Znaš da Dunlop i Good Year proizvode u istoj tvornici? Nemoj zabrinjavati o potrošnji goriva i trajnosti guma. Puno sam čitao i svaki padobranac uleti s forama : "Meni Good Year brzo troši" . Nisam naivan da povjerujem dok ne spominje model, auto i pogon. Ja ih mjenjam svake 4-5 godina (3-4 puta godišnje idem na autobahnu) Ako je prava guma mesnata i bitno da drži dobro nego da riskiram. Bridgestone Turanzu T001 slobono križaj. Za Uniroyal Rain Sport 3 sam čuo dosta dobre pohvale da drži dobro, ali najveća mana što brže troši još više nego Continental Conti Sport 5 (izdrži maksimalno do 30.000). Vjerujem da Icybaba i meni važno da drže na mokrom. ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19946 |
Premium
|
Tvornica nije krucijalna. Recept je. Ionako se velik broj različitih guma proizvodi na istim strojevima. Razlike su kozmetičke i donekle u materijalima. Znam to, gledam ih svaki dan ![]() Ako se guma jako troši, to može značiti i vrhunski grip. Npr, F1 guma se troši k'o blesava, a grip je bolestan. Ljepljiva je na dodir i na 22 stupnja, a pogotovo na radnoj temperaturi. Guma je masivna, inače i fora vidjeti. Toliko je tanka da je možeš prstima udubiti gdje god želiš, a košta skoro 2k ojra. SMjesa, vrijeme kuhanja, temperatura, tlak i vlaga su ključ gume. Male promjene donose velike rezultate i nisu konzistentne u svim dimenzijama. Stvarno treba odabrati gumu baš za potrebnu dimenziju i točan auto. Ista ta možda nije dobra u drugoj dimenziji ili za jači/slabiji auto. Strojevi su isti, ali recept nije. Gume za sve aute se rade na strojevima jednih dimenzija, a kamionske na drugima. Kalupi variraju, ali to je to. Ne smijem stavljati slike, ali razlikuju se samo po boji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19948 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19949 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Nego, nije li to malo preširoka šlapa za to vozilo, jel imaš to upisano u knjižicu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19950 |
Premium
|
Jup, model iz 2011(valjda je redizajn bio 2008, zovu ga model MK2.5), stavili su vece gume i efektivno smanjili dubinu gepeka za 10 cm, zbog rezervne gume ma ja sam na kraju odlucio uzimam goodyear, stavljam ih sprida, dogodine cu vidit kako se trose, ako se trose puno stavim ih zada, a sprida stavim michelinke nove i gotovo Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 21.02.2016. u 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|