|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Nestabilni wifi
imam amisov ELTEK R3621-W2 router i wifi je u komi: mob se može spojiti no recimo download s google play storea ne radi već vrti u nedogled kao da se spaja. a onda nakon par minuta se spoji i krene skidanje, pa stane na posla, pa malo stoji pa opet nastavi skroz normalno i tako puca-ne puca inače wifi mi treba samo za mobitele i to S3 sa custom 5.1.1. androidom te Luminu 640 sa windows 8. oba mobitela se isto ponašaju na wifiju, dakle puca im veza. na lumiji je još očitije jer veza pukne skroz i nestane ikona spojenosti a u popisu hotspotova mi piše da se opet spaja sa hotspotom od postavki na routeru je sve ostavljeno na default: channel: auto select wifi mode: b/g/n channel width 20/40 authentication: wpapsk/wpa2psk algorithm: aes zna li gdje bi mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
channel: auto select -> channel: 13 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
..zato jer većina koja je na automatici stane na kanalu 1 ili 11 pa tu imaš najviše smetnji. Ima dosta aplikacija za viditi stanje wifi u okolini (što ti sve čuje mobitel na wifi kanalima i jačinu tih signala). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
A naveo ti je 13. kanal jer su u praksi donekle najmanje šanse da će netko u blizini biti na istom kanalu. Jedino što tu postoji mala mogućnost da se neki uređaji ako su iz drugih država neće moći spojiti na mrežu dok je na tom kanalu zbog regionalnih ograničenja ali to se da podesiti u postavkama wlan kartice |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
obično je 13. najčišći od smetnji |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Moj je bio na auto. Sad je na 13-i |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Inače kanal 13 i 11 se preklapaju na 12. kanalu Ako je po teoriji da su najčešći kanali u upotrebi 1 i 11 onda je najbolje koristiti 4-9 a još je bolje pogledati koji kanali su stvarno slobodni pa se prilagoditi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|