|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2016
|
![]() Moze mala pomoc ljudi, znaci imam u sobi telefonske linije, i sto mi treba da to pretvorim u internet? Ako imam router od vipa u boravku jel onda mogu spojit drugi tamo u sobi? Ili ima neka druga opcije? Ponavljam ja se na razumin u sve ovo pa slobodno predlozite stogod ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako sam ja pokopčao dobro ti imaš telefonske utičnice po sobama, a u jednoj sobi ti je router za internet i ti bi sada spajao router na te utičnice da imaš internet po sobama okolo, da se elegantno uštekaš u zid ? Ako je tako onda je prvi uvjet da imaš barem 4 žice za 100 mbps, dok za gigabit trebaš 8, i s time da ishodište mora biti u routeru, a tebi je vjerovatno na tavanu, razvodnoj kutiji od zgrade,... od kuda se dolazi do routera i sada bi t otrebalo vratiti nazad ... uostalom neki detalj što imaš i kako to izgleda, nemamo baš svi kristalne kugle.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ako imas 250tak kn za projekt, najjednostavnije ti je kupit powerline adapter ustekas ih u struju kraj routera, i u struju u sobi, i spojis LAN kabelom adaptere sa routerom/kompom (uticnice moraju bit na istoj fazi, al ako je na istom katu 99% u slucajeva i jesu, al svejedno valja provjerit) malo kompliciranije. losija veza, ali malo jeftinije, kupit wifi access point(ko router), i spojit njega bežično na router i iz njega kabelom komp oni su ti od 150 kn na više Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 11.02.2016. u 21:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
http://www.h2-shop.com/PLT-VC-231 VDSL2 to ethernet converter - najskuplje rjesenje (2 x 627 kuna) ali radi preko postojecih tel.zica (i to radi odlično). Dobijes punu 100-Mbitnu vezu (full duplex) pogotovo na tako malim udaljenostima. Powerline adapter ili ovo, ako ne zelis wireless-om. Praviti mrezu od postojecih tel.parica ne preporucujem posto se najvjerovatnije radi bas o tel. kabelu u kuci a ne o mreznom koji glumi telefonski. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Glavni telefonski kabel s 4 žice (dolazi preko krova). T-com internet i telefon. S tog glavnog kabla BILO KOJE dvije žice spajam u DSL na ruteru? Telefon je bio korišten davno al' već je dugo odjevljen |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Koje su boje? ako su žuta, zelena, crvena i crna prvo probaj spojit zelenu i crvenu. ako nije to onda probaj žutu i crnu. Ako nije ni to onda jednostavno moraš pokušat spojit preostale kombinacije. ![]() Naravno, uvijek možeš prošetat do tavana pa vidit točno o čem se radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ili 2 koje ce te stresti malo. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
a neće ako je na voipu, napajanje rješava router. ali nije na odmet malo žičice liznuti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
..... ili ako može po postojećoj tel. instalaciji do tvoje sobe prespojiti od rutera do tvog PC 4 žice ukoliko već postoje. Radi i na tel. kablu , (provjereno više puta na cca 20m dužine 100Mbit/s). Ima još rješenja ako nije soba daleko npr. wifi adapter na PC ili skuplje 2 powerline adaptera ( jedan dođe kod rutera a drugi u tvoju sobu kraj PC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ne trese ništa. Probo na jezik hahahaha. Čak ni voltmetar nikakvom kombinacijom žica ne pokazuje ništa. No te 4 žice su dovedene s glavnog voda (isto 4 žice) do mjesta gdje je nekad bio telefon i ništa nije bilo odspajano. Je moguće da nema napona ukoliko je telefon odjavljen već jako dugo? Da nije kabel neispravan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Moguce je no da bi na ovo odgovorili treba nam vise informacija: 1. Kada je gradjena tvoja kuca ? 2. Kada je ljevi susjed gradio kucu ? 3. Kada je desni susjed gradio kucu ? 4. Koje godine je t-com provlacio telefonske zice u ulici ? U ovoj problematici mnogo je nepoznatih faktora, moglo se cak desiti da je x susjed isao prasiti x susjedu a to vidio drugi kontra susjed pa dosao do susjede "posudit secer" samo da bi ovoga zahebao i dok je susjeda sva crvena u licu kopala po vitrini ovaj vidio zeleno-plave zice kako vire iz uticnice pa pomislio: moram si i ja kupiti takve za razvod telefona i ti sad bas mozda gledas u te kupljene ili susjedine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Desni susjed (odlaz) ima spojen telefon na crvenu i crnu zicu. On na svome glavnom kablu ima samo cetiri zice. Ja imam u svojoj prikljucnoj kutiji imam puno dolaznih zica, barem 10. Od toga su 4 spojene na njegov glavni kabel, al samo dvije imaju napon (bijela i plava te se spajaju na susjedovu crvenu i crnu). On je ujedino i zadnja kuca koja ima telefon. Nijedan par od mojih dolaznih zica nema napon osim te dve koje su prikljucene na njegov kabel. I kad spojim telefon na njih imam njegov broj. Naime, cekam opremu od t-coma. Pa sam mislio pripremiti kabel da imam do rutera. Jer na tavan necu da mi ideju zbog potkrovnog stana te je samo knauf. Jako nepristupano mjesto. Treba na druge zice na kojima nema napona spajati? (Ili ja nisam dobro provjeril dal ima napona). T-com jos valjda ni nije aktiviral nista kad nisam jos opremu dobil? Zadnje izmijenjeno od: beli14. 17.02.2016. u 17:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Poslje tvog tavana ide u centralu istu prikopcati. Sto se tice pripreme odnesi gore na tavan pepljaru, kava u termosici, nesto narezi suhoga i moli se da je covjek dobre volje dok gore pretura po slobodnim paricama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
i nitko od vas informatičara i mrežara i štasvene nije čovjeku rekao da dsl radi preko jedne jedine žice, pa ako mu već idu 4 žice u stan, nek oguli vrh sa sve 4, napravi kabel koji će ići u router (rj11 ili rj45) i nek sa krokodilkom spoji jednu po jednu žicu. kad potrefi pravu, dsl će se syncat. ok tako nađe jednu. nakon toga nastavi i nađe drugu. eko, te 2 su mu aktivna parica. jer t-com ako imaš dsl neće dat napon na liniju jer će imat voip. i ovo vrijedi ako mu je linija već spojena na centrali. ako nije nek dočeka tipa i on će, vjerojatno, napravit istu stvar za nać aktivnu paricu osim ako nema instrument. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|