|
|||||||||||
|
|
#19171 |
|
The Zappa
Datum registracije: Feb 2006
|
De5tr0yer, daj mi činjenice, dat ću ti pravo. Nema 'nepotpunog izraza', zakon je jasan. Ja sam u pravu.Ivane, slobodno vrijeme i pare su tvoji, ali ja im iz principa ne bih dao ni da je kazna 20 kuna. EDIT: Kako bi, pobogu, zakon trebali tumačiti nego bukvalno? Je li onako kako je Tito dao naputak da se "ti suci ne trebaju baš držati zakona kao pijan plota"? Nije zakon poezija, pa kako tko voli i shvaća. O, svega...Ovo za pješački i znakove u rotoru neću komentirati. ![]() Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 18.01.2016. u 21:13. |
|
|
|
|
|
#19172 | |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
karabaja je u pravu: Citiraj:
Guglati "Znak C02" tko ne zna šta je, radi se o vertikalnoj signalizaciji koje ovdje nema... To je na papiru, a ima li se pravo žaliti na osnovu toga to ne znam.
|
|
|
|
#19173 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Obzirom da nema uvjeta o obaveznom postavljanju znaka uz zebru, u prekršaju je.
|
|
|
|
#19174 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
"Nepropisno parkirao i dobio kaznu. Čemu rasprava?" Ovako bi to išlo kada bi svi bili kažnjavani jednako za jednake stvari, ali u hrvatistanu ima jednakijih i to ljude ljuti. Želi se kako god znaš i umiješ, iako ja ne bih gubio živce zbog 150kn. |
|
|
|
|
|
#19175 | |
|
The Zappa
|
Ima. Ivan navodi da u toj obavijesti o prekrašju piše "manje od 5 m do zebre", a prema zakonu ovo nije zebra. To sve skupa otvara pitanje o smislu "komunalnih redara" i njihovoj osposobljenosti za rad. Ispravno bi bilo da je Zagrebačkim cestama izdao obavijest, pa ako ne isprave propust, njima i odgovornoj osobi uručiti obavijest o prekršaju. To je pravilno funkcioniranje lokalne samouprave. Samoregulacija. ![]() Citiraj:
"I" nikad neće biti "ILI". Ni u sudskoj praksi ni na papiru. ![]() Opet i zadnji put: zakon je jasan. Jedino je ovdje sada pitanje hoće li ih netko ići prcati radi 150 kn. Ja bih iskoristio nesvakidašnju pogodnost da isprcam uhljebe njihovim alatom. ![]() Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 18.01.2016. u 21:46. |
|
|
|
|
|
|
#19176 |
|
Premium
|
|
|
|
#19177 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Ovo me podsjeća na žensku iz moje ulice,je da je ulica uža al nikaj kritično,mi normalni vozači tih 20-30 metara prođemo u rikverc za cca 10 sekundi,njoj treba jedno dvije minute ovisi koliko puta stane pa ide naprijed-nazad da ispravi auto da ne udari u nečiju ogradu jer ta jednostavno nemre proć 2 metra da joj auto ne ode u koso, o vožnji na kuplungu i smradu spaljene lamele da ne pričam Vrh je bio prije koji tjedan kad se u dvorište pokušavala sparkirat doslovno 20 minuta(štopao sam na mob) da bi na kraju maznula u susjedovu ogradu i odustala ![]() A najžalosnije u cijeloj priči je da ima dečka/muža koji izvana te manevre navigira umj. da on sparkira jebeni auto |
|
|
|
|
|
|
#19178 | |
|
The Zappa
|
Citiraj:
Ja o konkretnoj definiciji pravne norme na temelju koje mu je izdana obavijest o prekršaju, ti o gaženju pješaka i brzoj vožnji, o sudskoj praksi u semantici i montaži znaka. ![]() Ne lupam po tastaturi o stvarima o kojima polovično znam ILI pojma nemam. ![]() Zadnji put, što se zakona tiče ovo nije pješački prijelaz. Osim ako je tamo u lijevom kutu fotke cropan znak. Što se mene tiče, EOD & out. Pusa. :-* ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19179 | |
|
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() A lik još uvijek valjda živi u nadi da će se cura naučiti ![]()
|
|
|
|
#19180 | |||
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam 99% siguran da tamo gdje sam parkirao znaka nema, dok na drugoj zebri, na slici ispod postoji. Netko je pitao za ono nešto crveno na podu. Prije par mjeseci je netko ušarafio nekakav komad metala u asfalt, valjda kako bi pješaci mogli proći između auta i zida, iako na desnoj strani nema ničega osim pijanaca koji se skupljaju pred Prehranom. Također, žutom trakom za zabranu parkiranja je označeno sve osim tog dijela. Kazna je već plaćena, iako sam 150 kn mogao i pametnije iskoristiti. Konkretno, prekršaj je označen ovako: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
#19181 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Na isti način se možeš probati izvući od prebrze vožnje u Zagrebu - nije bilo table Zagreb na ulasku.
|
|
|
|
#19182 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
![]() A auto izlupan po cijeloj desnoj strani majko mila,blatobran prednji i zadnji,oba vrata,vise lajsne... |
|
|
|
|
|
|
#19183 | |
|
The Zappa
|
Citiraj:
Drugo, ako nije naznačena uputa o pravnom lijeku (načelo pogrešivosti uprave, načelo odgovornosti uprave za štetu), nalog bi mogao biti ništetan, jer je točno u Zakonu o upravnom postupku i, konkretno na temu, u Prekršajnom zakonu navedeno što treba sadržavati da bi bio pravno valjan. EDIT: Sadržaj prekršajnog naloga i njegova dostava (...) Članak 234.a, stavak 2. "Obavijest iz stavka 1. ovoga članka sadrži: osobne podatke o počinitelju prekršaja, pravnu oznaku prekršaja, iznos novčane kazne, vrstu mjere koja se izriče, iznos troškova postupka, oznaku prekršajnog naloga i popis svih pripadajućih pismena sastavljenih u elektronskom obliku na elektroničkom uređaju tijekom utvrđivanja prekršaja u čiji sadržaj je počinitelju prekršaja omogućen uvid ili mu je sadržaj pročitan, uputu o mogućnosti uručenja prekršajnog naloga i svih pripadajućih pismena u pisanom obliku kod tijela koje je odluku donijelo, mjesto za unos primjedbi koje počinitelj prekršaja izjavljuje, prostor za potpis primatelja odnosno naznaku o dostavi i naznaku počinitelju prekršaja o tome što može poduzeti nakon primitka obavijesti." To su ti već dvije stvari. Metni im ga dokraja. Tih 150 kn + kamate tada doniraj u humanitarne svrhe. ![]() Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 18.01.2016. u 22:34. |
|
|
|
|
|
|
#19184 | ||
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Nigdje nisam osporio da nije u pravu, to što su HR zakoni tako formulirani je stvarni problem. Pošto sam "friški" iz autoškole u DE, mogu ti točno reći kod ovakvih situacija gdje je greška. A zakoni su najverojatnije u nastanku mahom prepisivani ko kad studenti na bolonji prepisuju bilješke labosa: uz tu i tamo koju grešku; i opet se stanu čuditi kako nemaju isti broj bodova ko ovaj od kog su prepisali. Možemo se svi složiti da je zebra pješački prijelaz, obilježena ona semaforom ili ne, skinuo netko znak prije 10minuta ili je tamo ugraviran u bočni zid. Parkiranje 5m prije pješačkog prijelaza nije dopušteno zbog manjka preglednosti nadolazećim vozilima i pješacima koji upotrebljavaju dotičnu. To što je zakon jednoznačno definirao pješački prijelaz na "krivi" način definitivno ide u korist nekome tko će biti slijep i slijediti svako slovo napisano u zakonu. Bilo bi super da onda taj isti uvijek parkira propisno, plaća parking gdje treba, ne zaustavlja se na 5min pred bankom "samo da digne lovu" i slično. Vid ovaj se parkiro a nije dobio kaznu, ja jedini dobio, a krivo sam parkirao. Pa jesi krivo parkirao, da. Ko ono kad dođe Perica iz škole i kaže mami da je dobio kolac i potom kaže mami da ne brine jer isto tako nitko nije dobio pet. ![]() Primjerice, ne znam kako bih u tvom slučaju Ivane dokazao da nitko od obližnjih automobila nije imao kaznu, tj. kako bih dokazao da nisi ti uzeo kazne i poderao ih, primjerice. Znaš kak se sve stvari mogu retroaktivno poštambiljati za rođaka tetke u četvrtom koljenu, samo da dobiješ kutiju pljuga ili 100kn. Na ovom će mjestu najvjerojatnije drugi dan niknuti jedna lijepa oznaka pješačkog prijelaza i/ili će ti biti rečeno da je znak nestao uslijed vandalističkih radnji. ![]()
|
|
|
|
#19185 | |
|
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#19188 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Vezano za to parkaranje uz zebru, redovito na Knežiji likovi parkiraju svoje Merđe, Audije i Bembare uz ocrtani dio prije zebre gdje se ne smije parkirati. Može li se to preko one MUP-ove aplikacije prijaviti pa im onda dođe pauk recimo? I to samo te seljačine rade, nikada nisam vidio da netko u Corsi ili Fordu tako parkira. |
|
|
|
|
|
#19191 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
|
|
|
|
|
#19193 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
|
|
|
|
|
#19194 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Dal netko zna majstora staroga kova koji se kuzi u fergazere (podrucje Zagreba)? Imam Tico, 800ccm, 3 cilindra, 30KW i na zadnjem tankanju potrosnja 9.8L. Vozim uglavnom ture do 10km, znam da su temp oko 0 i da je masina hladna al mi se to nekak cini ipak malo prevec pa bi htel otic do majstora da to malo pogleda i nastima jer iz prica ispada da auto nemre trosit prek 6L ![]() |
|
|
|
|
|
#19196 |
|
Guest
|
Sad bar znamo tko je 1v@na prijavio zbog "seljačkih" DA tablica. ![]() |
|
|
|
#19197 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
#19198 | |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Razlog je taj što kod hladnog motora se ubrizgava više benzina da bi radio (to se nekad zvalo "čok) pa budući da je motor duže hladan dok se ne zgrije jer je vani hladno, dakle duže vremena se voziš tako. Zatim, motor radi na principu povišenja temperature zraka pomoću sagorjevanja goriva i onda kad je zrak vani hladniji, za istu snagu treba malo više goriva, dakle opet više troši. Dok je vani hladno, veći su toplinski gubici, što se nadovezuje na prvo napisano + što po zimi naravno treba i uključiti grijanje u kabini, što je također dakle neka energija koja se isto dobiva iz benzina. Za razliku fauve dvojke 1300ccm, 44ks po zimi troši 12 litara, u toplijim vremenima 7-8 litara. Tebe će majstor sigurno hladno odkantati ![]()
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#19199 | |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Moj je Fićo prije 30 godina trošil 8-9 l po gradu tako da Tico mora manje . R4 mi je trošil oko 7 po gradu a vani 6. Kad je rasplinjač u pitanju dobar meštar sve može porihtati. Najvjerojatnije se na Ticu poremetio odnos benzin/zrak. Konkretnog majstora ne znam no, probaj ovdje nazvati : http://www.autoservis-meic.hr/kontakt
|
|
![]() |
|
|