|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
crtice po monitoru?
gdje bi mogao biti problem? Pretpostavljam da je do klokane grafe ili do kabla od monitora. Inače to su tanke crne jedva primjetne crtice koje idu vodoravno po monitoru. Grafa je odlično hlađena i uopće se ne grije.GPU i mema su uvijek mlaki, a provjereno može ići još bez artifekata ali ju držim na postavkama iz siga da se ne muči, ili bi moglo biti do kabla od monitora. Monitor i grafa su pod garancijom. Ajde ljudi da čujem vaša iskustva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Jesu li te "crtice" tu od kad si kupio monitor ili od nedavno? Možda je to isi slučaj ko i kod Samsung NF serije gdje je normalno da ima 2 tanke horizontalne linije (jedna u gornjem djelu i jedna u donjem djelu - vidljive samo kod bijele boje). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
da li su to mozda dvi horizontalne crte koje ekran dijele na tri jednaka dijela?
![]() |
![]() |
#4 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
al tko zna, mozda se i varam... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
imam i ja isti problem sa SAMSUNG 793DF monitorom. Grafa je Radeon 9550GE, a te crte mi se pojavljuju u dolje desnom kutu, narančaste boje i ima ih više: _______________________ ________ _______________ ______________________________ ak me kužite. Uglavnom mi se pojavljuju na bijeloj pozadini, a tijekom igranja nemam problema. OC se nebavim tak da neznam šta je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
gledajte srte se pojavljuju od prije tjedan dana odprilike,i nisu dvije okomite pa da mi dijele monitor na tri jednaka dijela, nego su onako jedva primjetne tanke crne na doljnjem dijelu monitora i vide se najviše na bijeloj podlozi, izgleda koa da se onako lagano titrajući pomiču prema gornjem dijelu monitora |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
probaj si malo ucvrsiti kabel, mozda reisntalirati drivere od graficke, meni je 9550 jednom stvarala nekakav sum na vrhu ekrana, kao da je magnet u blizini. maknuo sam catalyste, stavio omegu i toga nije bilo (ne kazem da su catalysti losi, vec da mi je promjena drivera rijesila problem). ali inace, sve se bojim da je monitor prdnija, dok imas garanciju, a ako ti ove druge stvari ne rijese problem, odnesi na reklamaciju. no mozda cak da prije probas na neki drugi komp spojiti, ali sumnjam... iskoristi sve mogucnosti prije... ![]() a one dvije crte su normalne kod sony monitora, imam ih tu nekoliko na poslu, svi imaju te crte. evo jedan citat o sonyevim poznatim "crtama": "# These lines are the shadows cast by damper wires, which are a part of the design of Trinitron monitors. Their function is to stabilize the vertical aperture grill within the monitor. # The lines are most evident when a white or light background is displayed on the screen. Adjusting the monitor vertical size and position controls (refer to the monitor's OTI for details) and/or lowering the video resolution can help hide these lines." samo da napomenem kako ne bi preporucio kupovanje sonyevog multiscan e430 modela, iz cistog razloga sto od 20ak njihu firmi: - 2 imaju razlivene boje - 3 su otisla u vjecna lovista - 1 ima slabi kontakt na vga kabelu - 2 monitora su ostala bez tipke za paljenje - 1 se slika suzila, i ne moze se vise siriti nikakvim komandama. ...i to sve u razdoblju ne duzem od godinu dana.
![]() |
#8 |
Premium
|
by the way,uz crtice se ponekad čuje i tiho pištanje iz monitora, kao mofseti na matičnoj. Mislim da ču još probati spojiti monitor na drugi komp i ako ne bude promjena ide na reklamaciju. U svakom slučaju ekipa hvala na trudu i pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
yes, biti ce da je trafo...moj stari adi je nakon 6godina poceo lagano, ali jako lagano cvrcati...jest da je to kod mene bilo nakon sest, a kod tebe u jako malo vremenea....no, probaj kod nekog drugoga, iako sumnjam da je nesto drugo, pa onda pravac ducan. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|