Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.12.2015., 18:50   #1
Gustavo
Premium

Datum registracije: Jan 2007
PC wireless kartica vs TP link

U jednom kompu imam PC wireless karticu, signal pokazuje 55 posto, ali ne mogu ništa otvoriti, nikakvu stranicu. Na drugom kompu TP link radi super, na laptopu također dobar signal. Jel da kupujem još jedan TP link ili se može izvući nešto od te kartice, vidim da je ona 54 mbs, a TP link je 150 mbs.
Gustavo je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2015., 19:43   #2
Gustavo
Premium

Čini se da je ovo problem, probati ću onemogućiti n da vidim što će biti.

Citiraj:
Radijski mod u frekvencijskom pojasu od 2,4 GHz

Ta postavka određuje koju će verziju standarda 802.11a/b/g/n mreža koristiti za bežičnu komunikaciju u frekvencijskom pojasu od 2,4 GHz. Noviji standardi (802.11n) podržavaju veće brzine prijenosa, a stariji standardi kompatibilni su sa starijim uređajima i dodatnim rasponom.
Postavite na: 802.11b/g/n
Detalji: usmjerivače koji podržavaju 802.11n treba konfigurirati za 802.11a/b/g/n radi maksimalne brzine i kompatibilnosti. Usmjerivače koji podržavaju samo 802.11g treba postaviti u mod 802.11b/g, a usmjerivače koji podržavaju samo 802.11b možete ostaviti u modu 802.11b. Različiti Wi-Fi usmjerivači podržavaju različite radijske modove, pa će točna postavka ovisiti o vrsti Wi-Fi usmjerivača koji se koristi. U načelu omogućite podršku za sve modove. Uređaji će tad automatski odabrati najbrži uobičajeni podržani mod za komunikaciju. Imajte na umu da će odabir podskupa dostupnih modova nekim uređajima onemogućiti povezivanje (primjerice, uređaji sa standardom 802.11b/g neće se moći povezati s Wi-Fi usmjerivačem koji se nalazi u modu samo za 802.11n). Uz to, odabir podskupa dostupnih modova može uzrokovati i interferencije sa susjednim zastarjelim mrežama, a možda i interferenciju zastarjelih uređaja s vašom mrežom.

Zadnje izmijenjeno od: Gustavo. 21.12.2015. u 20:02.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.12.2015., 19:49   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Premalo podataka, ovako kao kruške i jabuke nam ništa ne znači.
Sa 55% signala ipak bi trebao moći otvoriti stvari na webu, makar i "usporeno".
Ovako na pamet na kompu možda imaš nekakvog smetja (virusi, crvi i ostali nametnici),
prvo to provjeriti / potamaniti pa tek onda ostalo.
Napiši koji su os - evi, oznake WiFi kartice pogotovo ove problematične.
Ako je ona verzija kojom antena ostane "zakopana" iza kućišta treba viditi opcije da izroni prema boljem signalu.
Možeš probati ovo sa postavljanjem b/g u routeru ali sumljam da će pomoći.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2015., 20:12   #4
Gustavo
Premium

Kartica je ovako nešto, ima antenu dolje, inače je stalno radila probleme s slabim signalom, problem su driveri kojih nema za Windows 7 pa koristim od Viste.

http://www.amazon.com/TRENDnet-54Mbp.../dp/B0001DHHIY
Staro 21.12.2015., 21:14   #5
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Ako imaš kućni ruter koji podržava i "n" mod trebao bi biti postavljen na "b.g.n" ili "auto" mod jer tvoja kartica radi u "g" modu pa ako je ruter u "n" fiksno postavljen nećeš imat komunikaciju. Usput provjeri i kanal "CH" na ruteru jer neke wifi kartice nemogu na kanale 12 i 13.

ps: Nikky i ekipa , viđam često da se pojam "usmjerivač" koji sam godinama viđao kod "ispravljača" koristi za rutere, od kad se to promjenilo ??
za primjer http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=63418
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2015., 22:31   #6
Gustavo
Premium

Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Ako imaš kućni ruter koji podržava i "n" mod trebao bi biti postavljen na "b.g.n" ili "auto" mod jer tvoja kartica radi u "g" modu pa ako je ruter u "n" fiksno postavljen nećeš imat komunikaciju. Usput provjeri i kanal "CH" na ruteru jer neke wifi kartice nemogu na kanale 12 i 13.

ps: Nikky i ekipa , viđam često da se pojam "usmjerivač" koji sam godinama viđao kod "ispravljača" koristi za rutere, od kad se to promjenilo ??
za primjer http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=63418
Sve je postavljeno kako treba, inače pc kartica je canyon CNP-WF511, skinuo sam i drivere za windows 7 s njihove stranice al neće raditi, na trenutak proradi pa opet ništa, a stalno mi pokazuje 50-60 posto signal. Izgleda da je s tom karticom bilo problema i prije pet godina pa možda najbolje uzeti TP link.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=154694

Zadnje izmijenjeno od: Gustavo. 21.12.2015. u 22:40.
Staro 21.12.2015., 23:18   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@Gustavo
Da si umjesto "ovako nešto" stavio Device / Hardware ID znali bi više.
Nisi naveo jesi li provjerio stanje sa nametnicima na tom problematičnom kompu i kako se ponaša kada se spoji Lan kabelom, zbog "ne mogu ništa otvoriti".

Ovo antena dolje i je prvi razlog za lošiji signal, kako sam gore rekao ostane "zakopana" iza kompa.
U toj situaciji je trebalo nabaviti drugu antenu sa ant. kabelom i onda je pozicionirati da ima bolji signal.
Samo kao primjer:
http://www.nabava.net/antene__820/tp...24ghz__3847551
http://www.nabava.net/antene__820/tp...24ghz__3847571

Najlakše je kupiti novu wifi karticu, npr. usb varijantu TL-WN722N ili još bolje TL-WN722NC ako nije puno skuplja (ista stvar samo sa postoljem i produžnim kabelom).
Namjerno ova sa vanjskom antenom pa se naknadno može zavidati bolja ako bude potrebe.

@D/G
Uh, nisam mjerodavan za jezikoslovlje možda si primijetio da rađe koristim engleski original nego naš prevod.
Inače router = usmjerivač mi je puno logičnije, moram priznati da nisam naletio tu "zamjenu" za ispravljač, to je sasvim drugi uređaj.
Staro 21.12.2015., 23:44   #8
Gustavo
Premium

Nema nametnika, proverio s Malwarebyts, a da probam dignut komp na stol, kad smo već kod kupnje jel se bolje isplati uzeti tu antenu ili TP link 150 mbs?
Staro 22.12.2015., 00:34   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Moraš utvrditi šta se dešava, makar za test digao na stol i okrenio "naopako" da antena bude u smijeru routera.
Kreni od početka, jeli se uopće spaja na router, ping prema routeru ... prvu stranicu Googla ili Binga mora otvoriti ...

Šta se tiče kupovine, kad već trošiš bolje uzet navedeni wifi stick.
Staro 22.12.2015., 08:21   #10
Gustavo
Premium

Okrenuto je i sad prema ruteru, al nalazi se preko dva zida, otvara ponekad, ali vrlo sporo, u postavkama rutera mi pokazuje brzinu od 1 mbs , razmišljam čak da povučem žicu od rutera na tavan pa je vratim negdje kroz prozor ili kuda već u tu sobu

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.12.2015. u 15:50.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2015., 09:42   #11
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Naj bolje je rješenje LAN kabal a na zidu ga staviš u plastične kanalice ili podom iza parket-lajsni.
Nikky je dao dobar prijedlog sa drugim wifi stikom koji do 5m usb kabla nema nikakvih gubitaka za razliku od produžnog koaksijalnog kabla sa RP SMA konektorima koji usput možda košta kao taj TL-WN722NC.

ps: ...bem ti zrakomlat ...muka mi je kad vidim riječ "usmjerivač" pa ostajem i dalje na "ruter" a slovenski "usmjernik" = "ispravljač"

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.12.2015. u 15:52. Razlog: AP > stick
Staro 22.12.2015., 12:26   #12
Gustavo
Premium

Ma ništa, kabel preko tavana i do računala
Staro 22.12.2015., 16:01   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@Gustavo
Pa znaš kako se kaže ... najbolji wifi je Lan kabel
Ponekad je gnjavaža fino provući ali kad to napraviš si miran i nikakvih problema.

@D/G
Sinoć kad sam gledao po Nabavi nigdje ove NC verzije, ima "obične" N verzije
Staro 22.12.2015., 17:23   #14
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Sve5, ali ipak je wifi najbolja, i jedina efikasna, zastita spojenih uredjaja od udara munje u telefonski stup
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2015., 19:24   #15
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Moj telefonski stup je betonski i viri čak 80cm iz zemlje
Ruter je svakako na tel. liniji , dakle žično, a svakako ako udari grom preblizu preko strujnih kablova ti ni wifi neće pomoć.
A po kvaliteti veze wifi nije ni sjena lan kablu pogotovo u sredinama sa puno wifi korisnika.
Staro 22.12.2015., 20:14   #16
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Lako za udar preko strujnih kablova, jer te glede opreza mnogi iskljucuju iz uticnica prije nego oluja stigne. Medjutim, telefonski kabel, Lan i HDMI kablove rijetko tko iskljucuje, pa je cest slucaj crkavanja lan kartica ili cijelih uredja pri udaru groma u telefonske stupove/zice.

Frendu, koji net dobija u neboderu preko koaksa od B.net-a, crkao TV (HDMI ulaz - rezultat nova maticna ploca) iako je sve, pa i tv bio u trenutku udara iskljucen iz strujne uticnice.

Meni je nakon udara groma, iako je sve bilo iskljuceno iz struje, jedino je DSL linja ostala ukljucena u router, otisao router i Lan kartica u kompu i Sat. prijemniku. Od tada mi je i novi Sat. prijemnik, kao i komp i laptop na netu samo preko WiFi-a

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 22.12.2015. u 20:22.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 01:44   #17
Gustavo
Premium

Riješeno ovo okretanjem rutera prema zidu,izgleda da probija preko zida signal i dizanjem kompa na stol, solidan signal je sada.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno