|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2015
|
Povezivanje laptopa i racunara
Pozdrav,ovako,imam internet na laptopu,htio sam da ga povezem sa destkop racunarom,da imam i internet na njemu dok ne uzmem novi ruter!Pokvaren je ,pa kupujem internet preko telefona i tako laptop uzima internet sa telefona.Povezao sam kablom laptop i racunar,i podesio sharing,ali nema interneta na deskopu,kad idem na automatsko rjesavanje problema pise da ip adresa nije validna,kad opet odem na sharing i ugasim pa upalim onda mi nestane interneta na laptopu,pise kao dhcp is not enabled,pa ga onda ukljucim i imama internet.Da li neko zna kako bih mogao povezati laptop sa racunarom da imam internet?Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
E opisa, za poludit od pismenosti, moral sam 3 put procitat da otprilike skuzim o cem se radi ![]() Ti dakle primas 3G internet na mobitel, pa ga saljes (tethering?) preko wifi-a na laptop i sad bi to jos proslijedio dalje, preko LAN porta kabelom na PC, ako sam dobro shvatio? U tom slucaju osim sharing-a moras ukljucit bridge izmedju WiFi kartice i LAN kartice na laptopu. To mozes napravit kad ih obje oznacis i desnim klikom onda dobijes "Bridge" opciju. Naravno ako se radi o Windosima, a ako je Linux u pitanju, onda ne znam i nebisestelmesat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2015
|
E izvinjavam se na opisu,da za win 7 mi je trebalo,probacu kao sto ste napisali.Hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|