|
![]() |
#17611 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Ekipa imam jedno pitanjce. Danas sam išao napraviti tehnički i sve je bilo dobro osim jedne manžete i jednog selena koji je puko samo na jednom djelu pa me lik srušio. Ok, ima puno pravo me rušiti i s time se slažem. Nažalost nisam na vrijeme skužio nedostatke inače bi več to riješio davno. Mene zanima da li ja zakonski smijem voziti auto sa onim plavim papirom koja je potvrda da u 10 radnih dana mogu ponovno bez naknade na tehnički? Ipak moram dan dva voziti dok kupim dijelove i naručim se kod serivesra a drugog auta nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17613 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Osiguranje je plaćeno, 330 kn za tehnički plaćeno, nova naljepnica zaljepljena ali bez pečata u prometnoj i ostatak iznosa za tehnički nije plaćen dok ne riješim nedostatke. Sada po ovome ispada da bi morao za ovakva dva sitna nedostatka platiti vučnu službu da mi preveze auto kod servisera i onda još jednom na tehnički, how yes no ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17615 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kad smo kod tehničkog, odnosno auto osiguranja - ove godine sam prošao vrlo dobro s osiguranjem. 25 godina, 6 godina imam vozačku (tj. nepunih 7), 55kW, 30% bonusa (ZG rege), osiguranje putnika vozača 30k/60k, zaštita bonusa, mini kasko (elementarna nepogoda) - 1660 kuna, Euroherc. Zadovoljan sam ![]()
![]() |
#17616 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#17620 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Ako nisam u krivu do starosti 10god. poslije više nema poreza.Visina valjda ide po kw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17622 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17624 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17625 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Samo od ljudi koji su bili i broj i fejs od Nunija koji ugrađuje. Pogledom na fejs vidim više naših autiju u radioni nego bosanskih. I to ne bezveze autiju. A cijene su i više od duplo povoljnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17627 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17628 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Ekipa svaka Vam čast! Bio jesam malo skeptičan ali vidim da se nema puno razloga za brigu. Razmišljao sam da prodam fokija i da uzmem nekog dizelaša ali auto je toliko izgubio na cijeni da je to smiješno... A i čini mi se da je ovo bolja opcija od dizelaša. U igri su neke kompenzacije tako da bi me ugradnja relativno povoljno ispala, ne kao u Bihaću ali opet povoljno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17630 |
našikan pravim haos
|
Podmazivanje nikako nemoj stavljat osim ako nisi mazohist i želiš bacat pare na gluposti. U pravim servisima(Eko gas,Auto Tim npr) ti to i napomenu,dok u drugima sile ko da bu ti se mašina raspala mada se nikom nije do sada...jer niko nije u blokadi ganjao auto do Rekjavika na plinu. Znanstveni dokaz ne postoji da podmazivanje pomaže motorima i sa i bez hidropodizača. To su se na forum.hr-u složili i korisnici i vlasnici firmi koje ugrađuju LPG instalacije u aute(Auto Tim,Miro). Turci su još iza(mada im ECU koristi AEB SW-Lovato,injektori i isparivači su upitnii),no Poljaci su u elektronoci prešišali Talijane ima već. Treba samo baciti pogled na mogućnosti jednog Tartarini ECU i usporediti sa Europagas Oscar Mini ECU(koji su open source,može svako korekjcije vršiti,za talijane treba USB key izdan od firme) i da čovjeku bude jasno sve. A nakon Landi Renza i njihovih umirućih injektora(gdje jedan dođe oko 800kn) radi kvalitete našeg plina...nebi uzeo OEM talijana nikada. Ali to sam ja. 2Tech> izvoliš pa se zabavljaj Osobno bi išao na Europagas Basico 24 + Valtek. To mu je na akciji sad 600km. Gledo sam SW od Basica ima opcija boli glava,od hot starta do max powera. Ima i Wifi/Blue tooth pa preko aplikacije za android možeš štelati mapu i injektore. Ako nisi u tome nazoveš majstora da se on spoji prek tvog moba na sustav i da poštela....dok si recimo na Braču ![]() Ako kaj zapne i neda ti se 120km voziti do Bihaća imaš Autoplin MIšić u Rakitju koji zastupa kod nas te sustave. U Brežicama je najbolji u Sloveniji tako da si pokreiven. A ako zaškripi do kraja kaj...u Zaboku je doktor no1 za plinske sustave(servisira,ne ugrađuje) u Hrvata....Tidala. Taj zna svaki ECU ko vlastito dijete. Dobro podešena mapa je srce svakog plina,ona određuje oće li auto ići bolje ili lošje na plinu,hoće li trošiti manje ili više na plinu....itd,you get the point. Ako se mogu ishodovati papiri za Hr(a momci kažu da može bez problema) ne vidim kako se može fulati sa ovime. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 11.11.2015. u 11:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17631 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Inače po PS-u BRC ne ugrađuje svoje uređaje u aute koji su vsr rizični+flashlube, to samo kod nas ne vrijedi. Auto Žitvaj je imao akciju 5990kn, to je bila odlična cifra. Poljske i turske komponente nisu nimalo loše, boce su većinom njihove (Samcelik itd), Poljski Stag je jak igrač što setiče el. komponenti |
![]() |
![]() |
![]() |
#17633 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
@trouble Naveo si da su se složili na forum.hra oko varijanti, i stvarno, tamo su ga analizirali do glavobolje i svakom korisniku auto plina bih rekao poprilično obvezujuće štivo za pročitati da im se olakša život. Isto tako je zaključeno da kako si ti naveo Auto Tim je pravi servis, nije točno ni približno. Tidala je apsolutni vrh. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17634 | ||
našikan pravim haos
|
Postoji,kod Mazde i Forda,al to se riješava drugačije,čestim pregledima ventila,kako optičkim tako i slušnim provjerama. Inače ako te baš to brine,imaš i aditive za tank,flash lube je porez na budale...koji naši ugrađivaći jako dobro iskorištavaju. Citiraj:
Citiraj:
![]() I nisam rekao da je PRAVI servis već da je jedan od onih koji ne prodaje maglu pri prodavanju flash lubea. Ne čitaš mi dobro ![]() Zadnje izmijenjeno od: trouble. 11.11.2015. u 13:54. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17635 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Dakle ne vjeruješ da postoji nešto za prevenciju? Kako možeš prevenirati nešto što samo kontroliraš? Kako izgara benzin, kako plin? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17636 | |
našikan pravim haos
|
Vjerujem,postoje slušna i optička provjera,njihovo doštelavanje,aditivi u taknk. Flash Lube kao sistem je prodavanje magle i porez na budale. Benzin izgara na manjoj temp i masnije,plin na većoj i suše....zato i pukneš aditiv u tank ako ti motor nema hidropodizače i ako se baš bojiš. Moji su u firmi na motoru bez hidropodizaća(Honda) napravili 140.000(a s Accordicom se ne voziš sporo ![]() Flash Lube ti je za ovo: ![]() Dakle za Peugeot 307SW 2.0 16V Dao sam link iznad,Peugeot kaže imate zaštitu ventila,nebojte se. I tako te pola servisa u ZG uvjerava da to trebaš,četvrtina kaže za vaš(a i ostale) auto nije potrebno(Tim i Eko) a četvrtina kaže nije potrebno ali ako vi to želite mi možemo. ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: trouble. 11.11.2015. u 14:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17637 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Dakle prije je bio LR, sad je LPGTech i još neki turski sustav. Ista stvar i sa dodatnim podmazivanjem ventila. Miro hvali taj aditiv što ide u LPG tank jer on to prodaje. Taj qrac košta bar duplo više od FL-a po prijeđenom km, nemoš do kraja tank LPG-a ispraznit zbog toga (nego samo 2/3 ili tako nešto), kako bi isti trajao 10 000km. I ima cijela rasprava gdje je ekipa dokazala da je taj aditiv za LPG sranje, a ne FL. Post vlasnika AutoTim-a o FL-u na forum.hr. Inače na forum.hr imaš post od Tidale (ako se dobro sjećam) gdje čovjek tvrdi za 1.2 TCe prve generacije da treba FL zbog oštećenja na ispušnim ventilima, to kad je uvodio onu picotech dijagnostiku. A on bi inače bio referenca za LPG u RH. Ovdje je poprilično opsežan popis vozila koja trebaju ili ne trebaju FL. Na francuskom je stranica, gleda se zadnji stupac.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 11.11.2015. u 14:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17638 |
našikan pravim haos
|
Da,tvrdio je i da reparira Landi injektore pa je na kraju bilo da ipak nisu reparabilni. Svako ima svojih mušica. A Miro je za Atiker je bio upitan od strane forumaša o iskustvima sa njim,nije se hvalio. Kad smo već kod činjenica...jel... ili možda postoji forumsko pravilo da lik ne smije odgovoriti na pitanje ako se radi o sustavu koji on zastupa? Ako je tako onda se ponizno ispričavam šta sam ga spominjao. I onda se nađu nekakvi forumski kreteni tamo koji tamo zuje bez meda i čovjek a i mi ostali ostanemo bez informacija jer ga je neki troll isflejmao.... I za flash lube je ekipa došla do zaključka da je...MAGLA. Pogotovo oni svi kojima ventili i dosjedi ventila ostaju u savršenom stanju po 100-200k kilometara i bez flash lubea. A nema na svijetu ni jedne znanstvene studije oko toga da Flash Lube spašava zazore ventila. Možda(a možda i vampiri postoje?) usporava simptome VSRa ali da spašava....ne. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 11.11.2015. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17639 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17640 | |
našikan pravim haos
|
Pa mislim...ugrađuju svi,ne samo on. Isto ko frizerski salon kad te pita oš gel il nečeš(i naplati ti 5kn više)....samo velim,nema niti jedne znanstvene studije o tome da taj Flash Lube radi išta,imamo riječ instalatera,veleprodajnu i maloprodajnu cijenu i našu glavu.... pogotovo iz mita da se mašina više zagrijava kad radi na plin. Istina je,ukoliko je taj plin podešen kod Franca s placa....onda se mašina grije više,da. Citiraj:
![]() BTW,šta Tidala i ugrađuje plin? To mi nikak ni jasno... Zadnje izmijenjeno od: trouble. 11.11.2015. u 14:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|