Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2015., 15:16   #17491
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Da ti kupiš auto koji troši cca 1l ulja na 1k km, bil rekao da je auto u savršenom stanju kao što ti je to prodavač rekao?

Ukoliko su karike otišle papa, treba ih zamijeniti, a ne vikati to je ok, to tako mora.
turbojc je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 16:05   #17492
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor turbojc Pregled postova
Da ti kupiš auto koji troši cca 1l ulja na 1k km, bil rekao da je auto u savršenom stanju kao što ti je to prodavač rekao?

Ukoliko su karike otišle papa, treba ih zamijeniti, a ne vikati to je ok, to tako mora.
Pa naravno da ne bi.

Povećana potrošnja ulja, bilo zbog gumica ventila ili uljnih prstenova, ne utječe štetno za motor. Ok utječe na katalizator, al ako redovito nadolijevaš i pratiš razinu taj motor može proći još ohoho kilometara.
Hoću reći da, ako motor troši ulje, to ne znači nužno da je za bacit i ići u potragu za novim, već se taj otvori, zamijene samo uljni prstenovi ili gumice/vodilice ventila i vozi dalje uz normalnu potrošnju ulja kao da se ništa nije dogodilo.

Znači ako netko ima para za lijevat 1l ulja svako 1000km, nek nadolijeva i vozi. Podnošljivo je ako prelaziš malo km..
Ja osobno se ne bi uopće mislio i izgubio bi dan-dva i zamijenio to što treba, al razumijem da drugim ljudima nije svejedno vodit auto na par dana random mehaničaru da im otvara motor i onda to masno naplati. "Znate, trebalo je promijenit ovo, ono.."

Zadnje izmijenjeno od: Penryn. 06.11.2015. u 16:13.
Penryn je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 17:48   #17493
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
moja astra G cuga 2l na recimo 5k km,vele da je to normalno za taj motor,1,6 16v benz.,kaj to znači "normalno" i dal je,nemam pojma,nije to odjednom,to je tako oduvijek kod nje.
Staro 06.11.2015., 17:57   #17494
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Sitnice

Podsjetio si me zašto nisam dugo pisao u ovoj temi,previše je "znalaca" poput tebe.
Kaj nije jasno u vezi sitnica?

Puno malih japanskih motora i derivati iz ranih devdesetih trose ulje, trosili su prije 15 godina i vise kad sam ih vozio a di ne budu sad. To ne znaci da su za bacit.. 250- 300k je puno za takve motore narocito jer su ih vecina vozili vecinom po gradu.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.11.2015. u 18:13.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 18:15   #17495
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ne kuzim kakve to motore imate, takve probleme sam imao na Citroenima jedino...

Allroad C5 2.5 TDI - nista nakon 10.000km, ukupno 6L 5W40
Allroad C6 3.0 TDI - dodje do MIN nakon 15.000km, ukupno 8L 5W30 (VW 504/507)

Xsara 1.4i - 1L na 5000km
XM 2.0i - 1L na 3000km
C4 1.4i - 1L na 3000km

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 18:18   #17496
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Meni vec godinama ni jedan auto ne trosi nista al to su sve auto sa 130 tisuca maksimum kupljeni novi. Ovdje netko prodaje auto od 4 tisuce kuna sa 300k kilometra a i moji stariji auti nisu imali puno manje i mene na gasu u pubertetskim godinama..

Vecina ti motora po defaultu trose mineralno ulje sto isto doprinosi potrosnji. Srevisni interval 7500km itd...

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.11.2015. u 18:24.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 18:23   #17497
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Je kak da ne.
Svaki motor ima navedeno koliko ulja smije potrošit, to vam i piše u uputama od auta. Za mog 1.2 benzinca je tolerancija 0.5l/1000km, troši dva do tri deci, ovisno o uvjetima vani.
Onaj neki fauwe sporcki motor je imao toleranciju točno na litru. X stvari utječe na potrošnju i ona ne znači da je motor za bacit. Ak uzmeš u obzir ulogu ulja u motoru, nije li malo blesavo očekivat da ga ne potroši baš ništa?

btw: kako razina ulja u motoru može ostat ista, može se i povećat. Tako da to što je razina uvijek ista ne znači da ga nije potrošio.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 18:37   #17498
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Je kak da ne.
Svaki motor ima navedeno koliko ulja smije potrošit, to vam i piše u uputama od auta. Za mog 1.2 benzinca je tolerancija 0.5l/1000km, troši dva do tri deci, ovisno o uvjetima vani.
Onaj neki fauwe sporcki motor je imao toleranciju točno na litru. X stvari utječe na potrošnju i ona ne znači da je motor za bacit. Ak uzmeš u obzir ulogu ulja u motoru, nije li malo blesavo očekivat da ga ne potroši baš ništa?

btw: kako razina ulja u motoru može ostat ista, može se i povećat. Tako da to što je razina uvijek ista ne znači da ga nije potrošio.
Ma svi oni u svojim manualima navode da je oko 1l na 1000km normalno, čisto da se ograde od reklamacija kod ovih nešto malo lošijih primjeraka koji vole popiti a inače ne bi trebali.

Istina, X stvari utječe na potrošnju ulja, između ostalog i radni sati motora te na kojim rpm je proveo te sate.
Nije isto ako si 10k km odvrtio u gradu lupajući blokade i natjerivajući se od semafora do semafora ili ako si tih 10k km odvrtio na autocesti s prosječnih 100km/h na ~2500rpm.

Blesavo je očekivat da ne potroši ulja baš ništa, al da ta potrošnja može bit neprimjetnih dec-dva na 10k km, može. Znam osobno 2-3 takva a svi preko 200k km, al isto tako recimo znam i neke nove hyundaije atmobenzove koji u istih 10k km popiju 1-2l, pa ti sad budi pametan..
Staro 06.11.2015., 18:41   #17499
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:

Znam za 2 Audija,1.8 i 2.0, oba turbobenzinci.Upravo toliko ulja troše.Kažu im u servisu da je takva konstrukcija motora i da je to normalno.Tako da ono,to je puno,ali tako je kako je.Treba imat love za uzdržavati takve motore.Ili toči ili prodaj ako to nije za tebe...
Staro 06.11.2015., 18:44   #17500
vorda22
Guest

accord typer isto dere ulje ako sam u vtecu cesto ja tocim 5w-40
  Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 19:10   #17501
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Tak i treba. Hebeš motor koji ne pije ulje... najjači su mi oni koji vele kako im je auto na 10tkm popio ni deci ulja
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 19:28   #17502
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Pa mora nešto trošiti, ako ne troši onda niti ne podmaziva..
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 20:17   #17503
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Citiraj:
Autor Penryn Pregled postova
Pa naravno da ne bi.

Povećana potrošnja ulja, bilo zbog gumica ventila ili uljnih prstenova, ne utječe štetno za motor. Ok utječe na katalizator, al ako redovito nadolijevaš i pratiš razinu taj motor može proći još ohoho kilometara.
Hoću reći da, ako motor troši ulje, to ne znači nužno da je za bacit i ići u potragu za novim, već se taj otvori, zamijene samo uljni prstenovi ili gumice/vodilice ventila i vozi dalje uz normalnu potrošnju ulja kao da se ništa nije dogodilo.

Znači ako netko ima para za lijevat 1l ulja svako 1000km, nek nadolijeva i vozi. Podnošljivo je ako prelaziš malo km..
Ja osobno se ne bi uopće mislio i izgubio bi dan-dva i zamijenio to što treba, al razumijem da drugim ljudima nije svejedno vodit auto na par dana random mehaničaru da im otvara motor i onda to masno naplati. "Znate, trebalo je promijenit ovo, ono.."

E sad si se već dobro izrazio, i tu se slažemo.

Nije isto, pa ni priblinžo kad motor krene cuclat zbog gumica, ili zbog karika, isti je događaj, ali drugačiji ishod, s ovim se sada slažem što si rekao.

Btw, ovaj što je rekao da mu ATR popije ulja, prvo, honde voli popit ako ih se vrti na hladno, plus, VTEC sam za sebe isto uzima ulje jer se moraju ventili i bregaste dodatno podmazati kada upali/ugasi VTEC, tako da je to normalno.

Znaju dečki na trackdayevima ulaziti u box samo da nadoliju ulje zbog otvaranja/zatvaranja VTEC-a, i to je to.

Kolega je na VTi Civicu trošio 1 dcl na 7000 km, dok kada bi se ulje razrijedilo i izgubilo svoju visokozitetost nakon 7k km, onda bi ga krenuo trošiti i više.

Normalno da ima motora koji troše ulje jer su tako dizajnirani, ali neki ga baš pretjeraju.
Staro 06.11.2015., 20:23   #17504
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
accord typer isto dere ulje ako sam u vtecu cesto ja tocim 5w-40
probaj castrol rs fst 0-40...to sam ja točio u type r-a,to bi i ti trebao u type s-a...nema boljeg ulja za vtec 200+ks...
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 20:49   #17505
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Citiraj:
E sad si se već dobro izrazio, i tu se slažemo.

Btw, ovaj što je rekao da mu ATR popije ulja, prvo, honde voli popit ako ih se vrti na hladno, plus, VTEC sam za sebe isto uzima ulje jer se moraju ventili i bregaste dodatno podmazati kada upali/ugasi VTEC, tako da je to normalno.

Znaju dečki na trackdayevima ulaziti u box samo da nadoliju ulje zbog otvaranja/zatvaranja VTEC-a, i to je to.

Kolega je na VTi Civicu trošio 1 dcl na 7000 km, dok kada bi se ulje razrijedilo i izgubilo svoju visokozitetost nakon 7k km, onda bi ga krenuo trošiti i više.
Nema vtec veze s potrošnjom ulja, tj. ne troši motor više ulja pod vtecom zbog toga što se vtec kontrolira tlakom ulja, već čisto zato što se u tom vtec rasponu motor vrti na preko ~5k rpm pa samim time klip više puta napravi gore-dolje, tj. više ulja ostane na stijenkama cilindara koje potom izgori.
Isto kao što običan motor bez vteca otprilike duplo više ulja pocuga ako se vrti na 6k rpm u odnosu na 3k rpm.

Ventili se pod vtecom spuštaju još malo niže pa teoretski tu prođe malo više ulja, al to je reda veličine mikrolitra.
Staro 06.11.2015., 20:52   #17506
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Ne znam je li namjerno moje riječi shvaćaš kako tebi paše, ili je neka druga stvar u pitanju.

Nisam rekao da motor troši više ulja zbog VTECa, već zbog toga što kada se upali VTEC, odvija se radnja koja dodatno zahtijeva ulja kako bi sve potrebno podmazala, isto tako vrijedi i kada se ugasi, s toga samo taj prijelaz uzme ulja, a kud još ovo što si ti naveo kada se vrti po nekoliko k RPM-a.
Staro 06.11.2015., 21:03   #17507
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Citiraj:
Ne znam je li namjerno moje riječi shvaćaš kako tebi paše, ili je neka druga stvar u pitanju.

Nisam rekao da motor troši više ulja zbog VTECa, već zbog toga što kada se upali VTEC, odvija se radnja koja dodatno zahtijeva ulja kako bi sve potrebno podmazala, isto tako vrijedi i kada se ugasi, s toga samo taj prijelaz uzme ulja, a kud još ovo što si ti naveo kada se vrti po nekoliko k RPM-a.
Pa jesam li te dobro skužio, kažeš da se pod vtecom odvija radnja koja dodatno zahtjeva ulja.. pod to dodatno zahtjeva jel misliš da ga zbog toga potroši/izgori ili?

Vtec koristi tlak ulja i uz pomoć njega, preko elektroventila s kojim se to kontrolira, blokira treću klackalicu koju onda pritišće treći i najagresivniji profil na bregastoj. Ništa od ovog nije razlog povećane potrošnje ulja..
Staro 06.11.2015., 21:06   #17508
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Nema vtec veze s potrošnjom ulja, tj. ne troši motor više ulja pod vtecom zbog toga što se vtec kontrolira tlakom ulja, već čisto zato što se u tom vtec rasponu motor vrti na preko ~5k rpm pa samim time klip više puta napravi gore-dolje, tj. više ulja ostane na stijenkama cilindara koje potom izgori.
Isto kao što običan motor bez vteca otprilike duplo više ulja pocuga ako se vrti na 6k rpm u odnosu na 3k rpm.

Ventili se pod vtecom spuštaju još malo niže pa teoretski tu prođe malo više ulja, al to je reda veličine mikrolitra.
Koliko sam čuo,barem za type r-a koji sve vrti na 8000+ okretaja,stvar je u temperaturama pri tim okretajima...loše ulje se raspada pri tako visokim temperaturama.

Meni jedino PAO ulje type r nije trošio...sve ostalo po 1l na 1000km...
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 21:10   #17509
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Jebeš mi narod...

Kad upališ auto, pa se voziš do 5k rpm, pa stisneš još malo gasa, pa se upali VTEC, pa pustiš gasa, pa se ugasi... Na tom dijelu ti potroši ulja, a to što troši ulje na visokim okretajima je neka druga priča. Govorim ti da paljenje/gašenje ili ti ga otvaranje/zatvaranje VTEC-a potroši ulje, ta radnja troši ulje, ne govorim da radnja zvana vožnja u VTEC modu troši ulje, iako ga i tu više troši, ali to je drugi par opanaka.

A nigdje nisam rekao da se pod vtec-om odvija radnja koja zahtijeva više ulja.
Staro 06.11.2015., 21:18   #17510
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Koliko sam čuo,barem za type r-a koji sve vrti na 8000+ okretaja,stvar je u temperaturama pri tim okretajima...loše ulje se raspada pri tako visokim temperaturama.

Meni jedino PAO ulje type r nije trošio...sve ostalo po 1l na 1000km...
To da, benzinci se i ovako dosta zagrijavaju a kamoli tek ako se duže gaze na 8k rpm.
Al i u tim uvjetima rashladni sistem je na visini zadatka i pumpa vode se vrti na 8+k rpm, a i temperatura vode ostaje u razumnim granicama.

Svejedno temperatura ulja tada dosta raste(za 20-30c) što mu dodatno spušta viskoznost, tj. postaje rjeđe pa lakše mimoilazi gumice ventila i uljne prstenove i više ga izgori.

Citiraj:
Jebeš mi narod...
Kad upališ auto, pa se voziš do 5k rpm, pa stisneš još malo gasa, pa se upali VTEC, pa pustiš gasa, pa se ugasi... Na tom dijelu ti potroši ulja, a to što troši ulje na visokim okretajima je neka druga priča. Govorim ti da paljenje/gašenje ili ti ga otvaranje/zatvaranje VTEC-a potroši ulje, ta radnja troši ulje, ne govorim da radnja zvana vožnja u VTEC modu troši ulje, iako ga i tu više troši, ali to je drugi par opanaka.
A nigdje nisam rekao da se pod vtec-om odvija radnja koja zahtijeva više ulja.
E a ja ti kažem da ta radnja ne troši ulje, tj. ulje ne nestane, ne izgori..
Staro 06.11.2015., 21:19   #17511
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Tak i treba. Hebeš motor koji ne pije ulje... najjači su mi oni koji vele kako im je auto na 10tkm popio ni deci ulja
Jebes motor u kojeg moras sipat ulje. Ja kad sam vozio Stojadina par godina uopce nisam ni kontrolirao ni mijenjao ulje (da ne pricamo o filterima ili nedajboze nesto drugo) i eto sta mu fali, na kraju ga zdravog pravog pokupio CIOS.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 22:10   #17512
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Svaki motor troši ulje, svaki. To kaj nakon 10 000 km u kartetu bude jednaka količina "ulja" je zato jer kako ulje prolazi kroz karike, tako i benzin/dizel dolazi u krater. Dakle motor troši ulje, ali ga nadomjesti gorivo.
Naravno, u ovom slučaju je potrošnja ulja neka malena, par deci. Motor koji srče litre ulja ne može to nadomjestiti nikako.

A i uzmite nekretninu od motora iz VW, SDI. Pod normalno pije puno ulja, ali izrokće 300 - 400 tkm bez problema.
Staro 06.11.2015., 22:28   #17513
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Jebes motor u kojeg moras sipat ulje. Ja kad sam vozio Stojadina par godina uopce nisam ni kontrolirao ni mijenjao ulje (da ne pricamo o filterima ili nedajboze nesto drugo) i eto sta mu fali, na kraju ga zdravog pravog pokupio CIOS.

A još bolji je od mog suseda Golf II TAS dizlo te vešmašina beli. On kad izvadi staro ulje, ostavi ga dan dva da se slegne mulj i samo ga ubaci u rezervar.
To je auto... A ne ovo danas. Ekološki odbaci ulje, kupi ovo, kupi ono... Ma kaki, ko i na kolinju, svi delovi praseta se iskoriste
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 22:50   #17514
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Svaki motor troši ulje, svaki. To kaj nakon 10 000 km u kartetu bude jednaka količina "ulja" je zato jer kako ulje prolazi kroz karike, tako i benzin/dizel dolazi u krater. Dakle motor troši ulje, ali ga nadomjesti gorivo.
Naravno, u ovom slučaju je potrošnja ulja neka malena, par deci. Motor koji srče litre ulja ne može to nadomjestiti nikako.

A i uzmite nekretninu od motora iz VW, SDI. Pod normalno pije puno ulja, ali izrokće 300 - 400 tkm bez problema.
Ok za benzince, al kako dizelašima bez DPF-a prođe ulje kroz karike?

I ovo za SDI, ima ih i koji ne potroše 2-3 deca od izmjene do izmjene, tako da ne piju oni pod default puno nego je tebe dopao tko zna kakav primjerak.

@turbojc: Onda, kako vtec otvaranje/zatvaranje potroši ulje, na koji način?
Staro 06.11.2015., 23:15   #17515
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Pa na koji način se klackalice spajaju i zaključavaju jedna za drugu i treću? Da ih možda baba manda urokom ne spaja, ili postoji neki mehanički dio? Navodno da postoji mehanički dio, a ukoliko postoji, možda mu treba ulja da bi radio kako treba? Možda tu ode ulje, što kažeš?

Bilo bi fora kada bi pitao jer te zanima, vidim da pitaš čisto radi bockanja, ne i znatiželje, jer da pitaš iz znatiželje shvatio bi odmah što sam govorio, ne bih morao 3 puta objašnjavat.
Staro 06.11.2015., 23:30   #17516
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Citiraj:
Pa na koji način se klackalice spajaju i zaključavaju jedna za drugu i treću? Da ih možda baba manda urokom ne spaja, ili postoji neki mehanički dio? Navodno da postoji mehanički dio, a ukoliko postoji, možda mu treba ulja da bi radio kako treba? Možda tu ode ulje, što kažeš?

Bilo bi fora kada bi pitao jer te zanima, vidim da pitaš čisto radi bockanja, ne i znatiželje, jer da pitaš iz znatiželje shvatio bi odmah što sam govorio, ne bih morao 3 puta objašnjavat.
Ok, ulje pod tlakom od cca 4-5bar, kad mu elektroventil dopusti, dođe do klackalica i gurne klipiće u klackalicama tako da blokiraju sve 3 klackalice, tj. aktivira se vtec.
E, kako sad to ulje nestane tj. kako se potroši, izgori?

Evo da te podsjetim zašto te to pitam:

Citiraj:
Autor turbojc
...plus, VTEC sam za sebe isto uzima ulje jer se moraju ventili i bregaste dodatno podmazati kada upali/ugasi VTEC, tako da je to normalno.
Citiraj:
Autor turbojc
Govorim ti da paljenje/gašenje ili ti ga otvaranje/zatvaranje VTEC-a potroši ulje, ta radnja troši ulje..

Zadnje izmijenjeno od: Penryn. 06.11.2015. u 23:44.
Staro 06.11.2015., 23:31   #17517
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ja na svom mlincu 1.2 kojeg gazim neminovno nisam deci ulja usipao, niti mu je trebalo.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2015., 23:59   #17518
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kad će taj mlinac doć na 8k RPM onda će momentalno potrošit svo ulje jer će se raspast

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 07.11.2015., 00:03   #17519
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Citiraj:
Ok, ulje pod tlakom od cca 4-5bar, kad mu elektroventil dopusti, dođe do klackalica i gurne klipiće u klackalicama tako da blokiraju sve 3 klackalice, tj. aktivira se vtec.
E, kako sad to ulje nestane tj. kako se potroši, izgori?

Evo da te podsjetim zašto te to pitam:
Putem štapa i kanapa. Sad već bockaš očigledno. Nema motor jedan klipić koji se samo jednom pomakne. I ne potroši litru ulja, i ne u vožnji od kuće do ljubavnice, već na stazi, gdje se takva radnja odvija 40k puta, valjda si bio bar jednom na nekoj utrci?

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Kad će taj mlinac doć na 8k RPM onda će momentalno potrošit svo ulje jer će se raspast
Je, raspadaju se. Zato se i izvuče 1000 hp iz njih.
Staro 07.11.2015., 00:27   #17520
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Citiraj:
Putem štapa i kanapa. Sad već bockaš očigledno. Nema motor jedan klipić koji se samo jednom pomakne. I ne potroši litru ulja, i ne u vožnji od kuće do ljubavnice, već na stazi, gdje se takva radnja odvija 40k puta, valjda si bio bar jednom na nekoj utrci?
Ne bockam nego te lijepo pitam gdje, KUDA i kako se to ulje koje aktivira vtec potroši, nestane ili izgori?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na