|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
edimax-sx763 kombinacija ne radi
s obzirom na komplikacije oko hotspota i svega ostaloga, napokon sam se dogovorio sa susjedom da se spojim na njegov net. džabe. pa ja ne mogu vjerovat. pustimo sad to. s time da je vrijeme radnje bilo pred kojih 2 tjedna. sx763 u tom vremenu nije diran. kao ni moj ap. jednostavno sam se prebacio s jedne open mreže na njegovu koja ima wpa2-psk zaštitu. ubacio sam šifru, restart, connected. to je uredno šljakalo oko 2 tjedna. i jutros umrlo. siemens uredno radi, za svaki slučaj sam ga restartao. šifra je ostala ista jer sam uredno spojen s laptopom i dalje. ali ap neće li ga neće. čak sam išao toliko da sam instalirao novi firmware na edimaxa, 1.32 , i opet isto. na siemensu sam onda podesio wpa/wpa2 (do sad je bilo samo wpa2) i na ap-u podesio ovaj put wpa umjesto wpa2, ali opet ista poruka. ako stavim security na disabled, e onda on meni izjavi da je "connected", ali naravno nije jer ne mogu pingat siemensa. šta da radim? ovo se desilo samo od sebe. prošao sam i siemensa i edimaxa uzduž i popreko, sve je OK podešeno. mijenjao sam i b, g ili b/g modove, nije pomoglo. ![]() upload image ![]() image hosting 12mb mijenjao sam i kanale na siemensu, ništa. signal je inače dobar, neznam šta mu brojevi znače, ali ap javlja da mu je oko 40 i to je više nego solidno, do oko 20 radi kako treba. neka ideja? edimax je 7206apg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već je objašnjavan isti / slični slučaj, usput po slici vidim da nisi unio postavke kako treba. Trebaš mu promijeniti / postaviti: IP=192.168.1.x (npr. 2, bitno je da je adresa slobodna i u istom mrežnom segmentu kao SX) Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 ako već nije ugasi njegov DHCP Server Evo i njihova uputa za Universal Repeter na tom uređaju > http://www.edimax.us/html/Faq/FAQ_EW-7206APG.htm s tim da primjeniš ovo gore napisano. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ip adrese nemaju veze, edimax je samo client. routing obavlja drugi router koji uopće ne vidi edimaxa, kao šta ga ni siemens ne vidi jer nisu u istom subnetu, on je tu samo biljka koja spaja 2 mreže. napravio sam tako da ga nitko ne može pingat ni s jedne ni s druge mreže. i opet ti sa universal repeaterom kao i u ovoj drugoj temi. universal repeater je zlo. zagađujem eter sa mojom mrežom na istom kanalu i usput svima ostalima javljam na kilometar da imam repeater. bilo kako bilo, siemens je prdnuo danas i zamijenjen je zte-om. jao užasa li. wifi signal koma samotakva, imam pola brzine u odnosu na prije, a udaljen sam tipa 20 metara od njega. a možda je adsl syncan na malo, nemam pristup. jer mu je password zapisan na naljepnici. s obzirom da ne mogu ić kod susjeda i pitat ga da uslikam novi router, mogu li dobit password od routera iz szk-a? tj bi li mi ga dali? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.09.2015. u 19:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
A šta da ti kažem ? Ti napravi po svom. Na ovim standardnim (kućnim) uređajima i njihovoj pameti stvar radi kako je navedeno, ip adrese itekako imaju veze. Za to šta želiš trebaš pametnije uređaje, npr. bazirano na MikroTiku i sl. O "kvaliteti" ZTE - a smo već dokumentirali. Za pass čisto sumljam da će ti ga dati SZK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
nisi mi valjda lektorirao post? heheheh. hjao. okok, ip adrese imaju veze naravno, ali kad je na ap nešto spojeno direkt. kod mene nemaju. dhcp server na edimaxu je ionako ugašen. (provjerom wifi klijenata na siemensu, moj ap se nije vidio, ali se vidio wan port routera na koji je ap spojen, a on ima opciju da se ne javlja na ping requestove, šta nažalost edimax nema). zapravo nisam to napravio radi susjeda koliko zbog open mreže na koju sam bio zakačen prije, da mi nebi netko njuškao po mreži ili se igrao subnet scannerom usred noći. nisam jedini pacijent u gradu, ima nas još. (čuvajte se interceptera -.- frend mi je pokazivao šta se time sve može, na jednoj otvorenoj mreži lokalnog kafića. facebook passwordi samotako). paranoje nikad dosta. ozbiljnija oprema je nekima nedostupna. ili nepotrebna. u mom slučaju oboje. jesi vidio cijene mtk-a? to mi je polugodišnja pretplata na vdsl! jest da mi je isti nedostupan, al nećemo sad.... da se vratim - problem se rješio sam od sebe jer je stigao zte. a i problem je čini se nastao jer je siemens bio u fazi rikavanja, nikad neću znati. bio sam guglao, i našao par tema sa sličnim problemom (waiting for keys), ali ljudi su tada predlagali promjenu šifre i tipa zaštite šta kod mene nije bila opcija. tnx anyhow za sudjelovanje u temi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Samo sam mako nepotreban quote za post poviše ![]() Valjda ćeš sad imati više sreće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ako si vec htio tako "sakriti" mrezu onda si to mogao rijesiti za svega 100kn. 2 komada SE515 fleshas fw za Dynalink RTA770W - Annex A. rta770wau-v021801_07c_a0_23e8-nocfe-se515 Imam fw ako zatreba ili ga nemos naci... sta dobijes ? Za razliku od klasicog se515 koji je u sustini identican Dynalink-u RTA770W ovaj fw ima 2 vrlo zanimljive opcije pod wifi podesenjima. 1. WDS + AP 2. Only WDS Znaci jedan stavis na jedan kraj, drugi na drugi, izaberes kanal na kojem ce raditi Only WDS i deri... dalje iz drugog ides sa njegovog LAN-a na sta god oces... switch, router ili komp... Imas 4 LAN-a, sasvim dovoljno... Subnet im stavis koji oces.... WiFi zastitu ne trebas uopce... WiFi mreza se nigdje ne vidi u eteru... Only WDS se podesi tako da mora biti isti kanal i MAC od prvoga u drugome i obrnuto. Znaci imas apsolutno skriveni WDS WiFi link koji se ponasa kao da si doslovce 2 kraja "spojio" zicom... LAN-om... Radi mi po potrebi tako skoro 2g, po potrebi jer je u pitanju druga kuca 300m dalje u kojoj samo ponekad trebam net i nikad problema osim sto sam morao na svaki zakeljit 12cm vent jer se515 cesto zovu i reso/grijalica ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|