|
![]() |
#16771 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Tako sam i ja razmišljao kod kupnje Winterhawka. Po snijegu nije bila najbolja, ali je po suhom i mokrom bila odlična guma. S time da moram priznati da sam bio i ja jedne godine malo blesav, odnosno stari je imao fiks ideju da stavi napred zimske, a straga ostavi ljetne. Svaki zavoj čim je bilo snijega i bljuzge (a te godine je bilo baš iznad prosječno snijega) je stražnji kraj užasno bježao. Na tren misliš da je gore nego da su sve 4 ljetne...
![]() |
#16773 |
Moderator
|
Čuj, teško je o tome raspravljati. Mi smo Savu koristili kako spada - po zimi. Na snijegu je čak i nakon 3-4 godine bila odlična. Za mokro si znao da moraš paziti više, no nije to bio neki ekstrem, a suho prosjek. A vidiš da čak i po pisanju ovdje - hrpa ljudi ih drži i po ljeti gore. EDIT: Usto, podloga zna imati užasan utjecaj na ponašanje auta. Ove godine kad sam se vraćao sa mora, od Gračaca jak pljusak i mokra cesta - vozio sam kao da je suho, znači Energy drži, ne proklizava, kod kočenja ništa čudno (a penjali smo se na Malu kapelu po toj kišurini te spuštali niz nju). Cura prigovara da šta se naganjam po takvoj kiši. I onda doletimo na Pisarovinu, nema kiše, asfalt onako, vlažan, negdje na pola puta od Karlovca prema Zagrebu i na jednom zavoju čiji radijus iznosi hiljade kilometara, osjetim da je u jednom trenutku samo auto uhvatio grip pri 80-90kmh. Znači apsolutno nisam skužio da auto ne skreće (iako je to trebalo biti minimalno) već da ide ravno, sve dok nije došao drugi komad asfalta, drugačiji i onda su sve 4 gume uhvatile grip i to je uzrokovalo da je auto trznuo u stranu zavoja...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.09.2015. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16775 |
Moderator
|
Cek, ak ja ulazim po staroj cesti, po jakoj kisi u zavoje (ne prelazim liniju, ali idem od linije prema unutarnjoj strani zavoja) sa 10-20kmh vise od dopustene (tipa gdje je dopusteno 60-70, što bi reklo pa skoro 50% brže od dopuštenog), pa koliko onda to mora netko ici da bi mu guma proklizala ? Ok, ak 90% ljudi koji je voze kaze da nije dobra po mokrom vjerojatno i nije, koji su to onda uvjeti ? Dal je to do stila vožnje (netko trza sa volanom, netko koći u zavoju...) ? Zapravo me sve vise vuce da si uplatim onu oryx skolu sigurne voznje. Cisto iz gusta, a i sigurno se nesto moze nauciti...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.09.2015. u 17:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16776 |
Guest
|
Prve ljetne kiše su najgore jer podignu ulje i benzin koji se nakupljao zadnja 3-4 mjeseca. To se fino pomješa s prašinom i katranom i imaš podlogu sličnu blatu, a koja se ponaša gore od leda. Ja sam zbog tog prošle godine skoro na*ebao. Čim su prednji kotači dirnuli to smeće sva je trakcija nestala. Vozio sam ispod 60km/h s novim gumama. Znam jer sam trenutak prije bacio oko na bzinomjer. Sigurno nije pomoglo ni to što je zavoj pogrešno napravljen. Idioti su čitavu dionicu s tim S zavojem odradili s pravim nagibom, ali na pogrešnu stranu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16777 |
Moderator
|
Naravno, jasno mi je to. Vidi se film sranja po cesti kad je tako i probaš piknuti jače kočnicu ako nisi siguran kakvo je stanje na cesti. No to ne bi trebalo ulaziti onda u standardne stvari jer nema te gume koja će držati po tome.
![]() |
#16778 |
Guest
|
A tko će ga znati, možda bi bolja guma nekad i pomogla jer nesreća je rijetko uzrokovana samo jednim faktorom. Malo ti loša guma, malo pokislo, malo cesta neispravna, malo si kasno prikočio i jbga - Der Unfall. |
![]() |
![]() |
#16779 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Zbilja ih ne kuzim kada naprave nagib u zavoju tako da pada prema vanjskoj strani. Kod mene na selu su na jedno 3 zavoja napravili to sranje i onaj tko ne pozna te zavoje tu doslovno najebe cim se podloga malo navlazi, cak i ako ne divlja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16780 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Uvjerljivo najgora guma koju sam ikad vozio... Cim ti taxist preporuci kao odlicnu gumu za grad jer se 'ne trosi', bjezi od toga...
![]() |
#16781 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Malo sam pogledal Deltu kod Ine i tak. Nisu ima dali da voze po sodru a nisu ni stigli gume posteno zagrijat kak je kratka staza bila pa je bilo dosadno. Malo auti, bilo je puno boljih izdanja.. http://www.pohrani.com/f/11/YD/3jmE2...tria-3-175.jpg http://www.pohrani.com/f/X/QV/NL3ute4/1.jpg http://www.pohrani.com/f/f/SS/lmquqYl/2.jpg http://www.pohrani.com/f/2O/Lx/45QmrCq4/6.jpg http://www.pohrani.com/f/x/kL/1hRu6tOn/2/63.jpg Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 12.09.2015. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16782 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16783 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Zadnja fotka, fino se disk zažario ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16785 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16787 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Ima još jedna stvar što se tiče kilometraže. Taj "class" i slična goriva nakrcana aditivima se ne pjene. Kad baždarim pipu i točim 55 litara etalon, na običnom eurodizelu pištolj izbaci već na cca 51 litara i pjena se popela do vrha grla. A na "classu" natočim 54, 55 litara i pištolj izbaci čisto radi prskanja goriva. Znači da bi tank bio pun običnog eurodizela trebalo bi pričekati minutu dvije da se otpjeni i natočit još tih par litara što stane
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16788 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#16789 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
U prodjeku, da li pređeš više km sa class ili običnim eurodizelom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16790 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ta logika bi štimala da je najbolja guma na testu bolja od druge, treće, četvrte u svakoj kategoriji testiranja. Ali naravno, to nije slučaj. Jedna UG9 će oprat Conti ts850 prilikom kočenja na snijegu za 1,4 m dok će na mokrom bit obratna situacija za 1,5m. Na suhom će opet bit treća situacija itd. I kaj ćeš, lupat glavom o zid jer si kupio Conti a ne GY i slomio pješaku nogu? Naravno da ne, jerbo je Conti ukupno gledano najbolja guma. Al nije savršena. Jerbo ne postoji takva. Tak da se slažem s kupovanjem gume po nekom best buy principu.
![]() |
#16791 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Uglavnom najskuplje nije i najbolje, to najbolje pokazuje Alpin 5(lošiji i od 4). Po svim testovima guma je "pokleknula". Zašto to kažem, zato što se očekivala odlična guma. Bezobrazno skupa, a jedan Nokian ju je pokopao. Ovo ne znači da je Alpin 5 loša guma, ali nikako nije pri vrhu, kada se doda i cijena sve je jasno. Ja se drajvam na UG8 i vjerojatno će izdurat ovu i sljedeću zimu, baš trebam pogledat godište, vidjet ćemo kako će se ponašati. Uglavnom nije vožena na iznad kojih 15-20 stupnjeva i to pred kraj zime.
![]() |
#16792 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ne znam kako je to pokleknula al dobro. Guma vrhunska na snijegu i mokrom, dok je lošija na suhom. Koji Nokian ju je pokopao? D3? Samo u vožnji na suhom. I cijeni. ![]() Al opet, zavisi i od toga koja dimenzija guma se testira.
![]() |
#16793 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
O kojem je autu riječ?
![]() |
#16795 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
jako malo posada je startalo a jos manje zavrsilo deltu... jedni od njih smo i mi, odma na prvom brzincu nam je pukla getriba i imali smo samo 2. brzinu i rikverc ![]() https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net...09838588_o.jpg https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net...8b&oe=569EF953
![]() |
#16796 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Šteta. Btw, na drugoj slici, pa što je bilo s okretanjem na tom dijelu? Vidio sam na par video zapisa da malo tko ide s ručnom. Btw, kako je prošao Boro? On je baš na tom djelu imao i najviše problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16798 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ako ta dimenzija koju hoćeš staviti nije bila predviđena za taj model auta, radiš mini atest koji košta nekih 400-500kn. Al ta druga dimenzija u promjeru nesmije odstupati u nekom postotku od tvorničke. Nazovi CVH, ili odi u stanicu za tehnički pa pitaj, mislim da ne rade sve stanice ateste |
![]() |
![]() |
![]() |
#16799 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() 106 je to ![]() Peugeot 106 1.3 Rallye, ~120ks (oko 800kg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16800 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Da, baš se vidi da nije baš bilo kako je trebalo, al aj. Znači i Boro je imao peh s getribama? Kažu inače da voli malo mjenjač zezati na tim motorima. Plus koliko mi se čini, on baš ima nekakav mal kut skretanja, pa vjerujem da je i zato udarao stalno u rinzol, al aj. Btw, jesi ti dizao što oko getribe, ili je serijala? Imaš LSD? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|