|
![]() |
#16742 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
http://net.hr/danas/crna-kronika/nes...move-trgovine/ baš ni manje ni više nego vectrom... znači kada nema pravopisnih pogrešaka jer google translate nije školovala, onda je jednostavno uz zdrave oči teško pročitati šta piše na guzici vozila bikoz slikano telefonom i random nađeno na fejsbucima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16743 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16745 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pol dana je bila vectra na prvoj vijesti na naslovnici, onda su ih ispljuvali da ne znaju fakin aute prepoznat, onda je bio samo opel i svi komentari su bili izbrisani. hijaoooo... istraživačko novinarstvo level: hrvatska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16747 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
I to jos na pjesackom prelazu... Isao sam danas starom cestom prema Ri i vidio sam svasta. Sve nis, nigdje nikog i onda od jednom trokolica na pedale, sleper pretice dva od jednom pa oper nis pa sudar sa dva Punta pa sumari pretumbavaju balvane z jednog kamiona u drugi na sred ceste.. Nazad sam isao autoputom i bio neki opak sudar u jednom od tunela, 4.5 hitnih itd i jos jedan laksi na karlovackoj, kombi nabio neki mali auto i stero u gepek na zadnji sic.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16748 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16750 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
]Pa valjda Finci znaju napraviti zimsku gumu :lol: Uostalom prva je i trenutno jedina zimska guma koja ima A oznaku za kisu... http://www.nokiantyres.com/winter-tyres/nokian-wr-d4/ ![]() Uglavnom, jako dobro i cijena najprihvatljiva. Gle Alpin A5, šok i nevjerica.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16753 |
Premium
|
Ne znam tocno kakve su zime u Finskoj al sumnjam da su nepredvidljivije od nasih. Tam po zimi pol drzave prekrije snijeg i ne mice se do proljeca a kod nas je sve moguce i treba guma koja je dobra u svemu. Imam na oba auta UG x i ne planiram za ovu zimu uzimat nove.. Malo su grublje i auto dosta vise trosi i slabije ide na autoputu al ostalo je ok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16754 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16755 |
Guest
|
Ne pravi se grbav. 2% je puno u situaciji kad je nečiji život ugrožen. To ti je, npr., kad sa Savom pješaku slomiš nogu, a sa Continentalkom bi ga samo dobro prepao. |
![]() |
![]() |
#16756 |
Premium
|
Ne slazem se uopce sa time. Prije ce budala sa naboljim gumam pokosit nekog nego normalan vozac na losijim gumama. Nije guma ta zbog kojih de to desava nego vozaci koji ne paze i uzimaju voznju zadrava ua gotovo pa pricaju na mobitele i sl.. Rizik se moze smanjit za puno vise od 2% ak se pazi i razmislja. Svaka nova guma, osim smeca, je vise nego dovoljno dobra da se sigurno vozi i nikog ne ugrozava.. I te razlike su u granicnim situacijama u koje 90% vozaca ne ide nikad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16757 |
Guest
|
Prije će normalan vozač sa lošijim gumama pokositi nekoga nego normalan vozač sa boljim gumama. I to je jedina ispravna logika. Gume za obična vozila nisu skupe, nema razloga ne uzeti najbolje koje si čovjek može priuštiti. |
![]() |
![]() |
#16758 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sad još samo čekam Bulju da se nadoveže sa nekim "logičnim" postom o gumama ![]() Ja ti garantiram da oni koji imaju taj osjećaj da imaju najbolje gume/aute/što god i da su najsigurniji/najbolji na cesti - da oni najviše ljudi pogaze. Što Magarac kaže, ne može guma spasiti što vozač može zajebati. Predviđanje situacija je nešto što mnogi neće imati, nikada.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.09.2015. u 15:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16759 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prema onom testu D4 su best buy, čak su i bolje od nekih renomiranih marki a cijenom su debelo ispod. Razlika od 100 € nije mala (iako se radi o 17''). A ako se uzme da večina HR vozača ima S3 i dio njih ih vozi cijele godine ta tvoja teorija pada u vodu. Definicija normalnog vozača je vrlo relativan pojam, jer uključuje da auto koji vozi je tehnički potpuno ispravan, da je koncentriran na vožnju a ne na mobu, da prati promet... E sad kako je u praksi? ![]()
![]() |
#16760 |
Guest
|
Kako god. Kad krenu priče tipa "skupe gume kupuju oni koji gaze ljude" ja volim samo slegnuti ramenima i potvrdno kimati glavom. |
![]() |
![]() |
#16761 |
Strichek Moderator
|
Takav komentar bi me dirao NE ![]() Osobno gledam cijene vs performanse, ako je cca 25% skuplja od neke koja je best buy a razlika u kvaliteti je između 5-10% onda se ta guma po meni ne isplati, rađe jednu godinu ranije ili sa manje km promjenit gumu i kupit best buy nego rijeđe top gumu ![]() Sa mojim trenutnim godišnjim stanjem km ću prije zamjenit gumu zbog starosti nego zbog km.
![]() |
#16762 |
Guest
|
Pa naravno. Svak kupuje prema svojim potrebama. Ali testovi su potrebni, nema razloga kupiti lošiju gumu ako je razlika u cijeni par eura, ili kupiti skuplju, a lošiju. ![]() |
![]() |
![]() |
#16763 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Meni osobno su za ljeto Conti sport Contact 5 na alu 18" a za ljeto sava s3 čeličnjače. Inako skoro ne vozim po snijegu, jedino baš ako moram i ako mi auto od staraca nije dostupan. Za ljeto uvijek imam top gumu, koji to god auto bio, da se mogu malo i "provozati" a da bude to kako spada sigurno, dok za zimu mi je Sava sasvim dovoljna. No, uvijek stavljam zimske, zlu ne trebalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16764 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() Moj auto ima Dunlop Bluresponse za ljetne i Nokian D3 za zimske DOTXX14 (mini lopata, lanci i još neke sitnice su u autu čim padne snijeg), jedne i druge su u samom vrhu po testovima a cijenom jako prihvatljive, s tim da sam i dalje stava kao i prije, pogotovo kad novoopečeni vozač kaže da se ne može sa ljetnima vozit po zimi po zgu (a ne govorimo o snijegu) ![]() Evo tu ispred zgrade ima 3 auta koji cijele sezone voze zimske, dvojica imaju save S3, treći ne znam, i pogodite dvojica imaju gume koje su polučelave. ALI IMAJU ZIMSKE ![]()
![]() |
![]() |
#16765 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16766 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zna li netko koji je postupak atesta drugih velicina guma i upis u prometnu, koliko to sve kosta na kraju krajeva? Postoji li drugi nacin upisa druge dimenzije u knjizicu? Imam onu famoznu dimenziju gume 185/55-15, i gume su 50%+ skuplje za tu dimenziju od recimo 185/60-14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16767 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Frend mi kupuje auto do 15 000kn,ja sam naletio na ovog rovera http://www.njuskalo.hr/auti/rover-21...oglas-14258360 Jel istina da se toliko kvare? Pise na netu,po forumima,da je dosta kvarljiv,svi ga pljuju...ima li netko iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16768 |
Strichek Moderator
|
Koliko sa ja upoznat s time, u knjizicu se uz 40 kn u bilokojoj stanici za TP mogu upisat dimenzije guma koje su dolazile sa tim autom (ali ne po papirima koje ti doneses). A drugi nacin je atestiranje ako te dimenzije koju zelis nemaju u tablici.
![]() |
#16769 | |||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ja vozim Michelin Energy Saver (čak nisam ziher jesu li plus) i Firestone WinterHawk 3 te nisam tolko "krut" oko vremena postavljanja no po zimi vozim zimske. Što zbog nižih temperatura i uvjeta na cesti, odlaska u druge zemlje i slično. Da idem van ZG-a također ne bih nimalo razmišljao. Gledajući gume, obje su tu negdje, prosjek do iznad prosjeka ovisno o testu, a meni osobno su dovoljne za malo bržu vožnju od prosjeka/ograničenja. Da mislim da je Sava Eskimo 3+ na Škodici bila bolja po snijegu od WinterHawka - je. No to je totalno drugačija dimenzija i uža guma. Uostalom, Škodu sam vozio godinama jednakim načinom pa je i ona bila dobra sa slabijim gumama nešto što sad imam.
![]() |
![]() |
#16770 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() Pogledaj recimo broj ljudi koji pricaju za volanom, i to je dovoljno. ja isto pricam ali na BT sluski, velika vecina nema u autu nekakav BT radio, jos manje slusku, a razgovaranje i pisanje poruka je trenutno najgora navika hr vozaca. Kaj se tice cijena guma i zaustavnog puta sava s3 je jeftina ali losa po kisi a odlicna po snijegu, a kod nas je suhog i mokrog kolnika najvecim djelom, snijeg je rijedak. s3 je jos uvijek kod vecine prvi izbor za zimsku gumu...
![]() |
![]() |
|
|