Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2015., 18:28   #16651
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Ok, baš me zanima kako će pojedinci opravdati slijedeću svakodnevnu situaciju u prometu;
  • Av. Dubrovnik - smjer istok
  • lik izlazi iz Trnskog (onaj izlaz odmah nakon željezničkog nadvožnjaka) i ima cca 100 metara dugu traku za ubrzanje no on (zapravo češće ona)..
  1. stane odmah na početku trake za ubrzanje i vreba trenutak da oplete preko sve tri trake
  2. vozi po traci za ubrzanje 20 km/h dok može a onda ili stane ili trubi onima koji ga/ju neće pustiti ili se brutalno ubaci pa što bude
  3. vozi po traci za ubrzanje 20 km/h i ne hebe ga/ju pol posto što sam dao desni žmigavac i što bi se jednostavno mogli zamijeniti za mjesta.. on/ona na Av. Dubrovnik - ja na traku za ubrzanje (ili usporenje, kako se uzme) da bih ušao na ulaz u Trnsko br. dva
  4. odmah izleti brzinom od 20 km/h i oplete preko sve tri trke jer mora skrenuti na semaforu u Kajzericu
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2015., 19:00   #16652
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ima hrpa ekipe koja se vuce nepotrebno te uz to il se boji vozit il ne zna vozit. Mrtvi kut je takodjer za njih nepoznanica.

U zadnje vrijeme se dosta zivciram kakvih sve nesposobnih ljudi ima u prometu pa sam zato kroz grad na bajku kad god mogu.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2015., 19:18   #16653
dashko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Ne treba svakome davati vozačku, neki ljudi jednostavno ne žele naučiti nekakva pravila ponašanja u prometu. Mogu razumijeti one nesposobne, ali ove bezobrazne nikako.

@bert1 - Čim prije se prestaneš nervirati tim ćeš prije imati puno lakši život u prometu, ja sam uspio
dashko je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 07:43   #16654
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ja sam spori vozač, i naprosto obožavam ove što misle da je avenija dubrovnik autoput, te da je tamo 70 preporučena brzina, a ne maksimalna dozvoljena. A ove što trube još malo namjerno ometam da me nema kud zaobić, i molim boga da dasa izađe na semoforu da ga preodgojim na brzinu, al neće me "karta" već dugo. Valjda sam pre ružan.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 08:09   #16655
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Kolko ja znam ceste u Zagrebu nisu klasificirane kao ceste za promet iskljucivo motornim vozilima ili autoceste pa bas ne vidim probljem dok se ekipa vozi 40-50kmh po slavonskoj, av. Dubrovnik, branimirovoj i tako to. Fino das zmigavac i zaobidjes.

Isto tak pojam trake za ubrzanje se u tom slucaju ne moze primjenjivati pogotovo ak je semafor svakih parsto metara. Dodatne trake sluze za bolji protok vozila, neke su rezervirane za skretanja na semaforima i nikak mi nije jasno kak neko levu traku u bilo kojoj zagrebackoj dvotracnoj cesti moze shvacati trakom za ubrzanje...

P.s. sad idem na 50cc skuter, max brzina je 70 ako imam laganu nizbrdicu i nemam vjetra u sebe, inace do 55-60. Vozim se po sredini svoje trake i ne pada na pamet pomaknut se uz rub da bi me zg rejser mogo lakse prestic :-), dok sam se ekipi micao sam skoro glavu izgubio. Tam di je jedna traka nemas me kaj prestizat jer je ogranicenje 50, tam di su dve, ak sam ti prespor, zaobiđi me.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 04.09.2015. u 08:15.
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 08:47   #16656
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ja obožavam rejsere po Slavonskoj, ili Zelenom valu...
Semafori su naštimani tak da ako se normalno voziš, ne staješ
Rejseri ubrzavaju da stignu na svako crveno, koče i onda ekipa iza njih koja bi inače došla na zeleno mora kočit...sve se usporava al nema veze, oni su najbrži rejseri.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 09:49   #16657
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Kolko ja znam ceste u Zagrebu nisu klasificirane kao ceste za promet iskljucivo motornim vozilima ili autoceste pa bas ne vidim probljem dok se ekipa vozi 40-50kmh po slavonskoj, av. Dubrovnik, branimirovoj i tako to. Fino das zmigavac i zaobidjes.

Isto tak pojam trake za ubrzanje se u tom slucaju ne moze primjenjivati pogotovo ak je semafor svakih parsto metara. Dodatne trake sluze za bolji protok vozila, neke su rezervirane za skretanja na semaforima i nikak mi nije jasno kak neko levu traku u bilo kojoj zagrebackoj dvotracnoj cesti moze shvacati trakom za ubrzanje...

P.s. sad idem na 50cc skuter, max brzina je 70 ako imam laganu nizbrdicu i nemam vjetra u sebe, inace do 55-60. Vozim se po sredini svoje trake i ne pada na pamet pomaknut se uz rub da bi me zg rejser mogo lakse prestic :-), dok sam se ekipi micao sam skoro glavu izgubio. Tam di je jedna traka nemas me kaj prestizat jer je ogranicenje 50, tam di su dve, ak sam ti prespor, zaobiđi me.
Sredina trake ti je najgora za vozit se na motoru zbog ulja sto curi iz automobila.

Malo lijevo ili malo desno od sredine bi ti bilo optimalno.

Cisto savjet
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 10:02   #16658
vorda22
Guest

ako je pravi rejser, ubrzat ce kad se upali svjetlo, tako da ove rolace nece previse usporit...
  Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 10:08   #16659
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Nije u tome stvar, on dođe na semafor na crveno i mora stat. I onda on kao najbrži uzrokuje to da usporava 10 auta iza sebe.
Ja se ne vozim sporo, al dnevno imam x situacija u kojima mi se to dogodi, da kočim zbog rejsera
Staro 04.09.2015., 10:28   #16660
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Nije u tome stvar, on dođe na semafor na crveno i mora stat. I onda on kao najbrži uzrokuje to da usporava 10 auta iza sebe.
Ja se ne vozim sporo, al dnevno imam x situacija u kojima mi se to dogodi, da kočim zbog rejsera
Po meni je ok da te usporava auto koji stoji na crvenom. Ti želiš prozujat na crveno?
Staro 04.09.2015., 10:36   #16661
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Ja sam spori vozač, i naprosto obožavam ove što misle da je avenija dubrovnik autoput, te da je tamo 70 preporučena brzina, a ne maksimalna dozvoljena. A ove što trube još malo namjerno ometam da me nema kud zaobić, i molim boga da dasa izađe na semoforu da ga preodgojim na brzinu, al neće me "karta" već dugo. Valjda sam pre ružan.
Ne brini, prije ili kasnije ćeš naletjeti na lika (ili nju) koji će biti sprem-an/na za preodgoj.. problem je samo kaj ćeš možda ti biti preodgojen

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova

Slažem se s večinom napisanog, ali što ste se svi uhvatili te lijeve trake .. na Av. Dubrovnik imaš minimalno tri trake + proširenja prije velikih križanja + baš trake za ubrzavanje (ili isključivanje) kako vozači koji se uključuju ili isključuju sa Av. Dubrovnik ne bi usporavali ili ugrožavali ostale sudionike u prometu.

I da, semafori jesu svakih par sto metara, ali su tako sinkronizirani da se promet odvija baš oko maksimalne dopuštene brzine i sve niže od toga (i brže od toga, naravno) je usporavanje (i ugrožavanje) prometa

Citiraj:
Ja obožavam rejsere po Slavonskoj, ili Zelenom valu...
Semafori su naštimani tak da ako se normalno voziš, ne staješ
Rejseri ubrzavaju da stignu na svako crveno, koče i onda ekipa iza njih koja bi inače došla na zeleno mora kočit...sve se usporava al nema veze, oni su najbrži rejseri.
Jep, hebeni sam rejser jer drugom ili eventualno trećom dođem za par sekundi do ograničenja i uključim tempomat pa stavim prst u uho i i zujim.. zapravo stavio bih prst u uho i zujao no ne mogu jer ..

.. i glup sam što na zelenom valu (i u sl. situacijama kad se može) pratim pješačke semafore na bočnim ulicama pa kad se pješacima upali crveno već ubacim u prvu kako bih mogao krenuti čim se meni upali žuto... ne, ne treba tako, to je rejserski stil, treba pričekati da na semaforu za moj pravac kretanja barem pet sekundi bude zeleno jer nikad ne znaš kada će se semafor predomisliti

I usput, vozeći se u vrijeme kad nisu prometne gužve (i kad su drugi vozači normalni) može se recimo voziti s tempomatom na maksimalno dozvoljenoj brzini na potezu od recimo Kustošije do Podsuseda a da se ne dotakne gas ili kočnica.. samo što je to jako rijetko
Staro 04.09.2015., 10:44   #16662
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

A jeste se našli prozvani to je čudo jedno.
Ovo što ti radiš radim i ja, koristim tempomat često u gradu

Ono na što ja skrećem pažnju je kad se netko sa semafora A zaleti toliko brzo da mora stat na crveno na semaforu B,dakle dođe prije nego se upali zeleno, čeka na crvenom 2-3-4 sekunde, DAKLE STOJI i dok on kreće kad mu se upali zeleno usporava promet drugima koji stižu i onda oni i svi iza moraju kočiti zbog debila kojem nije cilj stići na zeleno, nego očito na crveno.

Resjseri su oni kojima je od semafora do semafora cilj stići na crveno, a ne na zeleno kako ti i ja radimo.

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Po meni je ok da te usporava auto koji stoji na crvenom. Ti želiš prozujat na crveno?
Pročitaj gore, ne da mi se više objašnjavat.
Staro 04.09.2015., 10:47   #16663
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Jep, hebeni sam rejser jer drugom ili eventualno trećom dođem za par sekundi do ograničenja i uključim tempomat pa stavim prst u uho i i zujim.. zapravo stavio bih prst u uho i zujao no ne mogu jer ..
Mislim da jedi nešto drugo htio reć - rejseri koji ga čim se otvori zeleno ubrzavaju do daske i idu preko ograničenja će na slijedećem semaforu obavezno doć na crveno i morat stat. Tako je na zelenom valu, doživim takve situacije stalno. Ja ga ubrzam na cca 50 i vozim na toj brzini, i ako je takav racer u mojoj traci, odaberem drugu ako mogu i obavezno ću ja na zeleno doći s brzinom od 30-40km7h i prozujat pored njega dok on ubrza.

Citiraj:
I usput, vozeći se u vrijeme kad nisu prometne gužve (i kad su drugi vozači normalni) može se recimo voziti s tempomatom na maksimalno dozvoljenoj brzini na potezu od recimo Kustošije do Podsuseda a da se ne dotakne gas ili kočnica.. samo što je to jako rijetko
Otkad su prije par godina stavili semafor za billu nakon oranica, a nedavno i semafor za onu ulicu gore desno prije oranica, to je praktički nemoguće.
Staro 04.09.2015., 10:57   #16664
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Aleluja, netko je shvatio
Staro 04.09.2015., 11:00   #16665
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Pročitaj gore, ne da mi se više objašnjavat.
Znam šta misliš. Ne treba objašnjavati.
Meni više smetaju spori neodlučni pipljavci i oni kojima je ugašen auto na zeleno.
Naravno da pogledam da mi de leti netko kroz crveno kad mislim krenuti na svoje zeleno, ali 90% ljudi ne zna krenuti kad se upali zeleno. Ne na žuto, nego na zeleno.
Još je jadnije kad moram čekati da krenu jedan po jedan ispred mene. Pa čim vidiš da se auto giba unaprijed, kreni jeb**u sunce, ali ne. Moraju biti sigurni da je baš ovaj ispred krenuo, da je zeleno, da im je upaljen auto...... i dođe opet crveno.
Staro 04.09.2015., 11:14   #16666
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Ručni start-stop sustav
Općenito, taj start stop bi zabranio, samo ubijaš starter s tim.
Staro 04.09.2015., 11:22   #16667
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Meni više smetaju spori neodlučni pipljavci
ovo je daleko najveci problem na cestama
  Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 11:30   #16668
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Otkad su prije par godina stavili semafor za billu nakon oranica, a nedavno i semafor za onu ulicu gore desno prije oranica, to je praktički nemoguće.
Oba ta semafora su na žutom osim kad su gužve.. barem zadnjih par mjeseci (iako onaj na novi i nije puno stariji od toga).. a prolazim tamo barem 4-5 puta tjedno.. zapravo na Ilici su veći problem onaj kod MUP-a u Kustošiji jer je nagazni i odmah iza njega pješački kod Roginine.. no nema veze, tu dionicu sam naveo samo kao primjer..
Staro 04.09.2015., 11:47   #16669
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ja onuda prolazim 3-4 puta tjedno, obično oko 18h kad već nije špica gužve i vrlo rijetko se dogodi da mogu tu dionicu proći bez stajanja, ni ne pamtim kad je to zadnji put bilo. Jedino iza 20h, i to možda.
Staro 04.09.2015., 12:31   #16670
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Nisam ni napisao ono jucer za mrtvi kut... i tako sinoc idem prema areni iz smjera istoka, blizi se spust ispod nadvoznjaka, 20ak sekundi snimam bisera u pezolu s lijeve strane i samo cekam kad ce krenut skretat u mene jer vidim da idiot ne gleda mrtvi kut, skretanje bez zmigavca, kao da je sam na cesti.

Ne mozes vjerovat koliko je takvih kretena svakodnevno na cesti. Nije ni cudo sto motoristi ginu svako malo :/
Staro 04.09.2015., 12:42   #16671
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
O nelogicnosti semafora i idiotima koji ih podesavaju necu jer bi previse spovki tu bilo...
A kaj se toce mrtvog kuta pa nemoj se vozit dugo nekome u mrtvom kutu, uvijek mozes ili ubzat ili usporit ak nis drugo iz razloga da izbjegnes eventualno glupo skretanje majmuna koji ne gleda mrtvi kut
Ja se svakakvih situacija nagledam svakog dana i vec sam polagano oguglao, jedino kaj mi nekad dodje zao kaj nemam tenk

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 13:02   #16672
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Semafori (u vecini) su namjesteni tako da se potrosi vise goriva. Sto se tice onog majmuna, vozio sam se paralelno 2 trake dalje od njega no konj svejedno ne gleda.
Staro 04.09.2015., 13:21   #16673
dashko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Ručni start-stop sustav
Općenito, taj start stop bi zabranio, samo ubijaš starter s tim.
Pa mora se nešto i pokvariti, inače to nebi bilo to jel
dashko je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 15:20   #16674
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Nevezano za to tko kako vozi.. idem jutros na posao i za oko mi zapne susjedov Clio, odnosno gume na autu koje sjaje.. bacim oko kad ono nove novcate Sava S3 Eskimo i to me toliko zaokupi da bacim pogled na slijedeći parkirani auto iza njegovog (Kia Rio od susjede) kad na njenim kotačima također S3 Eskimo.... jbt, k'o da živimo u Ferbanksu, a ne u Zagrebu
Staro 04.09.2015., 15:27   #16675
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Bolje s zimskima po ljeti nego s ljetnima po zimi.

I ja sam se proslo ljeto vozio sa zimskim, jbg tak se poklopilo.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 15:30   #16676
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Vakula je rekao da će nevrijeme, pa se susjed pripremio
Staro 04.09.2015., 15:51   #16677
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
I da, semafori jesu svakih par sto metara, ali su tako sinkronizirani da se promet odvija baš oko maksimalne dopuštene brzine i sve niže od toga (i brže od toga, naravno) je usporavanje (i ugrožavanje) prometa
Ugrožavanje prometa nije sigurno to što ne uspiješ pogoditi svaki sinkronizirani semafor.

Manja brzina od ograničenja (a govorite tu o 10kmh manje od ograničenja) je sigurno valjda zadnja stvar koja bi se u Zagrebačkom prometu trebala smatrati lošom odnosno ugrožavajućom.
Staro 04.09.2015., 16:39   #16678
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ugrožavanje prometa nije sigurno to što ne uspiješ pogoditi svaki sinkronizirani semafor.

Manja brzina od ograničenja (a govorite tu o 10kmh manje od ograničenja) je sigurno valjda zadnja stvar koja bi se u Zagrebačkom prometu trebala smatrati lošom odnosno ugrožavajućom.
Slažem se i bio bih sretniji da svi vozimo i 20 km/h sporije, ali da maknu sve one silne ležeće policajce i fino ispeglaju ceste te poravnaju šahte

.. međutim. indirektno svaka oscilacija u brzini kretanja jednog ili dva vozila u istom trenutku spram ostalih u uobičajenom ritmu kretanja prometa na određenoj cesti (nebitno od zakonskog ograničenja) predstavlja realnu mogućnost od prometne nesreće.

No da ne drvim samo o Zg prometu imao bih jedno konkretno pitanje za vlasnike malih gradskih suvova kao što su Captur, SX4/Vitara, Mokka, Duster i sl.
Naime, kako trenutno dok vozim sjedim prilično nisko, živa je muka (i lutrija) izaći iz bočnih ulica na glavne u većini Zg kvartova (vjerojatno je tako i u drugim gradovima) jer od vozila koja su parkirana na nogostupu (ili pola/pola) jednostavno optički ne mogu vidjeti da li dolazi auto.

Naime, zanima me da li vi (oni koji ih posjeduju) vidite preko krovova vozila koji su parkirani uz rub nogostupa ili na nogostupu uz ulicu na koju izlazite?
Staro 04.09.2015., 17:30   #16679
jurica_m
Registered User

Datum registracije: Aug 2012
Ima li netko iskustva s Meganeom 2003 - 2004 godiste, benzinac, 1,6 16v motorom? Konkretno, rijec je o ovom modelu: http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-15029972
jurica_m je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2015., 17:45   #16680
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ko i kod svih dilera, pretpostavka je da je nešto smuljano. Ovaj je vjerojatno bio razbijen od naprijed je spoj gornjeg dijela branika i ruba haube je čudan. OK 10 godina star auto je u pitanju, nije mu niš ako je bio drobljen do veznog lima, ak je to zamijenjeno,nije problem.
lowrider je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na