|
![]() |
#16621 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Jednostavno nisam htio opet uzimati istu liniju BMW-a, a nije mi se davalo extra 5000€ za peticu, tako nesto ce mozda i doci kad se bude imalo vise love, ipak sam tek stigao i trebalo mi je svasta nesta za stan i tako. Jednostavno nista drugo mi nije uslo u kriterije, a trazio sam kvalitetan automatik i bar 200KS, i tu onda nema puno biranja. ALi sam sve u svemu zadovoljan autom, ima hrpetinu opreme, dok je BMW bio vise-manje osnovna oprema, tak da sad imam svakakvih djidja za cackanje i ni ne znam jos sve ni koristiti kako spada. Eh da, jos da spomenem prednosti kupnje u njemackoj, rabljeni auto star skoro 4 g. full servisiran svjeze o trosku salona prije isporuke, 2 god garancije na maltene sve, na 2 godine kredita cu platiti 150€ kamata ukupno. Kad to usporedim s financiranjem BMW-a koji sam kupio u HR, i za koji sam dao oko 10000€ sto na kamate, sto na svicarac......sta reci. Gore je netko spomenuo da Merc radi ko traktor, to je istina, znaci BMW N47 je kralj tisine i ugladjenosti naspram OM651. Mercedes ima bolju zvucnu izolaciju nego BMW E90 pa zvuk motora slabo dopire u kabinu. Al kad me 500Nm stisne u sjedalo, zbilja me nije briga ![]() Nazalost ne proizvodi gorivo kao motori iz VAG koncerna, vec trosi 0.5-1l vise nego N47, znaci od 6.5-7l prosjek. Za decke koji tvrde da nisam u pravu za Golfa: To je na kraju krajeva samo moje misljenje na koje imam pravo, kao sto vi imate na svoje. Da sam smatrao da Golf bolji auto, onda bih ga i kupio. LP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16622 | |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16623 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
pucat u koljena da si kupim auto za grad od 250 ks kojeg nemam di stisnut :facepalm p.s Benzin ti je jos najamanja stavka u usporedbi sa AO, kaskom, redovitim servisima itd. Uostalom te stvari bi znao da ih sam financiras ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16624 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Majku mu. Sad sam pokupovao sve sto mi treba za mali servis (ulje i filteri) za Megana. Dodje me gotovo 30% jeftinije nego za Punta... Jedina mana koju sam do sada nasao Meganu je to sto se dezintegrise na preko 180 kmh. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16625 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
nesto slicno je i sa Cliom 2, 170 je max normalne voznje jer sve prek 180 mogu naplacivati unistavanje bubreznih kamenaca ekipi koja ima te probleme, vibracije se prenose ko sifilis na woodstocku ![]() dodao bih obavezno zatvaranje svih prozora i sklapanje retrovizora radi manjeg otpora zraka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16626 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
I stojim iza toga što sam rekao,ne pljujem po ničemu na ovom forumu niti volim razgovor na osobnoj razini, no kako da ti odgovorim drugačije na nebuloze o mojim osobnim primanjima. Idući auto ću si uzeti još jači i skuplji, ako bude sreće i zdravlja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16628 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16629 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Da pojasnim pojam štedljivih vozača na IRL primjeru.. znači meni dragi štedljivi vozač vozi ovako:
Inače, jutros sam (između 8,30 i 9,30) potegnuo na relaciji N. Zagreb - Kustošija i natrag i po BC mi je potrošnja bila 4,9 lit, a prosječna brzina kretanja 46 km/h.. no promet je bio rijedak i skoro da nitko nije zujao dok vozi.. uobičajena potrošnja se kreće od 6,5 (normalni uvijeti za ZG) pa do 9 lit kad vozim između 15,30 do 17,00, a prosječna brzina je tada možda 35 km/h. No tako nam je kako nam je.. i može biti samo gore, bolje ne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16630 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ne znam koji mentalni sklop je u glavama ljudi koji voze brzinom ispod ograničenja u lijevoj traci. A ja sam im sigurno idiot jer ih pretičem u desnoj "puno većom brzinom" i riskiram sudar ako ne gledaju u retrovizore (to ne radim na autocesti, naravno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16631 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16632 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Ja im blicam i trubim dok se ne maknu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#16633 | |
Premium
|
Citiraj:
U slucaju ako sam samo ja tvoj post shvatio bahato i prepotentno onda evo odmah velim: pogriješio sam. Meni to nije problem priznati. Živio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16634 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni Suzuki upravo dobiva sva 4 nova diska i plocice plus porciju friskog ulja i filtere klime, goriva i zraka.. Cekam racun, srecom pa je na firmu. Inace je razlika izmedu prednjih "origigi" i zamjenskih diskova oko 500kn s tim da nema ugradnje kod zamjenskih a kod ovih je u cijeni. Imam u Suzukiju i karticu sa 10% popusta pa je auto tamo.. Zadnji servis prije prodaje. 5 somova sve skupa gore sa podesavanjem zupcastog, ulje u straznjem difu. 15% popusta na kraju. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 03.09.2015. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16635 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zasto bi se makli? ![]() Mijesate autocestu sa gradskim cestama, u gradu se on moze vozit i 10kmh u lijevoj ako hoce i time ne ometa promet na cesti. A to sto se netko vozi 50kmh tamo gdje je ogranicenje 60 i to u lijevoj traci nije ometanje prometa na cesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16636 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16639 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
iskreno, ovo mogu reci iz prve ruke jer sam u mjesec dana potegnuo do Zadra iz Siska (SK-Glina-Vojnić-stara cesta skroz do Gračaca? uglavnom, spustanje skroz starom cestom do Zadra, niti km autoceste). i zakljucak je sljedeci - do 100/120km meni ne treba vise od 82 atmosferska konja. jest problem kada se otvore dvije trake (za prestizanje/zaobilazenje) i kada je uzbrdica, ako hocu tu ubrzavati, to svaka brzina ide skoro na 6000 rpm-a i opet ide sporo ![]() dok potrosnja, starom cestom uz stvarno dobrim dijelom sa niti najmanje stednje (dapace, kada treba - skoro 6000 rpm-a ![]() da bi dobro doslo vise konja, nekih 130-150 recimo - da. ali opet, koliko bi mi se isplatilo ih imati je drugi par rukava, za par puta godisnje na takvoj cesti gdje bi ih iskoristio.......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16640 |
Premium
|
Pročitaj ponovno što sam napisao.. namjerno usporavanje 150-200 metara prije skretanja je usporavanje (pa i ugrožavanje) prometa no to nitko ne sankcionira, a trebao bi .. i nebitno je da li je to lijeva, srednja ili desna traka.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16641 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
picku mater koliko bahatosti i kurcenja u ovom threadu ![]() ugl. moj post je bio usmjeren osobi koja je napisala da trubi i blica takvim vozacima ne vidim nista lose u tome da se nekome blicne ili potrubi ako nije primjetio da se upalilo zeleno na semaforu Medjutim ako voze 50 tamo gdje je 60, onda ispadas najveca seljacina. Postoje 2 trake, zaobidji ga kroz desnu ako si sposoban, ako nisi, nemoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16642 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Mene isto živciraju ljudi koji ne shvaćaju pojam zaustavne trake. Prvo se makni pa onda koči/skreći/staj. Užas kako ima nesposobnih. U Osijeku pogotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16643 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16645 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Meni su najdrazi oni koji na semaforu prvo cekaju debelo zeleno da krenu, tj tipkaju,zvrikaju u sunce i slicno,a zatim kad krenu ide lagano prva-druga, uvate 20 km/h nakon 100 metara kad meni smetaju u astri od 60ks onda znate koja je ura a sta se tice snage motora,ovih 60ks (atmo benz) je i vise nego dosta za grad,auto moze letit od semafora do semafora,ali van grada ima vec problema pri ikakvom zaobilazenju i pretjecanju doslovno salatam na 100 iz pete i cetvrtu,gas do poda i molin boga da uspije xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#16647 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16648 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
I nije autocesta jedina prometnica koja ima minimalne brzine i trake za pretjecanje. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#16649 | ||
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Citiraj:
Svakako će puno manje sranje napravit ovaj koji vozi ispod ograničenja nego ti, tako da, nemoj o "mentalnom sklopu". Poz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16650 |
Brat od Đon Vejna
|
Meni je muka sa benzinskih 60ks i 950 kila u gradu, novi dizelasi nemoraju saltat u nizu zbog momenta, tesko bude za ispratit meduubrzanja u 3. i 4. , za ukljucivanje na Rotor i voznju po vecim prometnicama moram vadit mast Poliću, svejedno nejde s mjesta al trosi 8L. Ako mislim imalo stedljivo vozit u tren oka je na guzici neki dizel od 150 ks koji trosi po gradu manje od mog na otvorenoj...
![]() |
|
|