|
![]() |
#16532 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ja svakih 10k, 1.5 dci 90ks EURO6 motor... ovaj vikend zapresic-vir-zapresic, klima celo vreme... za dole tri osobe, tocen pun tank na polasku, bez prtljage, tempomat 120 (cca 2400 o/min) od karlovca do sv.roka, ECO mode ukljucen cijelim putem... za nazad 4 osobe, tempomat 110 (cca 2200 o/min) od sv roka do bosiljeva, guzva i pacijenti, ECO mode ukljucen nakon sv. roka, 40 kg smokvi, plus prtrljaga i izmedju osoba na zadnjem sjedalu ![]() 628 km, 4.8 l/100km po kompu, u povratku natoceno 30,7 l dok nije pistolj izbacio, tak da je realno nekaj sitno vise... fali sesta brzina, jer je 5ta preduga i auto nije dovoljno elastican za preticanja po autobanu narocito kad je ECO mode upaljen... ![]()
![]() |
#16533 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
1. kod nas nemaš kvalitetnu radionicu za plin.... sa svakim je netko probleme imao + za taj motor od svake radionice dobivam druge informacije 2. u Sloveniji (što dosta ljudi preporučuje) kvalitetna instalacija+ugradnja za taj motor košta cca 3000 eura i sad, kad u startu ubaciš 3000 eura - 22800kn to mi je 2700 litara dizela u gradu mi V60 troši 8, 8.5 litara, dakle 66-71kn na 100km kolega s posla je imao 2.0T motor (automatik) i potrošnja je bila cca 13-14 litara, dakle 15 litara plina - 15*3,67 - 55,05kn Dakle, razlika mi je 10-15kn na 100km u odnosu na dizel Meni bi se taj plin isplatio nakon "samo" 152 000km i to uz uvjet da - niti jednom ne servisiram plin niti ga atestiram + da se nedajbože pokvari neki đavo Ljudi se zalete i stavljaju plin a ne znaju kaj to znači, treba sve stavit na papir pa odlučit, nije to za svaki auto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16534 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imaš odličnih radio na, samo ljudi gledaju čim jeftinije, a ne gledaju koji plinski ecu ima koje opcije da čim bolje radi s određenim autom. Trenutni auto sam uzeo s već ugrađenim plinom sa samo 80 000km na satu, šparam od prvog točenja. Izračun ti je krivi, za taj auto Brc sequent 24 košta 8500kn, Brc ima u opciji posebni turbo senzor koji ostali uređaji nemaju, i ima ciglu od isparivača koja drži 200kw. Thomgas ugrađuje Brc u Zg. Moraš uzeti u obzir da su na ugradnju plina dolazili razni odvaljeni benzinci koji su loše radili na benzin, i naravno nakon ugradnje plina samo problemi. Dosad sam imao 4 oponaša, 2 sa Stag4 i Stag300 ecu, jedan Lovato easy čast i jedan dano Brc na flanđu i nikad niti jedno problema Istina turbak troši nešto više plina, ali ne duplo više, max 20 do 30%. Naravno ovisno i o uređaju i koliko je majstor sposoban kvalitetno mapirati. Ali i kad svi zakažu, TIDALA servis uspije popraviti sfušano |
![]() |
![]() |
![]() |
#16536 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Svaki motor drugačije radi na plinu, uzmi i to u obzir. A sama logika ti je da majstor koji zna naštimati plin kako spada, neće raditi za žvaku! Isto kao što ne bi ni ti. Po meni, isplati se platiti kvalitetnu ugradnju plina, kad tad ćeš ju isplatit. A u HR ih ima, sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16537 |
Premium
|
Kolko je to cilindri, 4 ili 5? Za tog Focusa radili bi sustavi od 4990kn ili malo bolji Lovato za 5990kn u Auto Žitvaju, ovlašteni Hyundai servis, ugrađuju plin i u ostale marke. 8500kn je Brc za 1.4turbo motor od 150ks, Hondu 2.4 od skoro 200ks itd. Jesi zvao Thomgas za Volva? Jedan trend ima A8 4.2 drugi S8 i oba rade na plin super, OK troše 17-20l plina, al to su auti preko 300ks. Za ovom S8 je ugradnja plina bila nekih 12000kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#16538 |
Premium
|
Niste me shvatili, ja bi platio kada bi znao da je to što plaćam kvalitetno i da neću imati problema. Kad uzmeš u obzir koliko kvalitetan plin košta, postavljaš si upit o isplativosti. U mom slučaju, gledajući V60 2.0T i D3, isplativosti nema, tj toliko je mala da instalacija vraća ulog tek nakon više od 150 000km. Kod nekih auta je to drugačije, ja sam samo skrenuo pažnju da nije kod svih tako. Logika o radu na žvaku mi je poznata, ako me nešto živcira, to je kad neko zanovijeta o cijeni rada drugoga a svoj rad cijeni još više, nikad mi nije bilo problem platiti kvalitetno odrađen posao ![]() edit: Focus ima 4 cilindra 2.0T je 5 cilindara, 200ks Ne sjećam se di sam sve ponude tražio, bilo je to prije cca godinu dana, da nisam čistio mailbox imao bi ih još pa bi i zakačio ponude tu.... Znam da sam se smrznuo čim sam cijene vidio i sve na papir stavio odmah, čim sam izračunao da je ušteda minimalna, odmah sam sve zaboravio Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 01.09.2015. u 12:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16539 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
15 tisuca, dva put godisnje. Moj nema ECO mod. Nema nis takvog srecom. Meni nema goreg od slabog dizla. I ovaj mi je na granici al ide ok i ima navalu momenta ko pravi dizlo a ne ko picek tak da se moze preticat i sve. 30kn dizla za 100km meni nije nedostizno i znam se tak vozit al ne u gradu. Pogotovo sad kad je ispod 8.5 kuna. 3.5 litre na 100 meni nije problem po Zagorju cak i sa bregima. Moj ima oko 5.5 al je na autoputu cca 60km svaki dan. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 01.09.2015. u 13:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16541 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Pretpostavljam da je sljedeći servis na 50 000 što je uskoro, a onda valjda i ulje ide. ECO mode je najveća glupost ikad, barem kod mene. 5 rezervoara s uključenim i 5 rezervoara s isključenim. Zaključak...s isključenim ECO modom troši litru manje. Koliko vidim po brojaču okretaja, a i čujem po motoru, ECO mod spusti okretaje i auto se muči na uzbrdicama
![]() |
![]() |
#16542 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam pitao, odustao sam kad sam cijene vidio kod ostalih + ima plin nedostataka, manje mjesta u gepeku bla bla.... Manja zajebancija je kupit dizel i to je to. Najniža potrošnja mi je bila kad sam išao s vikse doma, prazna cesta, bez stajanja od vikse do doma - 4.1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16543 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#16544 |
The mighty pirate
|
Dobio auto s 9000, prvi servis je bio na 25000. Kad je pokazao da je servisni interval, obavijestio Oryx, naručili me, došao, pričekao 2h i pokupio auto. Rekoh, ne sjećam se je li pisala promjena ulja ili ne, samo se sjećam da su svi filteri promijenjeni
![]() |
#16545 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Hah, ja sam vozio sa gepekom punim prtljage, jedna osoba uz mene i sjedala sa prtljagom konstantno 170+km/h uz spustanje na 140km/h u guzvi, pa sve do izleta u 190km/h na praznim ravnicama... Ne bi nikad reko da tolko ide. ![]() ![]() Da moram održavat 110, mislim da bi zaspao na autocesti. ![]() ![]() Sad se svi budu zgražali kaj 1.5dci tolko troši. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 01.09.2015. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16547 |
The mighty pirate
|
Pa gle, auto je u dugoročnom najmu, održavanje me ne zanima. Zanima me samo da je auto spreman i siguran za odraditi do 4000 km mjesečno. Kad je vrijeme za servis... odem na servis, kad je vrijeme za mijenjanje guma... odem na promjenu guma. @IcyTexx - to je 90 ks verzija motora? Ja sam svog od 75 ks navukao na 175-6 na komadu prema Osijeku gdje žive duše nema. čisto da vidim koliko ide. Inače je tempomat na 146 (4 km/h odstupa) i tako cijelim putem...
![]() |
#16550 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Odrzavanje te ne zanima, ali auto mora uvijek biti u stanju odvaliti finu km. Odes na servis i nemas pojma sta se na servisu napravi. Ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16552 |
Premium
|
A koji je to kvalitetan plinski uređaj? Najkvalitetniji je nizozemski Prins pa iza njega Brc, Lovato, Landi Renzo. Ovo za 3000 EURO-a u Sloveniji je pretjerivanje, to je vjerojatno Viale Lpi sustav koji ubrizgava tekući plin na plinske dizne. Prednost je nema isparivača, velika mana pumpa plina u spremniku. Taj sustav je apsolutno nepotreban za indirektnog benzinaca. Definitivno mislim da je kod nas Brc najbolji, ne plaćaju me da ga hvalim, ali definitivno br. 1. Ima najbrže i najkapacitetnije dizne od svih, OK komad je 800kn, al izdrže 100 000km+. Ima jako dobrih i jeftinih kopija npr. Hana, koje sve 4 koštaju ko jedna Keihinova, čija je direktna kopija. Ali u biti elektronski dio ecua plina potpisuje AEB, tako da više manje imamo dobre sustave na tržištu. Na turbaku te snage treba staviti najjači isparivač, 8mm cijev od boce do isparivača, dovoljno brze i "jake" dizne i nema problema. Žute Brc dizne "hrane" preko 50ks+ po cilindru. Ukratko ima odličnih sustava za taj motor koji će raditi super |
![]() |
![]() |
![]() |
#16556 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Čitam i apsolutno mi nije jasno kaj oćeš reć. Čovjeku je firma unajmila auto na duži period(IIRC, tako je pisao). Nit je auto njegov, nit je od firme. Apsolutno ga boli patka kak i jel ga tko servisirao. Ako nešto nije u redu, dat će mu drugi, ako stane na cesti, njihova šlepa će ga pokupit i dostavit mu zamjenu. Doslovce najbolji način da se koristiš autom, nije najjeftiniji ali nemaš nikakvih briga oko toga. Ja kad idem po službeni od firme uredno dobijem isluženu škodu bez kuplunga i pred raspadom koja je zadnji servis vidla 2006. Rekli su mi ako stanem negdje da zovem i dobio bum zamjenu asap. Inače ne bi napravio ni metra u tak razvaljenom kršu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16558 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kad vozim svoj auto.... Kad vozim sluzbeni auto... Stalo mi je da znam jel auto ok, jer ne zelim da me ostavi u pripizdini ili ne znam gdje. Navikao sam na to, pogotovo ako auto koristim duze, a ne na (zamisli) par dana. Nekako mi ne ide pametovanje o autima, a da me pritom boli jel napravjen servis, jel ima ulja, ovog... Hocu da je auto kojeg vozim u ok stanju (koliko moze biti), a ne da me boli neka stvar hoce mi stati ne znam gdje, ili sl. Nebitno ko placa slepu, stetu, servis, itd. Razmisljanje nije moj, hebe mi se zivo, mi nekako nije normalno, ali ok... Sto ljudi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16559 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Jel ti tražiš servisnu knjižicu kad uzimaš auto od rentacara? Čovjeka je briga da je auto OK, zato je išao na servis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16560 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Frendica ima bmw 116d i mijenjala bi gume. Skužih da su gore run flat gume. Cijena dosta veća od normalnih. Velim joj da kupi normalne i da zeme još jednu čeličnu felgu i gumu za rezervnu. Digla tepih u gepeku i veli da nema rupe za rezervnu. Wtf?
![]() |
|
|