Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.08.2015., 00:52   #61
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
gtx 970 vrlo vjerojatno uskoro neće uopće biti gpu istog ranga kao R9 390 (vram + dx12 performanse). Mark my words. Samim time uopće neće ni biti efikasnija

..iako AMD uvjek ganja neku buducnost, opet mu sadasnjost malo pobjegne i to je u neku ruku cinjenica (zanemarimo neke best buy kategorije gdje rula )
..ali bilo bi jako zanimljivo da se potvrde tvoje rijeci, da buducnost postane sadasnjost

mislim i dalje ce prodaja PCa biti u padu, i dalje ce nvidia biti zelenija i intel plaviji od AMDa , ali markao sam tvoje wordse

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2015., 01:06   #62
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Naravno, ljeto/jesen će doći nove gpu i o tome više se neće pričati kako 390 kolje 970, priča će bit passe

dakle u najmanju ruku je izvjestan gtx 660Ti vs HD7950 ili R9 290/X vs gtx 780 scenarij, uz potencijalno dodatan boost sa dx12 (dakle izvjesno i veća razlika)

S tim da je 290 vs 780 loš primjer, jer je 390 već sada u prosjeku malo jača od 970
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2015., 02:24   #63
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
No USB ports!
Taj mi je najjaci definitivno

Daleko od toga da je 970 savrsen proizvod. No svejedno parira 390...to vise govori o 390 nego o 970

Sto se tice cijena tu je steta da nije opstao treci igrac, obicno treci igrac unosi pravu korekciju cijena. Steta da svojevremeno nije VIA isplivala...
I jos jedna stvar koju sam primjetio. Ako se sjecate radeonke 4870 su dosle kao prava revolucija. Top performanse za 220 EUR cca ako se dobro sjecam Pa i Nvidia sa 260 je bila malo skuplja mozda 250.
Danas nazalost za te novce se kupuju jedva mid range...
Ali ocito je gaming industrija jaka industrija i ljudi su spremni placati Titane i ostale gaming kartice po cjeni koje su nekad bile nezamislive.

malo vise su bile... ak se dobro sjecam, preko 1750 kn su bile, a 4850 su bile oko 1150. frend ubo ovu prvu, ja ovu drugu
i sad sam opet ubo r7 260x za slicne novce i jos nisam naisao na igru s kojom bi imao problema sa "best buy" grafama. ovo ostalo je sve trazenje dlake u jajetu

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
U starim danima bih sve ovo navedeno zanemarivao, isključivo se vodeći što boljim performansama čipova (onih 5-10% prevage) i pokušao se usredotočiti na što efikasnije odvođenje topline takvog brzog i vrućeg HW-a ... a onda sam u nekoliko zadnjih godina shvatio da mi sve to nije potrebno u životu i da mi je u stvari puno veći gušt imati nešto u kanti što se ne primjećuje, kako glasnoćom hladnjaka tako i zagrijavanjem prostora.

U posljednje vrijeme me pomalo smeta ubrzavanje ventova na hardveraju tijekom najobičnijeg gledanja filmova.

Malo potražim na webu i pronađem ovu tablicu sa TechPowerUp-a

Zanimljivo je, koliko su u stvari neki čipovi gladni struje prilikom jedne jednostavne zadaće poput reproduciranja Blu-ray materijala. Prilikom igranja je vjerojatno nešto manji nesrazmjer, ali je i dalje osjetna razlika.

Doduše trenutno gledam iz perspektive moćnijih grafi kao što su GTX980 (i Titanijum verzija iste), te mi je u biti neshvatljivo da je tolika razlika u potrošnji (u odnosu na crveni tabor).

Btw taman sam danas naletio u jednom IT shopu na jednu 390X sa solidnom cijenom ... i onda mi se u podsvijesti pojavi ona tablica sa potrošnjom prilikom light loada ... odmah mi je pogled poletio prema nekom drugom hardveru.

potpis

Citiraj:
Autor gil Pregled postova
Slažem se, zato više doma ni ne palim PC već sve odradim na tabletu koji skoro ništa ne troši a ni ne grije sobu, jedino zimi uključim PC da zagrije kuću i to isključivo AMD konfiguraciju.
znaci vristim

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
I da se ne radi o kompu sa jakim hardwareom, računalo, a pogotovo stariji monitori koji su se isto grijali (pa i prvi LCD) itekako utječu na temperaturu sobe. Pitaj bilo koga tko radi u uredu gdje je nekoliko računala a nema klime. Da ne govorim o učionicama.

@syss: Bojim se da je svo troje.

i ne samo to, mogo te caca provjerit dal si se igrao na kompu tako sto bi samo probao jel monitor vruc

Zadnje izmijenjeno od: santos. 29.08.2015. u 02:36.
santos je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2015., 10:33   #64
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Sve AMD kartice su zapravo radjene za DX12-like scenario. DX11 izvode nazor. To zapravo nisu njihove performanse.

Kad izadju prave DX12 igre omjer ce biti prilicno drugaciji. Maxwell Gen2 ce jos i biti solidan, ali Keplera nece biti nigdje ni na mapi. Ne bih se iznenadio da jedna 270X potuce GTX780Ti.
SRV je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na