|
![]() |
#16382 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16383 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
radi se o 1.4 8v 44kw koji se nalazi u Polu, Ibizi, Fabiji...neznam po cem je 50kw verzija razlicita ali sumnjam da moze bit nesto revolucionarno ![]()
![]() |
![]() |
#16384 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ili je staro pa će biti mrtvo - ili je odmah kod kupnje mrtvo. Bez da ima 300 000km, jako mi je teško u to povjerovati. Za 4000€ možda.
![]() |
![]() |
#16386 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Inače godinama se vozim samo na plin, trenutno imam dva auta. Htio sam i ja Japanca, al rekli su mi samo Honda na plin radi odlično bez flashluba, Japanci, korejanci, Ford i slični izbjegavati, posebno ak voliš stisnuti auto. Ak ću uzimati Japanca, to bude Accord 2.4 sa plinom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16387 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Eh da, taj Škodin 1.4 iz Fabije je relativno izdržljiv, potrošnja mu je mana, ispod 8l uz šparanje ga je teško voziti pošto je stare konstrukcije iz 80ti i ima relativno velike unutarnje" otpore", ima i "mokre" košuljice cilindara koje su s donje strane bloka na nekim brtvama-gumicama gdje počne gubiti antifriz |
![]() |
![]() |
![]() |
#16389 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Presao je bio 58.000 km (stvarnih, potvrda sa tehnickog), prva vlasnica, uredno servisiran i odrzavan imala je sve racune, prodavala zbog gubitka posla. Auto iznutra je apsolutno nov, sve radi kako treba, nema ostecenja. Zena mi jos dala cca 200-300kn proizvoda za odrzavanje unutrasnjosti ![]() Izvana ima standardno par flekica od kamencica sa ceste ali nekih udubina ili vecih ostecenja - ne. 2700€ je po meni cak bilo i preplaceno (inace idu po 2300-2500) ali sam dao tih 200€ vise cisto zbog mirne duse, auto je u zaista vrhunskom stanju bio. Presao sam do sada cca 2000km, od toga 900km do mora i nazad Evo neke okvirne potrosnje, Autoput - 6,5l/100km (moglo je i nize, ali nisam isao ispod 140kmh niti u jednom trenutku) Grad normalna voznja bez klime - 7,2l/100km Grad normalna sa klimom - 8,1l/100km Jucer natocio puni tank pa cu sad vidjet koliko ce trosit kad ga malo jace stiscem. Sto se tice ostalih malih automobila, gledao i probao sam punta, fabiu, getza i corsu... clio je daleko najudobniji bio, prvenstveno zbog tih sjedala u dynamique opremi - fenomenalna su |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16390 |
Moderator
|
Super kupnja, al jebiga - izgubila posao pa bas i nije previse razmisljala sa cijenom. Generalno dao bi i ja vise za takav auto. Potrosnja ti je ista kao i kod mene u Meganu 2 ph2 (isti motor) kad ga vozi cura. Ja sam malo mirniji sa gasom i kocnicom i vise-manje je 0.5-1L nize.
![]() |
#16391 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
dao sam ravno 4000€ za isti auto. clio 2 ph2 1.6 16V, ne znam koja razina opreme jer je dosta toga naruceno zasebno. uglavnom 2005. godiste, 40,000km kad sam ga kupio, maglenke, xenon, automatska klima, bocni zracni jastuci, diskovi na sva 4 itd. otvorenom cestom po ogranicenju do posla i natrag 6,0l ravno, ali zbog kojekakvih kracih ruta i redovitih odlazaka do zga, potrosnja je oko 6,5 (napravljeno 8000km otkad ga imam, al prvih par tocenja nisam ubacio na sprintmonitor). takoder otisao na more s njim ove god, ukupno 1200km u tih 10 dana, potrosnja oko 7,5, ali takoder autocesta pun gas i puno drljanja po jadranskoj magistrali, otocima itd, inace i na autocesti trosi manje. detaljna potrosnja goriva je na ovom linku, klima radi non stop na automatski od pocetka lipnja: http://www.spritmonitor.de/en/detail/706663.html u pocetku sam i ja racunao da je preplaceno, ali nek slobodno ljudi kupuju kvrge od auta za 2000e, a onda te on u iduce 2-3 godine kosta jos tolko. bez zelje da nekome rastu sijede i da ponovno krene rasprava dizel-benzin, clio 1.6 16v na otvorenoj cesti uz voznju po ogranicenju trosi 5,5l, a to se vrlo lako postigne na nacin koji Vuco veli, lagano s gasom i kocnicom i deri misko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16394 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nađe se, ali vrlo rijetko i teško, uglavnom preko poznatih. Ti auti uglavnom ni ne dođju do oglasnika. Buraz je tako kupio puga 206 preko auto kuće u karlovcu. auto je imao 5 godina i 35.000 km i nitko nije vjerovao da je to istina pa ga nisu htjeli kupiti. Međutoa, ispalo je da je bivši vlasnik poznanik koji je koristio službeni auto a ovaj je tek povremeno poslužio ženi za otić u dućan i sl. ![]() Meni se prije dvije godine nudila alfa 147 1.6 16v TS, sa 45000 km, isto preko poznatog. auto se vozio dva puta tjedno, ostalo vriejme stajao u garaži. Da to čudo ne pije kolko pije, uzeo bih bez razmišljanja, ali s mojih 25k km godišnje, ne pada mi na pamet ![]()
![]() |
#16395 |
Guest
|
Samo da nebi bilo zabune. Potvrda sa tehnickog vezano za kilometrazu nista ne znaci. |
![]() |
![]() |
#16396 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Naravno da ne znači ništa, znači ako znaš vlasnika i nejgove vozačke i kilometražne navike.
![]() |
#16397 |
Guest
|
zapravo želim reći da se može vrlo lako lažirati kilometraža |
![]() |
![]() |
#16400 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Al sad za ozbiljno, takvih slucajeva je mozda 1 na 10,000 automobila, ne bi uopce trebala postojat bojazan prema tome...pogotovo ako se stanje auta poklapa sa kilometrima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16401 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Susjed neki dan kresne svog megane-a 1.5 dci sa nekih 140k na satu, ode u vinkovce i na pola puta auto pocne lupati kao tenk i samo stane. Odvuku ga kod majstora, rastave pukla mu radilica i jedna klipnjaca,sjeban i blok i glava, niko ziv nezna zasto, dijagnostika ne pokazuje apsolutno niti jednu gresku prije toga.Sad citam na netu i kazuda tvornicki imaju gresku na lezajima radilice i da se to s vremenom rasturi.
![]() |
#16403 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() Ja jednostavno ne vjerujem da netko složi sve na autu prije prodaje, i da ima polovnog auta bez ulaganja. Koliko je bio star tvoj clio kad si ga uzeo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16404 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Evo vidiš, ja prije prodaje svoga napravio veliki servis (ulje, filteri, diskovi,pločice, remenje, natezači, pumpa) pa je ljudima puno što tražim cca 100-200 eura više od drugih auta tog godišta Da ne spominjem da sam ga registrirao prije 6 dana i da ima zimske i ljetne gume. Al 100 ili 200 eura skuplja cijena je jako velika razlika kad uzmeš sve ovo navedeno u obzir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16405 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16407 |
Moderator
|
Ja sam Megana iz 2008 platio 5200e sa 1.6 16V i onom Extreme opremom (maglenke, obična klima i ESP onaj od neke moćnije opreme). Imao je 35 000km. Jebiga išao sam na malu kilometražu i da je do 6 god. Čovjek neki stariji, tipa pred penziju, nije ga vozio po zimi uopće. Bio je skoro godinu dana u oglasniku, ali je napisao valjda 4 riječi sveukupno. Kaže da je imao 2 poziva od toga jedan moj i samo jednu posjetu - moju ![]() Tu i tamo zažalim što nisam kupio dizelaša kad vidim da se voze po gradu sa 2L manjom potrošnjom, ali kad nisam bio siguran - išao sam na ziheraša. Sad mi je zapravo najviše žao što nisam odmah prvi dan ugradio plin. Do sada bih ga već isplatio...
![]() |
#16409 |
Agent 0
|
@ vuco. Imam istog megana iz 2008 i plin je definitivno preporuka. Da se razumjemo, ni ja ga nemam ali isplatio bi se brzo U zatvor bi poslao onog tko je bio zaduzen za prijenosni omjer. 5 brzina koju mozes koristiti na 50kmh, a na 100kmh je preko 3000rpm... Ja imam sport verziju, nit smrdi nir mirisi, ali za uzvrat nemamo nilakvih kvarova, a i da bude to su sitne cifre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16410 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
|
|