|
![]() |
#1 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
snimanje win 98
Napravio sam si neku starudiju od kompa . 64MB sdram 400 mht, pentium 4 gb hd graf geforce 2 Mx 400 (64mb) Napravio sam startup disketu i formato disk. Kaj sada napraviti . Nisam snjimo 98 pet-šest godina i sve sam zaboravio. Kolko se sječam treba namjestiti disketni pogon kao primarni boot drive. I onda kopirati sve s diskete na disk , te prebaciti se na CD jedinicu te pokrenuti setup. aLI NEČE MI SE U DOS-U PREBACITI NA CD. D: . Može mi netko opisati postupak postepeno jel sam sve zaboravio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
tako je floppy postavi za prvi boot , prebaciš se na D: a ako ti nece d probaj sa e i f bilo je slučaja da dos dodjeli drugo ime cd pogonu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
uh to je bilo davno ![]() al ovako stavis u biosima da ti prvo buta sa floppya i restartas konp i diskena mora bit unutra. I onda samo cekas i onda se ti postavit pitanje 1.boot win with cd-rom suport i 2. boot win witout cd-rom supprot. (neznam jel ovako tocno pise al izaberi di pise da cd-pomom) i opet cekas i kad stane pise ti "c:" mos uprit "a:" onda upisi "fdisk" (to ako tribas namistit particije i to, a ako ne onda "a:format c:" i kad formatiras opet sve ispocetka restartaj konp i cekaj dok nedojde opet "a:" i onda upisi "d:" (pisat ce ti koji ti je cd-rom, meni je d) i onda upisi "setup" i to je to ako se dobro sican. p.s. nisan ovo radija godinama pa nek me netko ispravi ako san sta falija |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
jesi li probao postaviti d za boot,pa onda setup(ima bit da sam i ja to zaboravija malo,ali sam ima takav problem)ma daj probaj to pa javi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
e ovo poviše bi ti moglo biti od pomoči neka boota sa A: i stavi uz pomoč CD-a mislim da je to TO |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Doktor znanosti!
|
Opet ista stvar kad se probam prebaciti na cd piše mi invalid drive specification. Inače taj kom je compaq desk pro..Šta da napravim??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Kad odabereš boot with cd rom odeš na E:,d: ili koje je već slovo odredio za cd i pokreneš setup. Nakon toga on skopira fileove na hard i boota sa harda i pokreće instalaciju. Vidim da imaš compaqa jel s njim došo cd od 98-ice koja je rađena samo za ompaq-e,a ti pokušavaš instalirat sa nekog drugog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Doktor znanosti!
|
Nije došao cd s njime. jučer sam snjimio xp i normalno su radili , ali sam formatirao disk jer hoču baš imati 98-icu. Ak ne skužim u čem je problem budem opet stavil XP. Još jedno pitanje. Zašto tak čudno izgleda proc unutra. Ima ko neku utičnicu i tam se stavi nešt ko kartica na kojoj je proc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Idemo ponovo: u biosu si postavija prvi boot Floppy resetira si ga i trba bi ti bootat sa floppy-a sad se ne sjećam jeli te traži da pritisneš tipku da boota sa floppy-a ili to napravi sam ako traži stisneš što je normalno i sad si na A:> i onda format c ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ajd polako. Kad bootaš s diskete mora te pitati za podršku za CD rom. Nakon toga kada zbootaš naredbom x:\dir dobiješ popis datoteka na drajvu X, pa se igraj. Pomješaju se slova kod takvog bootanja s diskete. Opet napominjem, moraš dobit opciju za podršku za cd rom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Doktor znanosti!
|
Problem riješen Kako to prije nisam skužio?!:burn: Kada sam radio boot disketu na komp mi nije bio priključen cd rom, pa tako i automatski se nisu snjimili driveri za cd.Xp cd je radio jer xp na sebi ima drivere za cd. Skinuo sam s neta boot disketu za devedesetosmicu s podrškom za cd i sve je okej. Hvala svima na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
e sad ja imam probleme s instalacijom 98se na laptop stari.. uglavnom, ovaj aproblem što je imao blozer ja nemam, jer sam odmah skinuo boot disketu sa neta, sve štima, prabcim se na cd, pokrenem setup.exe, i krene, bla bla i onda izbaci neki error!! koji prilažem u slici ispod, zapravo dva su errora, jedan za drugim, i onda me izbaci van u dos... lud sam totalno više, nemam pojma što je! jedino mi pada na pamet da ne valja instalacija win! Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 21.02.2006. u 18:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ajjajajajajaajajajaj, može biti svašta. Od sjebane memorije, grešaka na hardu (ne mora biti bad sektori), ne valja cd itd. Probaj napraviti scan HDD-a s nekim od alata, nek popravi greške i sl. ako ih ima, pa onda probaj. Ili još bolje, format (ako nisi), fdisk, napravi particije kako bog zapovjeda i udri...Ali, stvarno svašta može biti. Možda da probaš staviti XP, tek toliko da vidiš jel prolazi ta instalacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
evo po novome, više neće ni da dođe do ekrana za instalaciju..... plus što mi je totalno zblesavilo moj komp, kad sam spojio svoje uređaje nazad, nije mi htjelo nikako prepoznati moje optikanere, te mi se windoze mrznu, blokiraju, usporeno sve.. kao da mi je sjebalo neke postavke u biosu.. pa mi nije preopznavalo optikamnere u biosu... pa sam resetira bios, pa opet... pa sam nekako uspio natjerat da mi radi moja prža.. ma katastrofa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Dođe Mujo kući i s vrata će svojoj Fati: Bolan, Fato, dolaz'der, dobio sam 7icu na lotu, bogati smo. -Ajd ba Mujo đes' me našo zajebavati... Ma kad ti kažem Fato, dobio sam na lotu, biće para k'o blata. Nemoj Mujo, majke ti, znaš da se ne smijem uzbuđivat, nađ'der nekog drugog... Ma ozbiljno, Fato, ne zajebavam! Ala Mujo, ala, nije valjda, ala, uh što me boli .....sruši se Fata. Priđe Mujo, opipa, vidi - Fata ne daje znakove života. E kad te sreća krene, onda te krene - zaključi Mujo i ode u kafanu. Pouka je, kad te i nesreća krene, onda te krene - koliko ste puta krenuli nešto sitno podesiti u Windowsima i završili u reinstalu. Il u usisavanju prašine po kućištu i ponovnom spajanju dijelova ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|