|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Dva problemcica
problem 1. napon 3.3 mi daje 2.74, citano sa MBM5 i FanSpeed, a u biosu i drugi slicni programi mi ne pokazuju 3.3 napominjem 2.74 je konstantno sa dva razlicita napajanja, i ne mjenja se ni pod opterecenjem Napajanja su Codegen 300W i LCPower 550W Znaci ako neko nije razumio, uvijek mi je 2.74 i ne varira ni malo (mislim da ploca pogresno ocitava) Da li bi to rjesio bios update i da li je siguran sljedeci bios, s obzirom da je modan? 8RDA+_Johnson_SE_E4_ED_Bpl_3.09C_28.01.05 Problem 2. Nakon sto sam skidao vent s graficke, zbog ciscenja, vise ne radi nakon kopcanja. Vent radi na drugim izvorima struje, a graficka se ponasa normalno. Ocito da nema struje na onom izlazu za vent? Jel moze nesto da ode s tim, a da grafa radi normalno? jos je pod garancijom ali imam ostecene sarafe za vent. Da li to moze proci kod prodavaca? konfiguracija: Epox 8RDA+ rev 2.2 Athlon M Barton 2500+@11x205(1.575V) 256MB ddr400 Twinmos + 256MB ddr400 viking (2.5-3-3-8) abit 9550xturbo guru 128mb wd40gb 7200rpm cdrw ostali potrosaci struje vent 150mm 1kom - rpm nepoznat vent 120mm 1kom - rpm nepoznat vent 80mm 1kom - 1900rpm CPU cooler Silent breeze III 1900rpm UV Neon light 1 kom Blue neon light 1 kom eto to je sve. nadam se da nisam pretjerao pisanjem
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Čekaj, dakle, ti koristiš 2 napajanja odjednom u kompu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
ne, nego sam na LCPoweru, pa kad sam to skuzio odnesem ga u servis, da ga testiraju i iskopam ovaj codegen iz ratnih rezervi, a ono isto ovaj LC star 15 dana i osim ovog sra.... sam prezadovoljan stabilno i jako sa minimalnim odsupanjima a uz to i jeftino mogu slobodno reci da je uz rame jacim chieftecima mislim da je ovo do ploce, a nemam uslove da testiram napajanje na drugoj konfi u servisu su rekli da je napajanje ok
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|