Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.08.2015., 11:23   #17341
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Ne pada mi napamet gledati filmove popod Mad Maxa 3 bez barem DTS HD-MA zvuka i naravno 1080p rezolucije.
Gledao ga u kinu, došao do sličnog zaključka kao i neki ovdje...to je definitivnio film za veliko platno.Zatim ga gledao doma (na platnu u 1080p kako kažeš) sa DTS-HD-MA ali me uvjek lagano zasmetaju ove izjave jer vjerujem da ti pustim obočan DTS u odnosu na ovaj MA teško da bi razaznao razliku.

Radije investiram u bolju audio opremu i slušam običan DTS nego da DTS-HD-MA puštam na tko zna čemu. Kad se več cjepidlači o standardima kako gledat filmove
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2015., 11:29   #17342
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Warner Bros. odlučio je objaviti video u kojem se nalaze 3 scene koje su izbačene prilikom montaže “Fury Roada”.

U prvoj se Max i Imperator Furiosa pripremaju na povratak u bazu Immortan Joea, što je bio trenutak tišine prije početka masovnog nasilja i uništavanja.

Druga scena daje uvid u život otpadnika, točnije jedne majke koja nudi da njeno dijete postane WarBoy kako bi on nadoknadio njezin zanemariv doprinos zajednici.

Zadnja scena otkriva najviše od svih: u njoj konačno saznajemo što se dogodilo sa starijom ženom koja je pomogla Immortanovim ženama da pobjegnu dok njegov sin nabrijava vojsku na lov za Furiosom.

Sveukupno gledano, ove scene ne otkrivaju puno dramatičnih detalja, no ipak daju dodatni uvid u likove koje je publika zavoljela i daju mogućnost boljeg razumijevanja okrutnog svijeta u kojem žive.

Video: https://vid.me/e/9CP4

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2015., 12:43   #17343
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Gledao ga u kinu, došao do sličnog zaključka kao i neki ovdje...to je definitivnio film za veliko platno.Zatim ga gledao doma (na platnu u 1080p kako kažeš) sa DTS-HD-MA ali me uvjek lagano zasmetaju ove izjave jer vjerujem da ti pustim obočan DTS u odnosu na ovaj MA teško da bi razaznao razliku.

Radije investiram u bolju audio opremu i slušam običan DTS nego da DTS-HD-MA puštam na tko zna čemu. Kad se več cjepidlači o standardima kako gledat filmove
To je istina. Ljudi ni ne znaju koji rang cijene opreme i kakav prostor bi ti trebao da čuješ razliku između običnog dts-a i dts hd-a. Također i nivo glasnoće koji je potreban da se kvalitetno percipira ta razlika je dosta viši od onoga šta je moguće u 95% naših obitavališta, čast izuzecima. Druga stvar je isto masteriranje samog zvuka kod završne obrade filma. Ima dosta primjera gdje je dts bolji od dts hd-a samo zato jer je više truda uloženo u finalni proizvod.
Mene Imax više nikad neće vidjeti jer preglasno puštaju filmove zbog čega se izgubi potrebni dinamički raspon. Tam je samo udri i ko te je..b..e
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2015., 12:54   #17344
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa to je ono što ja tupim već godinama... "standardi" idu naprijed, a da 99% ljudi te standarde nije vidjelo u punom sjaju i da, treba ti kanta novaca da ih vidiš, ali to nije ni približno kvaliteti koju ćeš dobiti u novom standardu sa šakom novaca.

primjer vinil - cd- dvd-a/sacd (potonje je možda najpotcjenjeniji standard od svih) - pc... što se stereo zvuka tiče, ista stvar primjenjiva na multich, kao i na sliku.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2015., 13:05   #17345
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa to je ono što ja tupim već godinama... "standardi" idu naprijed, a da 99% ljudi te standarde nije vidjelo u punom sjaju i da, treba ti kanta novaca da ih vidiš, ali to nije ni približno kvaliteti koju ćeš dobiti u novom standardu sa šakom novaca.

primjer vinil - cd- dvd-a/sacd (potonje je možda najpotcjenjeniji standard od svih) - pc... što se stereo zvuka tiče, ista stvar primjenjiva na multich, kao i na sliku.
Slazem se.
Ja sam pokusao usporedit zvuk sa A/V recievera od kolege koji ima DTS true hd kurc palc i svojom starom Yamahom(7 godina,HDMI 1.2)koja ima samo DTS na svojim zvucnicima. Ja ne mogu raspoznat razliku.
Da bi uocio razliku treba iskrcat jos hrpu love na kabele,zvucnike i sl...
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2015., 20:01   #17346
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pogledao sam jučer Million Dollar Baby, prvi puta... Da znam, jasno mi je, trebao sam i prije.

Film je kao i Gran Torino i American Sniper vrhunska drama. Moram priznati da mi je krivo što nisam prije pogledao.

Osmica ko kuća!
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2015., 23:54   #17347
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Million Dollar Baby mi je, kao i većina Eastwoodovih filmova, predobra stvar. Pogledam to barem jednom godišnje otkako je izašao.

~~~

Kad smo već kod priznanja, može li mi tko reći kojim bih redom trebao gledati Star Warse - kronološki po godini izdanja ili nekako drugačije? Nisam dosad vidio još nijedan nastavak (znam, sramota je ). Već godinama se spremam pogledati taj serijal, pa nikako, ali sada bih trebao imati par dana mira, pa sam se odlučio na taj pothvat.
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 00:05   #17348
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Kronološki po godini izlaska.

Ovi novi filmovi su ionak smeće

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 00:12   #17349
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Staro 20.08.2015., 08:27   #17350
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
Kojim bih redom trebao gledati Star Warse - kronološki po godini izdanja ili nekako drugačije?
Kronoloski - po redoslijedu radnje ( numerical )

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 1999
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002
Star Wars: Episode II - Revenge Of The Sith 2005

Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983

http://scifi.stackexchange.com/quest...ies-be-watched

Citiraj:
There is no "official" recommended viewing order for the Star Wars series, but there are two main approaches:

• Watch the series in numerical (in-universe chronological) order (I, II, III, IV, V, VI)
  • Watch the series in release order (IV, V, VI, I, II, III)
My personal recommendation would be to watch the series in release order. That is, watch the original trilogy first, and then watch the prequel trilogy after that.
A number of factors weigh in on this decision.
  • There are revelations in Episode V (Empire Strikes Back) which will be spoiled if you watch the Prequel trilogy first.
  • The Original trilogy was made with very little knowledge of the story of the prequel trilogy, but the Prequels were made knowing the full story of the Original trilogy.
  • The prequels were made to tell the back-story of characters from the Original trilogy; rather than the Original trilogytelling the future of the characters in the Prequels.
  • The Original trilogy developed a huge fan-base based around it, but the prequel trilogy has been largely criticized by fans of the original trilogy.
  • Much of the appeal of the Prequel trilogy was the suspense of knowing how the chracters would end up, and finding how they got there.

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 20.08.2015. u 09:11.
Staro 20.08.2015., 08:58   #17351
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Diskutabilno je i teško govoriti kojom kronologijom ići. Mi koji smo gledali SW prije nego kaj se Phantom Menace uopće počeo snimat, jasan je redoslijed.

Ali npr moja žena kad je pred 2 godine odlučila konačno to sve pogledati, gledali smo od 1 do 6. i sve ispalo OK sve je shvaćeno iz prve.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 09:16   #17352
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Diskutabilno je i teško govoriti kojom kronologijom ići.

Tako je.

Izbor je na njemu.

Tekst gore je samo info da se zna odlucit.

Staro 20.08.2015., 09:19   #17353
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Kaj se mene tiče, neka gleda u rikverc
Staro 20.08.2015., 09:24   #17354
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Citiraj:
Kaj se mene tiče, neka gleda u rikverc
Rikverc je po godini izlaska iliti release order (IV, V, VI, I, II, III)

Star Wars: Episode IV - A New Hope 1977
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 1999
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 2002
Star Wars: Episode II - Revenge Of The Sith 2005

Staro 20.08.2015., 09:27   #17355
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
To sam ja odmah rekao

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 09:40   #17356
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Pokazao si mu jedan put, a ja drugi.

Nema smisla govorit koji je put bolji.

Koji god odabere odvest ce ga na isto mjesto.

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 20.08.2015. u 11:28.
Staro 20.08.2015., 11:33   #17357
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Pa nemaju svi baš zvučni i vizualni setup doma koji bi to mogao dočarati kao kino
A to...
Mislio sam da nešto nije tehnički u redu s ripovima.

Što se tiče dočaravanja /doživljaja ...

Sjedim s kinoperaterom i čovjek priča što se desilo njegovom kolegi.
Nestane slike u svim dvoranama. Neki pad napona. Sve palo. Ljudi nervozni.
Prvo ga pitam: 'kako'...jer , zar nebi trebalo iči preko nekakvih boljih UPS sistema. Ovaj mi se smije u facu i govori "da trebalo bi".
Ja pitam kako su ovo mogi sebi dopustiti... čovjek govori da nije uopče važno. Dok se god ne čuje vani HR što se desilo upravi nije važno hoče li netko pisat po fejsbuku išta negativno. Uz to , čovjeka je bio strah da mu netko ne dođe zaljepit šaku u glavu jer nebi bilo ništa! Radi samo taj u smjeni. Na nekoliko dvorana !
Ja govorim da su stranci ipak mogli to bolje izvesti. On me pita koji sad stranci. Kad se šaltalo na digitaliju , to riješili naši u jednoj večoj turneji po kinima. Ja pitam svako koliko rade održavanje a čovjek mi govori "koje odžavanje" ...ekipa koja je to radila je nakon posla dobila otkaz a odžavanje radi on. Naravno , firma ga nije poslala na "školovanje" več je dobio broj telefona na projektoru. A kad dobije crveno upozorenje da nešto ne šljaka kako treba , s druge strane slušalice glavno pitanje bude "jel radi...ako radi nediraj dok radi" .

Uglavnom , dok je onaj riješio zadnju dvoranu , prošlo 40minuta.
Čisto mi je žao tih ljudi koji su 40 minuta gledalu u prazno.

Ima još hrpica toga što bih mogao napiati ali sažeto
...kina mene neče vidjeti tako lako i čisto me zaboli što DCI-P3 ima više boja nego rec.709 na BluRejevima i ripovima.

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Ne pada mi napamet gledati filmove popod Mad Maxa 3 bez barem DTS HD-MA zvuka i naravno 1080p rezolucije.
A di ja atmos? Nema atmosa? Ma grozno.

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Gledao ga u kinu, došao do sličnog zaključka kao i neki ovdje...to je definitivnio film za veliko platno.Zatim ga gledao doma (na platnu u 1080p kako kažeš) sa DTS-HD-MA ....

i gdje ti je draže?
Misliš da bi bilo drugačije da si ga prvo pogledao doma?

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Mene Imax više nikad neće vidjeti jer preglasno puštaju filmove zbog čega se izgubi potrebni dinamički raspon. Tam je samo udri i ko te je..b..e
Joj što mrzim preglasno. :-/

Što se tiče SW , jel još ikome cijeli serijal bezveze?
Ne mogu reči da nije zanimljivo ali ne kužim fanatičnost od strane ljudi...
A doslovno isto mogu reči i za Kuma...

Čitajuči pa netu , rekao bi čovjek da je to nekima ko religija

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 20.08.2015. u 11:54. Razlog: slova
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 13:45   #17358
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Blue Spirit, Drug Brko, panda505: hvala na prijedlozima i komentarima!

Pogledat ću za prvi put redom kako su izlazili, a ako mi se toliko svidi, lako pogledam alternativnim redosljedom nekom drugom prilikom. It's not about the destination, it's about the journey.
Planiram ovo odvaliti u dan-dva, pa mislim da ću uspjeti sve povezati jer će mi radnje pojedinih nastavka biti svježe.
Staro 20.08.2015., 13:52   #17359
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Dan dva? Pa ok. 14 sati materijala imaš pa sretno
Staro 20.08.2015., 13:55   #17360
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova

i gdje ti je draže?
Misliš da bi bilo drugačije da si ga prvo pogledao doma?
Draze mi je doma zbog komocije, od toga da sjedim razvaljen u boksericama do toga da mogu stisnut pauzu i otic se popisat ili u frizider kad pozelim
...(iako sam jedan od onih koji uglavnom u komadu gledaju jer sve to prije rijesim ali cisto zato jer me u kinu zivciraju zvukovi, zavijanja, smijeh, podrigivanje, prdenje, lupanje u stolac napred i iza, micanje ljudima koji usred projekcije idu nutra van, komentari sa strane, borba za naslon za ruku i slicne stvari...al jebiga, kad si sa drustvom...)

Mislim da sam film dozivio podjednako efektno oba puta, valjda sam potrefio pravo vrijeme za kino

Zadnje izmijenjeno od: sodom. 20.08.2015. u 14:01.
Staro 20.08.2015., 13:56   #17361
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nisam kino vidio valjda 10 godina i mislim da ni neću tako skoro jer mi ne fali ni sekunde.
Staro 20.08.2015., 13:58   #17362
VedranO
Premium
Moj komp

VedranO's Avatar

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
nisam kino vidio valjda 10 godina i mislim da ni neću tako skoro jer mi ne fali ni sekunde.
Zadnje sto sam u kino isao gledati je bio gospodar prstenova, nakon jedno 3 pive, oko mene rulje ko blata, meni se pisa za popizdit a nemres pauzu stisnut.
Nikad vise u kino.
VedranO je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 14:07   #17363
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Citiraj:
treba malo otic u kino po "referentna" iskustva da se kasnije znas orjentirat kad cujes/vidis neki sistem
Staro 20.08.2015., 14:21   #17364
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nemam baš običaj preslušavati ht setupe moram priznati.
Staro 20.08.2015., 14:27   #17365
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Citiraj:
Dan dva? Pa ok. 14 sati materijala imaš pa sretno
Pa ako nekad mogu odraditi po par dana za redom u komadu 15-18 sati dnevno kad stisnu rokovi, kako onda ne bih mogao leći u krevet i uživati u 14 sati filma

Citiraj:
Meni je zadnji bio Hancock (2008.) i također mi gledanje filmova u kinu ni najmanje ne fali. Ovako doma malo sjediš, malo ležiš, pauziraš film ako trebaš pišat ili otić po pivu, sok, kokice, čips... Jedino što mi fali vezano uz kino su oni tacitosi sa sirom iz Cinestara.

Citiraj:
Autor VedranO Pregled postova
Zadnje sto sam u kino isao gledati je bio gospodar prstenova, nakon jedno 3 pive, oko mene rulje ko blata, meni se pisa za popizdit a nemres pauzu stisnut.
Nikad vise u kino.
Staro 20.08.2015., 14:32   #17366
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor VedranO Pregled postova
Nikad vise u kino.
pa da, to je genijalna ideja. Da na svakom sjedalu u kinu ima tipka za stisnuti pauzu, da mozes ici na wc poslije npr 3 pive. Genijalno...

Inace ako se dobro sjecam, na filmovima koji traju preko 3 sata (mislim da su bili bas gospodari prstenova), naprave pauzu od 10-15 min na polovici filma. Ali sad ocekivati na filmu od sat i pola da ima pauza, hmmm tesko.

Na duzim filmovima kad sam morao na wc (zadnje mad max) samo sam klisnuo do ulaznih vrata i isao na WC tijekom filma. Tih par minuta filma mi nije toliko falilo...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 14:38   #17367
VedranO
Premium
Moj komp

VedranO's Avatar

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
pa da, to je genijalna ideja. Da na svakom sjedalu u kinu ima tipka za stisnuti pauzu, da mozes ici na wc poslije npr 3 pive. Genijalno...
Ne to bi bilo iritantno ali da ugrade neku WC skoljku u sjedalo ne bi bilo lose, ili da bar gusku stave pod sjedalo, mrak je ionako nitko nis ne vidi.
Iako kakve sam ja srece taman bi dosla scena eksplozije atomske bombe kad bi se guska i ja poceli druziti.
VedranO je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 15:10   #17368
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Diskutabilno je i teško govoriti kojom kronologijom ići. Mi koji smo gledali SW prije nego kaj se Phantom Menace uopće počeo snimat, jasan je redoslijed.

Ali npr moja žena kad je pred 2 godine odlučila konačno to sve pogledati, gledali smo od 1 do 6. i sve ispalo OK sve je shvaćeno iz prve.
Ima hrpa nelogicnosti izmedju original trilogije i prequela.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 16:14   #17369
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ha ha, ja mislio da sam jedini.
u kinu bio zadnji put valjda pred jedno 4-5g.
preglasno mi, pocne me tikva bolit i tulit u usima :-(.
poz
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 16:37   #17370
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Ima hrpa nelogicnosti izmedju original trilogije i prequela.
Koga BK za to ?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno