Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.06.2015., 21:35   #4741
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Misljenja si da VIP preko Amisa vise nece ulagati u sirenje optike ili samo spominjes kud se eventualno sa Amisove optike moze prebjeci ili...
Pa nekako se bojim ovoga, bar do daljnjeg
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 21:46   #4742
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor ezav Pregled postova
Ma nemre se Hakom kriviti

Jerbo i B-net je kupljen u Austriji (di hakom nema kaj rec) a Amis je slovenska firma koja je kupljena u sloveniji (di hakom opet nema pravo glasa) ...

Onak mozemo vristati na Austria telekom koji je vlasnik Vip-a.
Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja danas je završena transakcija između Vipneta i B.neta čime je Vipnet u potpunosti preuzeo 100 postotno vlasništvo nad B.netom, najvećim hrvatskim kabelskim operaterom.

Daklem neka agencija je bila u pitanju kad se je kupovao BNET.

http://www.vipnet.hr/objave-za-medij...07706/10324086

Treba uzeti u obzir da je VIP kupio BNET a u ovom sadašnjem slucaju je Telekom AUSTRIA(koji ima u vlasnistvu i vip) kupio AMIS.

Trebalo bi bit drugacije.
Staro 10.06.2015., 21:53   #4743
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
A drzim fige da ce biti .. Jer se fakat nemam na koga prebaciti

Jer ak ce mi se desavati problemi koje mi ima bolja polovica s bnet nakon vip preuzimanja ponoreti cem i ritualno spaliti ruter i poslati im snimku ...
Staro 11.06.2015., 18:32   #4744
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Negdje sam pročitao da ovom kupnjom će vip otpustit amisove tehničare koji su fkt dobri i da imat će one svoje koji su brat bratu 3 od 88 valjaju koji su mi bili u stanu i znaju nešto.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 20:18   #4745
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
50 bnetovih tehnicara vrijedi ko jedan Amisov, oni se jos uce, ovo su stavili u bnetovom topiku:

"danas su u bnetu nesto zmrdali config pa ako ste odjednom postali nespojivi (zatvoreni portovi) samo nazovite tehnicku i oni ce sredit"

Znaci oni zeznu i onda moras zvati tehnicku da ti rijese?
Kad sam otkazao VIP stalnu vezu kao "premium" uslugu, morao sam moliti ih godinu i pol dana da dodu po svoje cisco switcheve i routere.
Staro 12.06.2015., 09:40   #4746
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
50 bnetovih tehnicara vrijedi ko jedan Amisov, oni se jos uce, ovo su stavili u bnetovom topiku:

"danas su u bnetu nesto zmrdali config pa ako ste odjednom postali nespojivi (zatvoreni portovi) samo nazovite tehnicku i oni ce sredit"

Znaci oni zeznu i onda moras zvati tehnicku da ti rijese?
Kad sam otkazao VIP stalnu vezu kao "premium" uslugu, morao sam moliti ih godinu i pol dana da dodu po svoje cisco switcheve i routere.
Pa o tom ti pričam nesposobni su i tog se bojim da neću opet imat ko i kad sam bio na b.netu da ja moram objašnjavam tehničaru šta bi bilo bolje umjesto da on meni objašnjava i onda kaže na kraju nešto tipa trebaju i korisnici nama pomoć ne možemo mi uvijek sve znat... i to je kao reko iz zafrkancije još se sjećam frajer je reko da će meni posebno kao dić brzinu jer sam im puno pomogo, a sve žive uređaje koje dijele sam ja imao kod sebe doma spojene ne znam čemu onda njihovi testeri služe za ukras. I ja bi takav posao di sjedim jedem krafne i niš ne radim, a pare fino dolaze.
Staro 12.06.2015., 11:13   #4747
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Lako je kad ti kuzis tematiku pa se ti s njima lako nosis, a kaj kad dodje kod nekog penzica kaj nis ne kuzi onda serviser njemu prodaje muda pod bubrege, a u biti nema pojma.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2015., 11:38   #4748
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Lako je kad ti kuzis tematiku pa se ti s njima lako nosis, a kaj kad dodje kod nekog penzica kaj nis ne kuzi onda serviser njemu prodaje muda pod bubrege, a u biti nema pojma.
Na žalost i tu stranu znam u ulazu imam par penzića i umjesto da nazovu tehničare dođu pozvone meni pa me mole dal mogu doć pogledat neš šteka brejka ovo ono i kažu bio je tehničar reko je da je sve uredu, al meni i dalje ne valja i stvarno ono dođem i ne valja i šta onda moram ja zvat pa se s tim zajebavat, mislim glupo mi dobrog susjeda odkantat da nije tako nebi ni išao se zezat s tim.
Staro 12.06.2015., 16:14   #4749
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Jel uspio tko izvući kakvu pogodnost za produženje ugovora u zadnje vrijeme? Trenutno imam 25% popusta mjesečno na 24 mjeseca, ali uskoro to izlazi. Zvao sam ih i rekli su mi da zovem kad budem imao manje od mjesec dana do izlaska pa ćemo kao vidjet...
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2015., 12:06   #4750
yaya
Guest

I sta mislis da ce ti vip dat kakve pogodnosti, yeah right
  Reply With Quote
Staro 20.06.2015., 22:50   #4751
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Imam pitanje. Kad sam prije par godina potpisivao ugovor s amisom, HT je po (tada novijem) zakonu morao dati "svoju" centralu. I naravno da su me smradovi (HT) spojili na kolokaciju udaljenu skoro 3km. Jel imam pravo tražiti amis da me sada prespoje na bližu centralu?

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 20.06.2015. u 23:44.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 09:07   #4752
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Imam pitanje. Kad sam prije par godina potpisivao ugovor s amisom, HT je po (tada novijem) zakonu morao dati "svoju" centralu. I naravno da su me smradovi (HT) spojili na kolokaciju udaljenu skoro 3km. Jel imam pravo tražiti amis da me sada prespoje na bližu centralu?
Ne znam što znači da je HT morao dati "svoju" centralu.

Ali, infrastruktura je razvučena već desetljećima, povremeno se radi rekonstrukcija mreže i to na način da se korisnici spajaju tako da im se parice skrate.

Ideja da je netko tvoju paricu vukao naokolo samo da bi bila duža jer si na Amisu je apsurdna, ako ništa zbog mogućnosti da sutra prijeđeš na HT pa onda budeš njihov nezadovoljan korisnik s nepotrebno dugom paricom.

Spojen si na centralu na koju si ti najvjerojatnije spojeni i svi susjedi, a koja je dodijeljena jer su ljudi u infrastrukturi tako odredili, ispravno i stručno, ili ne, ne ulazim, ali svakako nediskriminatorno.

Možda da svi pišete HT-u, Vipnetu i svima drugima da bi vi bolji internet pa da razmisle o skraćivanju petlje, FTTx rješenju ili nešto slično. Možda bi se nekome i isplatilo, ako ste u zgradi i ako vas je dovoljno.
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2015., 14:52   #4753
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Frend radio u vipu dao otkaz prije par dana reko mi je da neće dirat brzine najvjerovatnije samo će cijene izmjenit no za tv mi nije znao reć, a mene to mene zanima. Softver na risiveru od b.neta mi je bio odlično složen i pregledan dok ovaj od amis-a je žalost em dizajnerski em šteka sve doduše to je tim risiverima loša strana dok ne dođe neki kvalitetniji koji će moć hendlat prebacivanje brzo i brzo šiftanje između menija bez smrzavanja, štekanja i opčenito isto, nije nužno da se to baš radi da bi se zblesiralo oni znaju sami od sebe poblesavit e sad da li je to do nestabilnog softvera ili je uređaj jednostavno pre slab hardverski za hendlanje slike i opčenito tog softvera koji je gore neam pojma, no volio bi da sad kad su firma ono 3u1 da se malo potrude i porade na tom jer iptv će izgleda otić u prošlost kad danas možeš puno bolju varijantu čak i od satelita nabavit za neku cifru koja će ti se u usporedbi sa iptv-om se isplatit za cca godinu dana, a imaš kanala kolko te volja i 10x su kvalitetniji od ovih trenutno govorim o SD kanalima, a HD su true HD a ne neki iskompresirani eksperiment.
Staro 10.07.2015., 13:51   #4754
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Nisi bas u toku, ako pricas o Csu to odlazi u proslost, tako da se to danas ne isplati vise. Iptv je buducnost, samo su ovi iz Amisa bili limitirani sa Slovencima, a sad cemo vidjeti kako i sta dalje.

Hakom je odobrio kupovinu amisa i Amis ce integrirati u vip. Uvijek sam bjezao sto dalje od tih amatera i sad cu opet na njima biti.
Staro 10.07.2015., 13:58   #4755
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Nisi bas u toku, ako pricas o Csu to odlazi u proslost, tako da se to danas ne isplati vise. Iptv je buducnost, samo su ovi iz Amisa bili limitirani sa Slovencima, a sad cemo vidjeti kako i sta dalje.

Hakom je odobrio kupovinu amisa i Amis ce integrirati u vip. Uvijek sam bjezao sto dalje od tih amatera i sad cu opet na njima biti.
Ma kakav CS taj kabel će otić kad tad no dosta su se rasprostranili ti b.netovci sa kablom baš me zanima kako će to prebacit svima na iptv varijantu kad će gasit il nešto, a i moram priznat na CSu je generalno bolja slika nego na iptv-u bar ovom koji ovi provajderi naši nude i toplo se nadam da će se i to promjenit. A ovo sam govorio o poboljšanju IPTVa ne CS-a mislim kog briga više za to, htio bi da napokon srede tu sliku, softver i neke normalne risivere da daju koji će moć hendlat normalne SD ne šugave kvalitete kanale i true HD kanale, a ne neke šrot kompresirane od kojih nađeš bolji stream na prvom rezultatu gugla.
Staro 10.07.2015., 14:07   #4756
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Naravno da na satelitu bolje izgleda kad je bitrate 4x veci. Za sliku cemo vidjeti za sad samo znam da cijena nece sigurno ovakva ostati.
Staro 10.07.2015., 14:15   #4757
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Naravno da na satelitu bolje izgleda kad je bitrate 4x veci. Za sliku cemo vidjeti za sad samo znam da cijena nece sigurno ovakva ostati.
Ne satelit, nego uzmeš neki tv box spojiš ga na net i slika je nemjerljivo bolja nego na iptv-u bar ovim našim u hrvatskoj. Za cijene je i meni frend reko da će izmjenit mislim mene briga imam još dve godine ugovor tako da mi mora ostat ista ova za koju sam potpisao samo kad prođe ugovor ako budu neke nebulozne cijene šta dalje onda je pitanje praktički si osuđen ili t-šrot ili vip, mislim h1 i optima mi nisu neki izbor tako da to odma isključujem.
Staro 13.07.2015., 18:33   #4758
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Gledam malo kako t-comovci na optici u turbo 200 paketu svi imaju mrvicu više, a na amisu imaju po 5mbps manje i up i down baš sranje znači da se sredit samo amisovci iz nekog razloga neće ili ovi daju bolje routere koji mogu potegnut kako treba.

P.S
Jebao ih ovaj PAP uređaj grije ko blesav zimi i u hladnijim danima mi nije smetalo, ali sad ga bome osjetim kako toplina dolazi do mene još pogotovo kad u sobi bude vruće, nemam klimu osim venta, al ovo malo sranje mislim zagrije samo sobu za bar 5C, smeće...srećom pa eltek se ništa skoro ne grije al opet plaćam struju za ovo PAP sranje, a dalo se sredit sa nekim normalnijim routerom da ga imaju naravno, bezveze. Mislim da ću kad mi ugovor istekne se prebacit opet na t-com back to roots uzet ako bude turbo 200 brzina i telefon, a za telku ću nabavit neke boxeve i spojit ih na net i rokaj miki jebeš ovaj iptv njihov i opčenito od ovih naših kad nemaš normalne kanale sve šugava iskompresirana slika, osim na b.netu no kod njih je problem štekanje koje isto valjda neće nikad riješit dok ne odustanu od cable šeme i pređu na iptv.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 13.07.2015. u 18:49.
Staro 14.07.2015., 19:16   #4759
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Frend radio u vipu dao otkaz prije par dana reko mi je da neće dirat brzine najvjerovatnije samo će cijene izmjenit no za tv mi nije znao reć, a mene to mene zanima. Softver na risiveru od b.neta mi je bio odlično složen i pregledan dok ovaj od amis-a je žalost em dizajnerski em šteka sve doduše to je tim risiverima loša strana dok ne dođe neki kvalitetniji koji će moć hendlat prebacivanje brzo i brzo šiftanje između menija bez smrzavanja, štekanja i opčenito isto, nije nužno da se to baš radi da bi se zblesiralo oni znaju sami od sebe poblesavit e sad da li je to do nestabilnog softvera ili je uređaj jednostavno pre slab hardverski za hendlanje slike i opčenito tog softvera koji je gore neam pojma, no volio bi da sad kad su firma ono 3u1 da se malo potrude i porade na tom jer iptv će izgleda otić u prošlost kad danas možeš puno bolju varijantu čak i od satelita nabavit za neku cifru koja će ti se u usporedbi sa iptv-om se isplatit za cca godinu dana, a imaš kanala kolko te volja i 10x su kvalitetniji od ovih trenutno govorim o SD kanalima, a HD su true HD a ne neki iskompresirani eksperiment.
dakle ht je tada diktirao uvjete...svoje korisnike su spajali na blizu centralu...ostale na 2km udaljenu kolokaciju..tebi je to normalno?

nema veze..rijesit cu ja to kao i sve drugo u ovom texasu od drzavice
Staro 14.07.2015., 20:55   #4760
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
dakle ht je tada diktirao uvjete...svoje korisnike su spajali na blizu centralu...ostale na 2km udaljenu kolokaciju..tebi je to normalno?

nema veze..rijesit cu ja to kao i sve drugo u ovom texasu od drzavice
Ne kužim razlog kvota i tvoj odgovor/pitanje, ja sam govorio o nama koji smo na optici.
Staro 28.07.2015., 10:06   #4761
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Evo umjesto Amisa ću zahvaliti sam sebi što sam bio njihov korisnik od kako postoje i što mi nisu uveli optiku iako su obećavali godinama. Sada su drugi uveli optiku i vrijeme je za rastanak. Inače, korisnička im je jako dobra ali što to sada vrijedi...Zanimljivo je što je u mom kvartu 10-ak novih velikih zgrada sa 250 i 300 stanova i znam da je dosta ljudi na Amisu....Kako im nije stalo?

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 28.07.2015. u 10:12.
Staro 28.07.2015., 10:50   #4762
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Evo umjesto Amisa ću zahvaliti sam sebi što sam bio njihov korisnik od kako postoje i što mi nisu uveli optiku iako su obećavali godinama. Sada su drugi uveli optiku i vrijeme je za rastanak. Inače, korisnička im je jako dobra ali što to sada vrijedi...Zanimljivo je što je u mom kvartu 10-ak novih velikih zgrada sa 250 i 300 stanova i znam da je dosta ljudi na Amisu....Kako im nije stalo?
Ovisi gdje si točno. Oni idu polako koliko mogu investirati.
Staro 28.07.2015., 10:52   #4763
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ovisi gdje si točno. Oni idu polako koliko mogu investirati.
Oranice. Investirali su niti 200m od mene.

nema veze
Staro 28.07.2015., 14:48   #4764
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Oranice. Investirali su niti 200m od mene.

nema veze
Ima veze. Kod nedavnog širenja u istočnom dijelu Zagreba, proširenje na susjedni kvart zahtijevalo je enormne radove na DTK, a to nije isplativo.

Na koju stranu 200 metara?
Staro 29.07.2015., 00:11   #4765
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kaj bi ja trebao reći? Niti 200m sjeverno, južno i istočno svi imaju Amis. Ne isplati im se ući među kuće. Par stotina metara kabela im nije isplativo, pa ni da spoje dvije točke. Umjesto toga su išli okolo i zaobišli dio kvarta s kućama.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 29.07.2015., 09:00   #4766
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Kaj bi ja trebao reći? Niti 200m sjeverno, južno i istočno svi imaju Amis. Ne isplati im se ući među kuće. Par stotina metara kabela im nije isplativo, pa ni da spoje dvije točke. Umjesto toga su išli okolo i zaobišli dio kvarta s kućama.
Dakle mi smo novi kvart sa 10 zgrada svaka sa valjda 250 stanova pa računaj koliko je to ljudi a većinom ljudi srednjih godina (obitelji itd) koji svi mahom trebaju net. Dosta ih je i na Amisu....ma baš me briga, to sad više nije moj problem...

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 29.07.2015. u 10:19.
Staro 04.08.2015., 14:46   #4767
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Po riječima tehničara uopće nemam uvjete za vDSL jer sam udaljen od centrale 1900mšto i odgovara onome što se da naći na netu. Sada sam potpisao novi ugovor na 24 mjeseca i zovu me da će mi dostaviti vDSL modem :S

U ugovoru sam tražio brzinu 24/1, min. 16,8/0,7 iako imam manji DL, al prva manja brzina ima max upload samo 0,768 (min 0,538) pa sam se barem za upload htio osigurati.

Uptime: 1 day, 19:11:35
DSL Type: G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.568 / 16.662
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 588,97 / 35,32
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 19,0 / 26,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 9,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 11 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 93 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 733.528
CRC Errors (Up/Down): 0 / 583
HEC Errors (Up/Down): 0 / 446

Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 05.08.2015. u 09:21.
Staro 05.08.2015., 19:47   #4768
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Dobit ces novi ruter ali to ne znaci da ces i bit na vdsl2 modulaciji. Ruter podrzava i stare "standarde".
Staro 05.08.2015., 20:02   #4769
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Aha, ajde OK ako je tako. Ostaje pitanje - zašto bi išli mijenjat ispravan router? Jel moguće da zato što sam s 3u1 prešao na 2u1 (internet+TV)? Rađe da mi donesu neki novi Albis koji ne ždere tolko struje bio on u standby ili upaljen
Staro 05.08.2015., 20:17   #4770
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Šta ovaj 8080 ždere puno struje ?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore