|
![]() |
#15721 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15722 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Prljav MAF filter. Nakon pranja ili zamjene tog filtera ako je neispravan i zamjene filter zraka.meni se to vise ne dogada. Takoder provjeri sva tanka crijeva dali sjedaju, zbog ispadanjag jednog mi se isto to dogadalo i gasio turbo na 100 kmh.
![]() |
#15724 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Tu je negdje kao i jedna moja susjeda, druga kuća do. Položila vozački tek s 40+ godina. Garaža joj je uz kuću, malo uvučena, a dvorište usko u L tako da skreće po 90°. Naravno, treba na rikverc uparkirati, ali nije nikakav problem. Dvaput je dolazila po mene jer je zaglavila auto desnom stranom na zid slično kao i ova gore na videu na parkirani auto, smrzla se i nije znala što bi dalje. Treći put je sama toliko dugo pokušavala dok nije spalila lamelu ![]() Dvorište joj je travnato, a do garaže vode samo betonirane staze, padala je kiša dan prije i dvorište si je pretvorila u oranicu, šteta da nisam fotkao to onda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15726 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ni ona lajsna na vratima ne pomaže jer milfovi voze suvove sada i lupaju malo višlje kad otvaraju vrata. Jučer sam jednoj takvoj dao pedesetak metara prednosti da budem siguran od nje. Cura od metar-pedeset vozi nekakav suv koji samo što ne struže po rasvjeti u garaži Portanove. Naravno da je vozila po sredini ceste jer en vidi gdje joj je rubnik niti ima osjećaja. Užas jedna. Mala je toliko niska i toliko je nisko sjedila da ne vidi ništa oko sebe u krugu od 3 metra. Ne može svatko voziti svaki auto. To treba malo bolje regulirati zakonom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15727 | |
Squeeze me
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
To najviše primjetim kada se vozim s nekim. Percepcija prostora, osjećaj auta, mehanike koja se nalazi ispod tog jebenog sjedala i volana za takve ne postoji. Imam frenda, vozi novog Minija, benzinac, i prođe kroz prve 4 brzine a mi na 30km/h, auto se guši, kašljuca, štopa promet, ali to njega ne jebe, jer auto mu služi da dođe suh od točke A do točke B. Ne razmišlja kako bi se mogao naći u situaciji da će morati stisnuti gas da nešto izbjegne i da to u četvrtoj na 30km/h neće moći. One žute trake za prometovanje vozila javnog prijevoza za njega ne postoje, još se čudi kako se nitko ne vozi njima, i takvog policija neće kazniti, ali ja ako slučajmo vozim 10-15 na sat više od odzvoljenog na Slavonskoj, policija kao da ima šesto čulo da me nanjuši, iako ja sa sa svojih 80 dva, tri, gdje je ograničenje 70 i koncentriranom vožnjom predstavljam neuspoiredivo manju opasnost od nekog tko vozi 55 na istoj prometnici i drka po facebooku, diže živac svima iza sebe i tjera na preticanje. Ili tuke kojima je bitnije uzeti novi ajfon na 48 rata i 4 ugovorne obaveze, neko kupiti zimske gume za svoju Micru, pa rade piruete po cesti. Ponavljam, volan nije za svakoga, da je po mome, takve bisere bi rigorozno kažnjavao, bahate idiote koji u X peticama voze po sredini dvije trake slao na goli otok, a najskuplji zamjeniski dio auta bi bila lamela, tipa pol cijene auta, evo ti pokaz, tramvaj, bus, uspinjača, široko ti polje.
![]() |
![]() |
#15728 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Trebao sam slikati jučer ali sam ostavio mob na poslu. Idem na gablec i kako je parkiralište gdje se koso parkira uz cestu, popunjena sva invalidska mjesta a nitko nema naljepnicu. No to nije najbolji dio. Lik se parkirao na pločnik da ljudi ne mogu prolaziti, uz invalidska mjesta. Broj 1. kako će invalid do svog auta ako je isti tamo parkiran kad ne može niti običan pješak fizički proći. Br. 2. pješaci moraju hodati po cesti doslovno da obiđu njegov auto. Da mi je samo ući u glavu takvih ljudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15729 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Svako s vozačkom ima pravo voziti vozila u okviru zakona, bez obzira na iskustvo, znanje i slično. A za sve ostalo tu je osiguranje. Više od toga se ne da napraviti.
![]() |
![]() |
#15730 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Slazem se. Isto tako tvrdim da su racunala predodredjena samo za malobrojne. Jebiga, eto nas pun PcEkspert svejedno. No nemoj zaboraviti, vjerojatno su prije 10.000 godina praljudi jebali mater onima koji su lose jahali mamute, isto kako ce za 1.000 godina prica biti ta da "intergalakticka teleportacija nije za svakoga, joj sto mi je neki dan budala usla u bozonsku strunu, morao sam se okrenuti polukruzno na krizanju Vlaske, Praske i Andromede". Svi koji zadovolje odredjene uvjete, pravne i financijske, mogu upravljati vozilom. Cesta je tvoja, moja kao i njihova. Pazis, sto bi trebao raditi i onako, i ne zivciras se i bok.
![]() |
![]() |
#15732 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#15733 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
EDIT: Neki dan kolegica kupila auto, a ne zna vozit da joj život ovisi o tome. Rekoh, parkiraj dalje od mene i javi mi kad si na cesti, da te izbjegavam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15734 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
neki dan sam imao ovako jednu free misao u glavi... da je svaka baba pod ljudsko pravo dobila volan i pedale u nekoj maloljetnočkoj dobi i umjesto barbie makeover igrala asete korsu, nfs ili neku drugu vožnju, mislim da bi danas promet bio za jedno 50% sigurniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15736 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
oni su obično imali pravi volan u maloljetničkoj dobi ![]() ja se smatram oke vozačem, ono mogu to nakon svojih 150-200k u guzici reć otvoreno, volan nisam pipnuo do vozačke i nisam pojma imao o upravljanju autom... svejedno to me ne sprečava da makar i vozio debelo preko propisa: vežem pojas, pazim da su sva blinkajuća te svjetleća tijela na autu ispravna, šajbe i retrovzori čisti, dajem žmigavac uvijek, dajem žmigavac na izlascima rotorima (ovo je patološka bolest naših vozača), oduzmem prednost ili dovedem nekoga u opasnost (a ako se i desi zbog mrtvog kuta ili sličnog UVIJEK ili usporim, pogledam čovjeka u oči i kažem sorry nisam vidio ili dam bilo koji signal da je moja greška), propustim pješaka ili biciklista (koliko god ima idiota) i druge stvari koje bi svatko trebao raditi u prometu. neki dan sam mislio da sam vidio sve kada je čovjek sišao s rinzola na vukovarskoj kod euroherca sa biciklom i nastavio meni u susret po samoj vukovarskoj... ja ono 70-80 idem prema semaforu na hajnclovoj iz smjera centra i ono blendam i trubim reko ALO MAJMUNE BLESAVI... ništa ide on svojim putem. to sam mislio da je vrh do jučer dok nisam išao iz city centra i vidio frajera koji ide prema meni u kontra smjeru po fakin slavonskoj... onako bok uz bok sa onim cementnim barijerama na rubu ceste. pregazit, get well soon + prirodna selekcija balone okačit na truplo... naravno onda na psihijatriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15738 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja tu imam jednu dilemu. Kada izlazim iz rotora, dajem žmigavac udesno. Ali npr. ako rotor ima samo 1 traku, dosta često dam žmigavac ulijevo kada ne izlazim, jer time odmah anuliram to da će mi neki genije odlučiti proći jer misli da ja izlazim. Više puta mi se dogodilo da čovjek krene pa ja moram kočiti kao sivonja u kružnom. Zato ako ostajem u rotoru, dosta često upalim lijevi žmigavac, svi odmah shvate da ne smije ući u rotor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15739 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Kad još na to dodaš da je kod njih narudžba modela kojeg nemaju na lageru praktički nemoguća (čitaj ne da im se), da im na lageru stoje stari modeli po par godina nakon što isti dobe facelift, da im je servis tiha jeza i da košta stravično... Dok je takva situacija kod nas hondu kupuju gotovo isključivo fanboyi.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 28.06.2015. u 09:13. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15740 | |
Premium
|
Citiraj:
Tko ih prođe, može ju imati. Bez obzira što ti mislio jesu li opasnost na cesti ili ne.
![]() |
![]() |
#15741 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Mislim da ti teorija ne drži vodu. Konkretno, sve saobraćajke u kojima sam sudjelovao bile su na moju štetu, nikad kriv nisam bio a uvijek sam najebao. Kaj meni vrijedi što vozim normalno i po propisu kad ti se moron zakuca u dupe, ili u bok, ili izleti iz sporedne?
![]() |
#15742 | ||
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() No šalu na stranu, ja sam dobio za brzinu puno puta iako većinom nije bilo ništa extra brzo, npr. jurio sam 70 u zaseoku gdje je 50 i slično... Volio sam nagazit u 20-ima a sad totalno drukčiji stil, rijetka pretjecanja i slično, ajde još kad sam sam, što je rijetko... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15743 |
Premium
|
Zaboravili ste na one ja ih zovem "bogomoljka stil" vozače... voze 30 na sat, koče svako malo, staju svuda i svakuda. Kad ih napokon obiđeš, imaju tu pozu za volanom da im glava maltene ide kroz šoferšajbu, grčevito drže volan, oči su im kao da su vidjeli smrt. Sve super kad si na otvorenoj cesti pa obiđeš, a što ako si u gradu gdje je gužva. Tu nastaje problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15744 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15745 |
Premium
|
Za ovo kod nas dobiješ kaznu jer je preglasan. Bome čuje te se na 2 km dok dolaziš ![]() https://www.youtube.com/watch?v=aBzDy42lsm0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15746 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mane najviše raspizdi dok mi netko uleti sa sporedne ceste tik ispred mene i onda se vozi 50-60 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15747 | |
Squeeze me
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Naravno da će uvijek biti budala, ali kada normalni ne bi pazili, nesreća bi bilo eksponencijalno više. I to me najviše smeta, zašto se tuđa nesposobnost u prometu tolerira, i zašto je ona uopće smije biti faktor. Zašto ja moram 9 puta provjeriti kada se prestrojavam hoće li neka inspirirana teta odlučiti da baš u tom trenutku želi u srednju traku, jer joj se ne sviđa voziti u desnoj. Kako je već rečeno, ne može svatko biti pilot, isto pravilo bi se trebalo primjenjivati za aute. Zato je zračni promet toliko sigurniji od cestovnog, jer je prag postavljen toliko više. Tako je, sindrom prestrašene srne, ja sam sada odlučio ići od točke A do točke B. Ostali vozači? Tko vas jebe, vi ćete pokrivati moju nekompetentnost.
![]() |
![]() |
#15748 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15749 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
https://www.google.com/maps/d/edit?m...OA&usp=sharing Bilo mi dosadno pa metnuo gdje su radari. Budem dodao i ostale. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|