Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.06.2015., 12:50   #15601
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Dobro je imati dobar auto (gti/gtd, typeR, ST...), samo gdje ga voziti?
Postoje zakoni i ograničenja, loše ceste, loše gorivo, skupi dijelovi, skupo održavanje (uvjetno rečeno).

Razumijem da je podforum automobili i da se govori o toj tehnologiji, ali molio bih bez spominjanja "semafor rejsa" i sličnih stvari. Prvo zbog toga što to zvuči djetinjasto, a drugo jer dovodite sebe i druge u opasnost.
Po ovome bi svi trebali vozit one sindikalne Peugeote 206, 1.1, metalik siva

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 12:57   #15602
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ajd malo zaboravi to ko je brži i pogledaj koji je ugodniji za svakodnevnu vožnju jer mislim da je to ono što nama na kraju krajeva treba
Da kupujem auto za pistu, imao bi druge kriterije

Vozio sam Mercedesovu a klasu sa 180 cdi motorom
Usporedit ću ga s Focusom 1.6 benzinac atmosferac
Sporo đubre tromo ziljavo nakon kojega sam rekao da nikad neću vozit dizelaša
To nije bila turbo rupa, to je bio turbo Grand Canyon
Jedino pozitivno je bila potrošnja.
Fordov 1.8 dizelaš je puno bolja opcija, iako ni on nije ko ptičica ispod 2200rpm

Ako netko ne razumije, evo usporedba jednog sportaša s autom za svaki dan
https://youtu.be/VVt1IjIdLxY?t=65
Ma ok je to što ti pričaš, ja sam se samo referirao na smiješne usporedbe 1.2 benza sa 2.0tdi-om.
Ovo što ti pričaš je nešto sasvim drugo, nismo mi pričali o svakodnevnoj vožnji, o autu kao potrebi, nego o elementarnim stvarim koje ovom nadobudnom dječarcu i dalje nisu jasne, a to je da je atmo benz uvijek jači i brži od atmo dizela istog obujma, kao i turbo benz od turbo dizela istog obujma.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
2.0 tfsi i tdi su u voznj jako slicni i usporedivi po perf. puno vise nego na papiru. Tfsi nije sportas nego niskoturazni motor i oba se slicno voze. 132kw tdi vuce cak i bolje i trosi bar litru i pol manje.. Sportski tfsi je naravno brzi..

Nemreju se dizel i benzim usporedivat po tehnickim podacima na papiru.. Treba ih vozit.
Tako je, 2.0tdi 170ks i 2.0tfsi 200ks su vrlo slični, osim što je benz brži u ubrzanju i krajnjoj za par sec i 10ak % u krajnjoj.
A u 7ici 2.0tfsi 220ks i 2.0tdi 184ks usporedba tj izjava da dizel vuče bolje, ne stoji. Opet je benz brži i u ubrzanju i u krajnjoj i u međuubrzanju. Štoviše, moment im je opet sitne razlike, 350Nm benz 380Nm dizel, uz razliku da je krivulja momenta kudikamo bolja kod benza - od 1500 do 4400 okretaja, a kod dizla tek od 1750 okretaja, pa do 3250.
Ali da su slični, slažem se, ipak se radi o istim autima slične snage.
Al da dizel troši manje, pa to je neosporivo, u svim režimima vožnje troši manje, tu nema priče.

Citiraj:
Autor _Juicy_ Pregled postova
Ček ček, o kakvom ti direktnom ubrizgavanju govoriš

Dizel komprimira zrak, ubrizga gorivo, bang. Ubrizgavala to gorivo pumpa brizgaljka ili common rail, svejedno je.
Opet ne znaš materiju a drviš nešt....

http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i...gines/fsi.html
http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i..._it_works.html

Citiraj:
Ideš uspoređivati motore koje dijele tri generacije. Kužim da je lijepo tjerati vodu na svoj mlin, ali daj malo objektivnosti.
Tri generacije? 2.0sdi i 2.0fsi su motori koji su krenuli u prodaju sa golfom 5.
Usporedih ti 2.0tfsi u g5 sa 2.0tdi, vidi čuda u g5. Kudikamo objektivnija usporedba od tvoje 1.2 vs 2.0tdi....

Citiraj:
A i na kraju krajeva, tu su se uspoređivali moderni turbomotori, a ne SDI motor koji vuče korijene prije nego sam ja bio u jajima.
Usporedio sam ti i moderne turbomotore i to detaljno rasčlanio, isto kao i trošak registracije vozila, pa ne dobih niti jedan konkretan i tehnički potkovan reply na to.
No, ponovit ću, evo, kad se već magarac dotakao najnovijih inačica -
2.0tfsi, 220ks@4500, 350Nm@1500-4400, 6.5s/100kmh, 246kmh, vs 2.0tdi, 184ks@3500, 380Nm@1750-3250, 7.5s/100kmh, 230kmh.

Citiraj:
I lijepo ti je sad kolega napisao. jedno je papir, drugo je posjedovati i voziti auto. Svako toliko naletim na nekog nedojebanog na semaforu u type r-u, i začadim mu haubu i ponos. Rekao sam ti već, takav shitposting ostavi za osnovnoškolsku klinčadiju, a više se brini što će Vakula reći i hoćeš li trebati kišobran sutra.
Billa ricer? Najs. To je taj iq, sad mi je sve jasno.
Ne treba meni papir, posjedovao sam vlastitih 60ak auta, a vozim tuđih nekoliko stotina svake godine na regu, na testdrive nakon popravka i slično.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Meni je ovo apsolutno nevjerovatno, dapace, ne vjerujem tom bcu koji na tim brzinama pokazuje tako malu potrosnju.
Na 205 cu pretpostavit da se vozis na cca 5000 rpm + otpor zraka... Nemre tak malo trosit
Aj daj neke vrijednosti na 100, 130, 160 km/h ak znas, zivo me zanima.
Mislim da sam ja već jednom pisao za svoj jedan ex autić detaljno i više puta izmjerenu potrošnju, isti uvjeti ista dionica autoceste.
150ks, atmo, 2L. @180kmh-10L, svakih 10kmh više, 1 litra više. Svaki put mjereno na pun rezervar pa pun nakon nešto preko 100km prijeđenih.
Dakle, @180kmh-10l, 190kmh-11l, 200kmh-12l, 210kmh-13l, 220kmh-14l, 230 (max)kmh-15l. S tim da to nije non stop takva vožnja, i po danu i po noći imaš uvijek pretjecanja, usporavanja, izlijetanja pa kočenja, i slično, dakle, kad bi se teoretski mogao vozit baš cijelu dionicu 100km istom brzinom, potrošnja bi bila i veća. Usporedbe radi, g5 2.0tdi 140ks je na 220kmh trošio između 12 i 13.5L, ovisi od uvjeta, nisam ga previše i predugo vozio da bi napravio jednaku usporedbu sa ovim gore.

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Dobro je imati dobar auto (gti/gtd, typeR, ST...), samo gdje ga voziti?
Postoje zakoni i ograničenja, loše ceste, loše gorivo, skupi dijelovi, skupo održavanje (uvjetno rečeno).

Razumijem da je podforum automobili i da se govori o toj tehnologiji, ali molio bih bez spominjanja "semafor rejsa" i sličnih stvari. Prvo zbog toga što to zvuči djetinjasto, a drugo jer dovodite sebe i druge u opasnost.
To su ti billa riceri, imaš pun jubito snimki, ako nisu pobrisali jer im je murija već imala hajku jednom na rege u videima.
'Zlatna' mladež Zg-a

Citiraj:
Da se malo maknemo od motora....jel vama ova Honda izgleda kao da su ju napaljeni tinejdžeri dizajnirali?
Tako nekako
No i dalje je miss za isto hondin isprdak -
http://images.thecarconnection.com/h...00477517_h.jpg
http://images.thecarconnection.com/h...00477516_h.jpg
http://images.thecarconnection.com/h...00477518_h.jpg
Točno takve boje ima lik koji dolazi iz austrije ovdje kod nas u grad. Katastrofa. Kao da je multiplin dizajner probudio se iz duge noćne more i odlučio napraviti novog frankenštajna.
Staro 23.06.2015., 13:23   #15603
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Mene ovaj 1.5 dci sve više veseli

Od zadnjeg točenja je bio na autocesti zg-ri-zg, a ostatak samo po zagrebu, s klimom upaljenom 80% vremena. Utočeno je do čepa, znači 45+ cca 10 litara.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 13:27   #15604
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Mene ovaj 1.5 dci sve više veseli

Od zadnjeg točenja je bio na autocesti zg-ri-zg, a ostatak samo po zagrebu, s klimom upaljenom 80% vremena. Utočeno je do čepa, znači 45+ cca 10 litara.
To su stvarno motori koji troše ko upaljač, u sve ijednoj izvedbi. Nakon prve problematične serije tamo početkom 2000.ih, nadalje su ih usavršili skroz. Na kraju krajeva, ne bi ih merc trpao u A klasu da ne valjaju i da nisu provjereni.
Staro 23.06.2015., 13:56   #15605
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Pih, ja bi imao prosječnu potrošnju od cca. 7 litara za tu trasu.

Bravo.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 14:13   #15606
_Juicy_
Squeeze me
Moj komp

_Juicy_'s Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Opet ne znaš materiju a drviš nešt....

http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i...gines/fsi.html
http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i..._it_works.html

Tri generacije? 2.0sdi i 2.0fsi su motori koji su krenuli u prodaju sa golfom 5.
Usporedih ti 2.0tfsi u g5 sa 2.0tdi, vidi čuda u g5. Kudikamo objektivnija usporedba od tvoje 1.2 vs 2.0tdi....

Usporedio sam ti i moderne turbomotore i to detaljno rasčlanio, isto kao i trošak registracije vozila, pa ne dobih niti jedan konkretan i tehnički potkovan reply na to.
No, ponovit ću, evo, kad se već magarac dotakao najnovijih inačica -
2.0tfsi, 220ks@4500, 350Nm@1500-4400, 6.5s/100kmh, 246kmh, vs 2.0tdi, 184ks@3500, 380Nm@1750-3250, 7.5s/100kmh, 230kmh.

Billa ricer? Najs. To je taj iq, sad mi je sve jasno.
Ne treba meni papir, posjedovao sam vlastitih 60ak auta, a vozim tuđih nekoliko stotina svake godine na regu, na testdrive nakon popravka i slično.

Mislim da sam ja već jednom pisao za svoj jedan ex autić detaljno i više puta izmjerenu potrošnju, isti uvjeti ista dionica autoceste.
150ks, atmo, 2L. @180kmh-10L, svakih 10kmh više, 1 litra više. Svaki put mjereno na pun rezervar pa pun nakon nešto preko 100km prijeđenih.
Dakle, @180kmh-10l, 190kmh-11l, 200kmh-12l, 210kmh-13l, 220kmh-14l, 230 (max)kmh-15l. S tim da to nije non stop takva vožnja, i po danu i po noći imaš uvijek pretjecanja, usporavanja, izlijetanja pa kočenja, i slično, dakle, kad bi se teoretski mogao vozit baš cijelu dionicu 100km istom brzinom, potrošnja bi bila i veća. Usporedbe radi, g5 2.0tdi 140ks je na 220kmh trošio između 12 i 13.5L, ovisi od uvjeta, nisam ga previše i predugo vozio da bi napravio jednaku usporedbu sa ovim gore.

To su ti billa riceri, imaš pun jubito snimki, ako nisu pobrisali jer im je murija već imala hajku jednom na rege u videima.
'Zlatna' mladež Zg-a
Ti stvarno ne odustaješ

Uspoređuješ SDI i FSI koje je dijelilo 30-40tkn pri kupovini novog. SDI vuče korijene još od trojke SDI-a, a FSI je debitirao u petici.
Molim te nemoj me učiti kako FSI funkcionira, guglati i lijepiti linkove i sam znam.

I vidiš, kad usporediš iole usporedive, GTD i GTI, GTD ima veći okretni moment, o čemu od početka trubim.
O kranjim performansama nisam niti govorio, govorilo se o šaltanju i pretjecanju. Ali si ti to shvatio kao argument i ponosno to ponavljaš.

O troškovima registracije i osiguranju stvarno više nemam što za reći. Čak me i malo brine što nisi do sada shvatio. U ukupnom trošku od XXXkn, trošak osiguranja je daleko najveći, a uvjetovan je snagom vozila. To što si nešto uštedio na računa manje kubikaže u globalu vrlo malo znači prosječnom vozaču.

Najbolji dio cijele priče je kako mutno i šturo opisuješ čime se zapravo baviš. Ja nemam što skrivati, tko sam, što sam, čime se bavim, i kako sam se našao u situaciji u kojoj se trenutno nalazim.

I također te molim da me više ne vrijeđas svojim odgovaranje. Forum je javno mjesto istina. Ali vrijeđa me pametovanje fanboya lokalnog švercera. Ako si preparkirao par auta i imaš vremena čitati automobilske portale, to ti ne daje za pravo da pametuješ ljudima koji su nešto napravili od života, i voze ono o čemu ti čitaš.

Hejt o billa rejserima i zlatnoj mladeži neću ni komentirati. Sve što imam ja ili moji roditelji je stečeno trudom, znanjem i zalaganjem. Svoj jal ispoljavaj na neki drugi način, nisam ti ja kriv za tvoje frustracije.
Staro 23.06.2015., 14:40   #15607
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Pih, ja bi imao prosječnu potrošnju od cca. 7 litara za tu trasu.

Bravo.
Navikao sam se na tempomat, pa ga sad koristim i po zelenom valu
Ono što je nevjerojatno, kad uključim eco mode, trošim litru više s istim načinom vožnje.

Staro 23.06.2015., 16:44   #15608
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Dugo nisam vidio kisurinu ko danas. Na autoputu je bilo ko da formule po kisi prolaze. Nije se vidlo nis nigdje i svi se voze 140 minimum.. Onda se spustim na Zagrbacku i lokve sa strane su tolko dizale aute da su ljudi palili zmigavce da upozore one ize. 9 banki i lagano lebdim, mrzim taj osjecaj nekontrole..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 16:47   #15609
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
kad nemaš uniroyal RE3
ja ću ih sad opet malo oprat
Staro 23.06.2015., 16:52   #15610
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Bio sam sa Suzukijem, on ima 4 godine stare gume sa bar 70 tisuca pod njima.
Staro 23.06.2015., 17:57   #15611
draksa
Premium

Datum registracije: Oct 2008

Vise nije 0 fucks given

Reko je poslje da je nes vjerovatno bilo na stazi jer je prije toga prosao tu bez problema punim gasom
draksa je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 18:25   #15612
Nybelung
Guest

A da sam to ja napravio ispao bi budaletina kojoj treba uzeti vozačku.
  Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 18:33   #15613
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Na stazi ti ne treba vozacka, prije osiguranje..
Staro 23.06.2015., 18:43   #15614
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Po ovome bi svi trebali vozit one sindikalne Peugeote 206, 1.1, metalik siva
Pa to je u biti realni domet većine ljudi, a ne auti od 100-tinjak tisuća kn na kredit od 7-10 godina
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 20:00   #15615
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Dugo nisam vidio kisurinu ko danas. Na autoputu je bilo ko da formule po kisi prolaze. Nije se vidlo nis nigdje i svi se voze 140 minimum.. Onda se spustim na Zagrbacku i lokve sa strane su tolko dizale aute da su ljudi palili zmigavce da upozore one ize. 9 banki i lagano lebdim, mrzim taj osjecaj nekontrole..
Nije to nista jer po autocesti ides samo ravno. Trebas vidjeti kako ekipa vozi na obilaznici u lijevoj traci kroz maglu po noci kao da je lijepo idealno vrijeme, a u desnoj traci pak voze papci ispod ogranicenja od 80km/h na digitalnom prikazu, tocnije 60-70km/h.
I sad vidi kolika je razlika brzine izmedu lijeve i desne trake, lijeva traka vozaci idu 100-140km/h, a desna traka jedva preko 60km/h !
Kako je meni desna traka ipak prespora jer voze doslovno ispod digitalnog ogranicenja tada se moram prestrojiti u lijevu traku i onda idem za njima ko kamikaza s 100-120km/h.
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 21:41   #15616
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Dakle nisam jedini
mene živciraju sivonje koji se zaletavaju na zelenom valu pa koče jer stignu na crveno, usporavaju zeleni val i mene, pa onda moram ponovo aktivirat tempomat
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 21:42   #15617
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor DANCI Pregled postova
Nije to nista jer po autocesti ides samo ravno. Trebas vidjeti kako ekipa vozi na obilaznici u lijevoj traci kroz maglu po noci kao da je lijepo idealno vrijeme, a u desnoj traci pak voze papci ispod ogranicenja od 80km/h na digitalnom prikazu, tocnije 60-70km/h.
I sad vidi kolika je razlika brzine izmedu lijeve i desne trake, lijeva traka vozaci idu 100-140km/h, a desna traka jedva preko 60km/h !
Kako je meni desna traka ipak prespora jer voze doslovno ispod digitalnog ogranicenja tada se moram prestrojiti u lijevu traku i onda idem za njima ko kamikaza s 100-120km/h.
I što si ovim postom htio reć? Da su ljudi koji su smanjili brzinu sukladno uvjetima na cesti papci a ti frajerčina jer voziš ko kamikaza? Ma ti si baš super. Takvi pune crne kronike, al obično oni ne najebu nego pošalju druge na groblje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 22:22   #15618
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
LPG ispod 3.20 litra.
Imam svijet obić sutra 115kn - 480km.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2015., 23:05   #15619
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Ono što je nevjerojatno, kad uključim eco mode, trošim litru više s istim načinom vožnje.
Da vidiš tek kako te radarski tempomat razmazi. Skupa sa automatikom. Prođem pol grada bez da maknem prstom. Tj. nogom. Samo šteta kaj nije najnovije generacije da radi od 0km/h kao u Tesli. Ovaj nažalost radi od 30km/h-ish. I nije tako uglađen kao nove generacije, ponekad se previše opusti pa mora malo jače kočit. Jednom samo je samo imao false positive na opasnost - smotao ga je reflektirajuci znak, mindas svoj bussiness i okreces volan, a ovaj zakoci ko manijak i izlete ti oci kroz sofersajbu.

Bas bi htio probat Audijev, Teslin, Merc S klasu i noviju generaciju Volvovovovovog. Cujem da Audi drzi neku smijesnu minimalnu udaljenost, a da Tesla vozi ko velika i nema problema kad naletavas na statican promet. Nikad nisam imao muda vjerovat mu 100% i pustit ga aktiviranog na auto koji stoji na semaforu. Možda to ni nema.
Staro 23.06.2015., 23:24   #15620
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

To već uspavljuje. Mislim da bih se od dosade prebacio na zadnji sic i partvišem vrtio volan

Inače, negdje sam vidio test 2-3 auta (sjećam se da je kao najmanji predstavnik bio VW Up, a najveći Mercedes S, srednjeg se ne sjećam) s tim adaptivnim tempomatom. Zasad je to još uvijek dosta nepouzdana tehnologija, da bi joj dao potpunu kontrolu.

EDIT: Našao video

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 23.06.2015. u 23:33.
Staro 24.06.2015., 00:17   #15621
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Volvo se izblamirao jednom pred novinarima...od tad su upicanili sustav i stvar jako dobro funkcionira
S druge strane, Merđo se blamira i dalje
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2015., 00:34   #15622
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Uvijek se nađu genijalci koji idu testirat sustav kojeg nemaju u autu.

Na YouTubeu sam pogledao neki video novog S60 kako je lik prošo pol Londona sa samo dvije intervencije kad mu je netko uzeo prednost. Sad ga ne mogu naći...
Staro 24.06.2015., 08:11   #15623
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
I što si ovim postom htio reć? Da su ljudi koji su smanjili brzinu sukladno uvjetima na cesti papci a ti frajerčina jer voziš ko kamikaza? Ma ti si baš super. Takvi pune crne kronike, al obično oni ne najebu nego pošalju druge na groblje.
Da ljudi svakak voze i ispod i iznad maksimalne dozvoljene brzine i onda imas preveliku razliku brzine izmedu sporijih i brzih vozila sto dovodi do opasnosti u prometu kod voznje kroz maglu.
Lijepo pise 80km/h i relativno je dobra vidljivost, ali ne pacijenti voze 60km/h i onda ih cak i kamiodinje pretjecaju i bezveze svima ugrozavaju tude zivote sporijom voznjom kroz maglu. Nemaju svi zivaca puzat iza onog koji presporo vozi.
Staro 24.06.2015., 08:11   #15624
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
LPG ispod 3.20 litra.
Imam svijet obić sutra 115kn - 480km.
U PCZ je 3.14kn/l, to je više od 3x jeftinije od benzina, da ne povjeruješ
Staro 24.06.2015., 08:32   #15625
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
U PCZ je 3.14kn/l, to je više od 3x jeftinije od benzina, da ne povjeruješ
Bojim se da veselje nebude dugo trajalo isto kao kod benzina i dizela.
Staro 24.06.2015., 08:32   #15626
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Čitam baš postove.. ne znam što su zapeli svi za tu potrošnju i održavanje. Auti su kao i žene, što je glamurozniji, bolji, brži, jači itd. to više košta.
Ajde kužim ako je business auto neki pa radiš godišnje više od 50 k km pa ajde. Ali ako je privatno za gušt, s pretpostavkom pa čovjek voli voziti dobar auto i drži do toga, koga briga. Mislim stvarno....
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2015., 08:49   #15627
vorda22
Guest

Citiraj:
Dakle nisam jedini
mene živciraju sivonje koji se zaletavaju na zelenom valu pa koče jer stignu na crveno, usporavaju zeleni val i mene, pa onda moram ponovo aktivirat tempomat
oni to rade da tebe prodju, tako da im nize u prometu ne smetas
  Reply With Quote
Staro 24.06.2015., 09:11   #15628
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor DANCI Pregled postova
Bojim se da veselje nebude dugo trajalo isto kao kod benzina i dizela.
A gle, dok je plin dvije kune jeftiniji od benzina, isplativ je. Ne znam koja je dosad bila najveća kunsska razlika u litri benzina/plina, al ovo je puno
Staro 24.06.2015., 09:12   #15629
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
-->
Ipak u ZG ima normalnih vozača

Jutros (oko 6,15) idem na posao i kišica rominja, promet rijedak, vozim uobičajenih 70-90 km/h (znam, naći će se netko tko će reći da je to divljanje po gradu i kiši, ali nije jer je recimo Av. Dubrovnik ograničenje 70 km/h), većina vozača još pospana i trkelja 30-50 km/h i ne kreće na semaforu kad se upali zeleno ni po 3-4 sekunde (da krenu već na žuto bi bila utopija),

.. i onda na Selskoj kod Horvaćanske na semaforu sustignem srebrenu Hondu Civic (KT reg. oznaka, vozi nekakav lik od 30-ak godina) i crnu Ford Fiestu (ZG reg. oznaka, vozi curka od 20-ak godina).. i nakon što nam se upalilo zeleno do križanja Selske i Zagorske čisti gušt vožnje sa vozačima oko sebe koji znaju voziti .. sva prestrojavanja između "uspavanih" odrađena sa žmigavcima, brzina po Selskoj nam je skoro konstantnih 70-80 km/h, nismo valjda kočili više od tri puta (ostala usporavanja odrađena prebacivanjem u nižu i motorom) i to samo radi "ležećih"..

.. ma uljepšali su mi jutro pa ako slučajno čitaju ovaj forum imaju od mene
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2015., 09:13   #15630
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
A gle, dok je plin dvije kune jeftiniji od benzina, isplativ je. Ne znam koja je dosad bila najveća kunsska razlika u litri benzina/plina, al ovo je puno
Nije ovakva bila već ohohoho godina...ali meni je komično, ljudi se nisu žalili na cijenu plina dok je bila 5 kn, ali sada kada je ispod 4kn, dosta često mi netko kaže "eh da je još manje"...
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na