|
![]() |
#15601 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15602 | |||||||||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ovo što ti pričaš je nešto sasvim drugo, nismo mi pričali o svakodnevnoj vožnji, o autu kao potrebi, nego o elementarnim stvarim koje ovom nadobudnom dječarcu i dalje nisu jasne, a to je da je atmo benz uvijek jači i brži od atmo dizela istog obujma, kao i turbo benz od turbo dizela istog obujma. Citiraj:
A u 7ici 2.0tfsi 220ks i 2.0tdi 184ks usporedba tj izjava da dizel vuče bolje, ne stoji. Opet je benz brži i u ubrzanju i u krajnjoj i u međuubrzanju. Štoviše, moment im je opet sitne razlike, 350Nm benz 380Nm dizel, uz razliku da je krivulja momenta kudikamo bolja kod benza - od 1500 do 4400 okretaja, a kod dizla tek od 1750 okretaja, pa do 3250. Ali da su slični, slažem se, ipak se radi o istim autima slične snage. Al da dizel troši manje, pa to je neosporivo, u svim režimima vožnje troši manje, tu nema priče. Citiraj:
http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i...gines/fsi.html http://www.vw.ca/en/shopping_tools/i..._it_works.html Citiraj:
Usporedih ti 2.0tfsi u g5 sa 2.0tdi, vidi čuda u g5. Kudikamo objektivnija usporedba od tvoje 1.2 vs 2.0tdi.... Citiraj:
No, ponovit ću, evo, kad se već magarac dotakao najnovijih inačica - 2.0tfsi, 220ks@4500, 350Nm@1500-4400, 6.5s/100kmh, 246kmh, vs 2.0tdi, 184ks@3500, 380Nm@1750-3250, 7.5s/100kmh, 230kmh. Citiraj:
Ne treba meni papir, posjedovao sam vlastitih 60ak auta, a vozim tuđih nekoliko stotina svake godine na regu, na testdrive nakon popravka i slično. Citiraj:
150ks, atmo, 2L. @180kmh-10L, svakih 10kmh više, 1 litra više. Svaki put mjereno na pun rezervar pa pun nakon nešto preko 100km prijeđenih. Dakle, @180kmh-10l, 190kmh-11l, 200kmh-12l, 210kmh-13l, 220kmh-14l, 230 (max)kmh-15l. S tim da to nije non stop takva vožnja, i po danu i po noći imaš uvijek pretjecanja, usporavanja, izlijetanja pa kočenja, i slično, dakle, kad bi se teoretski mogao vozit baš cijelu dionicu 100km istom brzinom, potrošnja bi bila i veća. Usporedbe radi, g5 2.0tdi 140ks je na 220kmh trošio između 12 i 13.5L, ovisi od uvjeta, nisam ga previše i predugo vozio da bi napravio jednaku usporedbu sa ovim gore. Citiraj:
![]() 'Zlatna' mladež Zg-a ![]() Citiraj:
![]() No i dalje je miss za isto hondin isprdak - http://images.thecarconnection.com/h...00477517_h.jpg http://images.thecarconnection.com/h...00477516_h.jpg http://images.thecarconnection.com/h...00477518_h.jpg Točno takve boje ima lik koji dolazi iz austrije ovdje kod nas u grad. Katastrofa. Kao da je multiplin dizajner probudio se iz duge noćne more i odlučio napraviti novog frankenštajna.
![]() |
![]() |
#15603 |
The mighty pirate
|
![]() |
#15604 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
To su stvarno motori koji troše ko upaljač, u sve ijednoj izvedbi. Nakon prve problematične serije tamo početkom 2000.ih, nadalje su ih usavršili skroz. Na kraju krajeva, ne bi ih merc trpao u A klasu da ne valjaju i da nisu provjereni.
![]() |
#15606 | |
Squeeze me
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Uspoređuješ SDI i FSI koje je dijelilo 30-40tkn pri kupovini novog. SDI vuče korijene još od trojke SDI-a, a FSI je debitirao u petici. Molim te nemoj me učiti kako FSI funkcionira, guglati i lijepiti linkove i sam znam. I vidiš, kad usporediš iole usporedive, GTD i GTI, GTD ima veći okretni moment, o čemu od početka trubim. O kranjim performansama nisam niti govorio, govorilo se o šaltanju i pretjecanju. Ali si ti to shvatio kao argument i ponosno to ponavljaš. O troškovima registracije i osiguranju stvarno više nemam što za reći. Čak me i malo brine što nisi do sada shvatio. U ukupnom trošku od XXXkn, trošak osiguranja je daleko najveći, a uvjetovan je snagom vozila. To što si nešto uštedio na računa manje kubikaže u globalu vrlo malo znači prosječnom vozaču. Najbolji dio cijele priče je kako mutno i šturo opisuješ čime se zapravo baviš. Ja nemam što skrivati, tko sam, što sam, čime se bavim, i kako sam se našao u situaciji u kojoj se trenutno nalazim. I također te molim da me više ne vrijeđas svojim odgovaranje. Forum je javno mjesto istina. Ali vrijeđa me pametovanje fanboya lokalnog švercera. Ako si preparkirao par auta i imaš vremena čitati automobilske portale, to ti ne daje za pravo da pametuješ ljudima koji su nešto napravili od života, i voze ono o čemu ti čitaš. Hejt o billa rejserima i zlatnoj mladeži neću ni komentirati. Sve što imam ja ili moji roditelji je stečeno trudom, znanjem i zalaganjem. Svoj jal ispoljavaj na neki drugi način, nisam ti ja kriv za tvoje frustracije.
![]() |
![]() |
#15607 |
The mighty pirate
|
![]() |
#15608 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dugo nisam vidio kisurinu ko danas. Na autoputu je bilo ko da formule po kisi prolaze. Nije se vidlo nis nigdje i svi se voze 140 minimum.. Onda se spustim na Zagrbacku i lokve sa strane su tolko dizale aute da su ljudi palili zmigavce da upozore one ize. 9 banki i lagano lebdim, mrzim taj osjecaj nekontrole.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15609 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
kad nemaš uniroyal RE3 ![]() ja ću ih sad opet malo oprat ![]()
![]() |
#15611 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Vise nije 0 fucks given ![]() Reko je poslje da je nes vjerovatno bilo na stazi jer je prije toga prosao tu bez problema punim gasom |
![]() |
![]() |
![]() |
#15612 |
Guest
|
A da sam to ja napravio ispao bi budaletina kojoj treba uzeti vozačku. ![]() |
![]() |
![]() |
#15614 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15615 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
I sad vidi kolika je razlika brzine izmedu lijeve i desne trake, lijeva traka vozaci idu 100-140km/h, a desna traka jedva preko 60km/h ! Kako je meni desna traka ipak prespora jer voze doslovno ispod digitalnog ogranicenja tada se moram prestrojiti u lijevu traku i onda idem za njima ko kamikaza s 100-120km/h. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15616 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15617 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15619 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Bas bi htio probat Audijev, Teslin, Merc S klasu i noviju generaciju Volvovovovovog. Cujem da Audi drzi neku smijesnu minimalnu udaljenost, a da Tesla vozi ko velika i nema problema kad naletavas na statican promet. Nikad nisam imao muda vjerovat mu 100% i pustit ga aktiviranog na auto koji stoji na semaforu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15620 |
The mighty pirate
|
To već uspavljuje. Mislim da bih se od dosade prebacio na zadnji sic i partvišem vrtio volan ![]() Inače, negdje sam vidio test 2-3 auta (sjećam se da je kao najmanji predstavnik bio VW Up, a najveći Mercedes S, srednjeg se ne sjećam) s tim adaptivnim tempomatom. Zasad je to još uvijek dosta nepouzdana tehnologija, da bi joj dao potpunu kontrolu. EDIT: Našao video
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 23.06.2015. u 23:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15622 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Uvijek se nađu genijalci koji idu testirat sustav kojeg nemaju u autu. ![]() Na YouTubeu sam pogledao neki video novog S60 kako je lik prošo pol Londona sa samo dvije intervencije kad mu je netko uzeo prednost. Sad ga ne mogu naći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15623 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Lijepo pise 80km/h i relativno je dobra vidljivost, ali ne pacijenti voze 60km/h i onda ih cak i kamiodinje pretjecaju i bezveze svima ugrozavaju tude zivote sporijom voznjom kroz maglu. Nemaju svi zivaca puzat iza onog koji presporo vozi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15626 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Čitam baš postove.. ne znam što su zapeli svi za tu potrošnju i održavanje. Auti su kao i žene, što je glamurozniji, bolji, brži, jači itd. to više košta. Ajde kužim ako je business auto neki pa radiš godišnje više od 50 k km pa ajde. Ali ako je privatno za gušt, s pretpostavkom pa čovjek voli voziti dobar auto i drži do toga, koga briga. Mislim stvarno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15627 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#15628 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15629 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ipak u ZG ima normalnih vozača
![]() Jutros (oko 6,15) idem na posao i kišica rominja, promet rijedak, vozim uobičajenih 70-90 km/h (znam, naći će se netko tko će reći da je to divljanje po gradu i kiši, ali nije jer je recimo Av. Dubrovnik ograničenje 70 km/h), većina vozača još pospana i trkelja 30-50 km/h i ne kreće na semaforu kad se upali zeleno ni po 3-4 sekunde (da krenu već na žuto bi bila utopija), .. i onda na Selskoj kod Horvaćanske na semaforu sustignem srebrenu Hondu Civic (KT reg. oznaka, vozi nekakav lik od 30-ak godina) i crnu Ford Fiestu (ZG reg. oznaka, vozi curka od 20-ak godina).. i nakon što nam se upalilo zeleno do križanja Selske i Zagorske čisti gušt vožnje sa vozačima oko sebe koji znaju voziti .. sva prestrojavanja između "uspavanih" odrađena sa žmigavcima, brzina po Selskoj nam je skoro konstantnih 70-80 km/h, nismo valjda kočili više od tri puta (ostala usporavanja odrađena prebacivanjem u nižu i motorom) i to samo radi "ležećih".. .. ma uljepšali su mi jutro pa ako slučajno čitaju ovaj forum imaju od mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15630 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |