|
![]() |
#1 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Za dio mreže pristup netu ali zabrana za ostalo
U threadu ispod sam uspjesno digao PTP link izmedju dva objekta. Sad moram na slijedeci korak: - Objekat A ima mrežu i pristup internetu (privatna mreža sa NAS-om i ostalim privatnim računalima). Ista mreža je "proširena" PTP linkom na objekat B, da uredjaji u tom objektu mogu dobiti pristup internetu. - Ono sto meni treba je da uredjaji koji pristupaju mreži u objektu B imaju pristup internetu ali da nemaju pristup nijednom uredjaju u objektu A. - Nadalje, ako je moguce, da uredjaji iz objekta A imaju slobodan pristup svemu i u objektu A i objektu B (pošto su u objektu B vanjske kamere za nadzor pa da im mogu pristupiti preko mreže). Nadam se da ste razumjeli sto mi treba i unaprijed zahvaljujem na pomoci. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
ako sam skuzio moglo bi se slozit na windows serveru sa AD i policama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma kakav win server, ušao je u "svijet Mirotika" pa neka ostane u njemu, sve šta treba je RB750GL ili RB 951Ui-2HnD ili slični ako se hoće odmah i riješiti wifi, eventualno ovaj najnoviji jeftini RB hAP lite (RB941-2nD), fino se podese rute i ostale "sitnice", napravi dvije mreže (jednu koja će biti u istoj grupi kao i mreža objekta A i drugu za "goste" koja će moći samo izaći na Internet preko gl. routera + staviš ograničenje bandwitha da gosti ne dave sve živo). Ako ne može sam neka plati konfig i neka traži / dobije user / pass za sva tri uređaja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|