|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
WD 60GB Problem
ovako: iso sam formatirat disk sa partition magicom i kad mi on javi da je disk BAD Partition Type, disk radi al trebam spojit particije. Se moze to nekak opet vratit na ntfs ili fat32? Molim pomoc jer sam na ovo prvi put naletio tak da neznam dal je disk gotov ili se moze jos nesto s njim napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
my computer /desni klik/ manage/disk managment/ obriši sve particije i logičke drivove sa tog diska......postavi jedno particiju i to ti je to......ako ti javlja da je particija banana nije disk banana....barem nemora biti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
ma skini sebi onaj wd diagostics, par stotina kb, imas za dos i win i odradi s njim format ja sam jednom sa p.magicom cijeli dan imao frku, nikako da win prepozna particiju a ona kao ntfs
![]() |
#4 |
Premium
|
Ma nista od toga nije radilo, nazalost. Al naso sam jedan program koji je napravljen bas za takva sranja, napise novu tablicu na disku, npr. ntfs. Zove se Partition Table Doctor i stvarno radi. Al mora se skinuti full verzija jer od demo verzije koja je na netu nikve koristi pa ga probajte naci preko torrenta. Opet mogu s diskom radit sto hocu!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Vjerojatno si probao merge-ati primarnu particiju s logičnom( eng. logical - kak se to prevodi??) , a to ne ide. Probaj prvo ovu logičnu particiju prebaciti (convert) u primarnu pa onda spojiti. Edit: Obzirom da spominješ i formatiranje, sigurno si napravio nekoliko akcija u PM-u pa ti se čini da javlja grešku kod formatiranja. Probaj raditi jednu stvar odjedanput - klik na particiju - Format - Apply. Klik na drugu particiju - Merge, itd, pa ćeš vidjeti gdje se greška zapravo pojavljuje
![]() |
#6 |
Premium
|
Znas kaj vidis u PM-u kad ti disk ode u BAD type? nista od particija samo jedan velki disk a particije ne vidis. Kao drugo nisam prvi put sada radio u zivotu s PM-om i bas sam radiooperaciju po operciju posebno u biit nista nisam mogo ni napraviti od formata do convertiranja particia kad ih nije bilo, u biti on ih nije vidio isto kak i Windowsov Disk Manager. I kao trece kolko sam tarzio po netu sam skuzil da ti jedino pomaze opet pisanje tih npr. NTFS tablica ili kak ih oni vec zovu. jer ti se jadnostavno na disku zgube informacij o broju cilindara i koji je zadnji vanjski cilindar itd. pa ti zato ni PM nece ni pomoci nista jer on nezna to srediti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Onda spoji disk kao drugi na sistem koji radi, iz recovery console napravi fixmbr - to će popraviti Master Boot sector (to su one "NTFS tablice" koje spominješ. Ako to ne pomogne, preostaje ti još jedno: također iz Recovery Console pomoću diskparta obriši particije - ako ih diskpart vidi. Ako ni ovo ne uspije, slijedeći korak je provjeriti disk s utility-jem od proizvođača, probati low-level format pa onda rekreirati particije ponovo... i to je to. Edit: za sintaksu fixmbr, map i diskpart pogledaj Windows Help.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ako si zaboravan kao ja možda to ova informacija dobro dođe u konzoli ukucaj fixmbr /? pa će ti izbaciti opcije za dotičnu naredbu moj savjet izbjegavati PM kolko je god moguće .....imao sam velikih problema, doduše svojom krivnjom, ali me PM ni u jednom trenutku nije upozorio da nisam normalan zbog toga što idem napraviti.....i tako sam napravio FAT32 particiju od cca 90GB....i sve je bilo OK dok nisam izvadio HD i spojio ga na drugom stroju...a onda je pukla particija .....puklo sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
A jebiga, PM je vrlo moćan. Što čovjek radi s njim, njegova je odgovornost. Ni na pištolju ne piše "nemojte uperiti sebi u glavu i pritisnuti obarač". BTW i ja imam slično složen disk - 90GB na FAT32 particija, da bi ju win98 (dual boot stroj) mogli koristiti. Nakon 2 god. korištenja - zero problema. Doduše nisam pokušao disk staviti na neki drugi stroj, a sada niti neću - HVALA NA UPOZORENJU.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|