|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Skidanje ventilatora?
Pozdrav svima! Moje pitanje je slijedece: posto gradim HTPC bit svega je da komp bude sto tisi. posjedujem gigabyte radeon 9600 xt graficku sa ventilatorom. zelio bih skinuti taj vent sa graficke i ostaviti ono malo pasivnog sto ima oko sebe. taj komp nece NIKADA sluziti za igre, iskljucivo ce na njemu raditi tv out, nece biti cak ni monitor spojen na njega. vrtiti ce sliku iz windowsa, mediaportal i divx/dvd/tv program. Da li je to moguce izvesti bez straha za ostecivanje graficke? Hvala unaprijed.... B. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Pa to bi možda mogao napraviti, ali ako imaš jako dobro provjetravan komp! Ali po meni bi ti bilo puno bolje da kupiš silencera ver.3, fakat je nečujan u low načinu rada |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
ja bih radije kupio neki pasivno hlađen R9250/9200.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam pasivno hladio 9600PRO sa hladnjacicem 4x4CM i nikad problema, kupi si VGA silencer ili nesto slicno i samo makni ventilator. Pasivni Zalman bi bio idealan ali je cak i overkill za 9600XT koji se ionako ne grije...
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Ma stvar je u tome da MediaPortal software koji mi sluzi za "Home theatre" je baziran na cistom DX9 i po uputama autora najbolje su kartice tipa ova moja, zato sam ju i uzeo (odnosno, tip me je zajebao jer sam trazio sa pasivnim coolerom ali ne mogu sada vratiti). Kada smo vec kod toga, zna li netko koji bi bio najtisi cooler za 478? Imam kod sebe 3 Spire Cool wave-a (orginal zapakirani) koji su dobri cooleri ali meno malo preglasni. Netko voljan mijenjati se tih 2-3 za neki tihi? Pozdrav, B. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Prodaj te spire i kupi freezer 4 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
downclockaj ju i ostavi samo pasivac gore.... ili, za svaki slučaj, spoji taj fan koji je gore na 5V...nećeš ga čuti |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
preporuka Gigabyte. puna directx 9 podrška. i riješio si problem. i uštedio novaca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ovako, nasao sam jednu 9200 sa pasivnim velicine 4 x 4 cm. Skinuo to s nje i stavio na 9600xt. Nadam se da ca to drzati vodu. Na koji bi nacin sada mogao downclockat tu karticu da se jos manje grije? Jos samo jedno pitanje - koliko W treba toj kartici za rad? Probao sam je staviti u jedno mATX kuciste sa 200W napajanja i mATX ploca sa P4 na 2.8, 512 MB rama i hdd 120W i nije ju oupce podignuo. Da li to zbog nedostatka napona? Hvala, B. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
IMO....mislim da je napajanje pre slabo (prdpostavljam da imaš i CD ROM) što se tiće hlađenja kartice možeš napraviti oeverkil i od ovih coolera koje imaš uzet jedan i napraviti pasivnjak za karticu....tako ćeš bit ziher siguran.....nije neki problem za napravit Dclock probaj napraviti sa ATT ili Att Tool-om ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|