|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
Xp Trikovi
BRŽA MREŽA Start/Run treba upisati gpedit.msc, zatim Computer Configuration/Administrative Templates/Network treba obilježiti QoS Packet Scheduler i otvoriti Limit reservable bandwidzh i u polje Bandvith limit treba unjeti nulu. STVARNI URL Da bi otkrili stvarni URL trebate upisati u adresnu traku: javascript:alert("Actual URL adress :"+ location.protocol+"//"+location. hostname+"/"); AUTO INSTALL Windowsi XP mogu se instalirati bez vašeg nadzora, potrebno je u instalacijskom CDu Win XP u direktoriju Support/Tools/Deploy.cab otvoriti datoteku Deploy.cab i otpakirati Setupmgr.exe i pokreni te ga.U prvom koraku odaberite Create A New Answer File nakon toga potvrdite Windows Unattended Installation zatim odaberite opciju Fully Automated. Zatim popunite sve podatke i spremite je na disketu ali obavezno je prije spremanja preimenujte u Winnt.sif i prije instalacije stavite disketu i instalirajte Windowse(Windowse morate instalirati prilikom podizanja sustava a ne iz Windowsa) BRZO GAŠENJE Da bi ubrzali gašenje računala trebateotvoriti Run i upisati regedit.Zatim u tražilicu upisati WaitToKillServiceTimeout zatim otvorite to i izmjenite iz 20000 u 1000. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
kad si vec navea sve te trikove moga si napisat koje su i negativne posljedice koje neki od njih imaju
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Evo, meni u zadnje vrijeme jako šteka 56k, prvih 20min ide ok, a nakon toga timeouta. Već sam bio spreman format C: napraviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
primjerice ovaj zadnji savjet ti ubije program koji se nece zatvorit razlog moze bit taj sto program sacuvava settingse ili te program pita da li zelis sacuvat promjene ako neuspijes stic kliknit yes u taj sekund koliko ce ti windowsi dat ode posa koji nisi sacuva ne znam sta tocno QoS Packet Scheduler radi ali pretpostavljam da daje prioritet dns upitima, tcp ack-ovima i slicno pa se ovim trikom moze usporit mreza.
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Xp Trikovi
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Re: Re: Xp Trikovi
Citiraj:
pa ja mu kažem da moji widozi rade ko beba već 5 mjeseci, super sve, ne kužim kako. pitam ga pa kako ti to "reinstaliraš" windoze? pa kaže "iz windowsa"... :clap: kaže: pa da mi ostanu igre... pa kud ći s podacima... pa reko: JEBOTE, imaš dvije jebene particije, prebaci na drugu "podatke", pa napravi svježu instalaciju.. a on? Pa zašto bi tako kad mogu ovako... ? samo sam preokrenuo očima i prestao se truditi... mislim, strašno nešto koliko ima glupih ljudi.. a tip ima ASUS SLI ploču, soc.939 AMD 3500+ (da, tvornički 3500+, kojeg je platio 2200kn!!), ma kreten.. tako da kad netko kaže instalacija iz windowsa, uopće ne iznenađuje... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Re: Xp Trikovi
Citiraj:
drugo: imam adsl modem priključen na mrežnu karticu, i zanima me hoće li što utjecat na sigurnost i rad adsl-a ako promijenim te postavke?? hvala!! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Onaj savjet vezano za "autoinstall" je daleko prekratak, to nije tema za savjete. Unattend instalacija windowsa je prekrupna problematika za riješavanje u 3 klika. Eto npr. onaj fajl što spominješ, unattend.sif , tako bi se trebao zvati samo ako je na CD-u, unutar i386 direktorija. Ako ga misliš stavljati na floppy, treba ga rename-ati u unattend.txt . Ako nekog zanima ta tematika, može skoro sve potrebno naći u deploy.cab unutar Support direktorija na Win XP install CD-u (proučite deploy.chm, ref.chm i setupmgr.chm) edit: dodao zadnji .chm fajl
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
efo jedne fore iz nadolazeceg windowsa viste znaci potrebno je imati xp pro sa instaliranim SP2 ili 64 bitnu verziju xp-a nakon downloada attachmenta odzipajte ga i dvostruki klik na "XP Enabled Vista Prefetched" i restart, ako nakon toga bude bilo problema dvostruki klik na "XP Original Prefetched" restart i sve ce se vratiti na staro ako pogledate reg. key HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management\Prefetcher u Windowsu xp cete primjetiti: EnablePrefetcher = 3 a u windows Vista: EnableSuperfetch = 1 jednostavno mozete dodati "EnableSuperfetch = 1" u xp SP2 i dobiti na brzini |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|