|
![]() |
#14342 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
![]() Da, prednji kraj nije neki, bočna linija dobra, pozadi OK, a interijer i kvaliteta materijala mi izgledaju bolje od puno novijih modela konkurencije. Benzinac znači jeftinije održavanje i manje kvarova. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14345 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ako netko ne radi neku veliku kilometražu, ovo mu može biti super... mislim ovo može trošiti manje od 1.2 ako se oba identično voze malo jačim tempom, ima to snage dosta da se drži na niskim okretajima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14347 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Dobro, možda može manje od tvojega ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14349 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako je to isti motor i nije tako loše: http://www.spritmonitor.de/en/detail/573647.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#14352 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
ŠUTI! ![]() upravo tako... ja se ne moram vrtit na 5-6k, ja samo moram stiskat gas ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14353 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
http://www.jutarnji.hr/grad-mijenja-...i----/1323045/ Kaj tih 9 parova crti fakat košta 90-140k kn? Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14354 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Auto od 200ks troši više od onog sa 75 i amen. Brzi je, manje ga treba stiskat sve to štima Al troši više. Ta logika štima do neke granice ali ne baš tak kak se ovdje piše. Ok u nekim situacijama možda ali generalno ne. Npr., zadnji Passat sa baznim 1.6 TDi vs bilo koji 2.0 TDI koji je puno prikladniji motor za taj auto. U normalnoj voznji popije bar litru vise a kad se stisce ta razlika jos naraste. Mali auti ko 1.2 klinjo mogu popit po gradu al ne mogu bas kao klinjo 1.6. Kod turbaka vs atmosferaca se vec slazem al i tamo to pada u vodu nakon neke granice. Bas sam veceras prelazil preko tih crti i nije tak strasno kak svi pisu. Mozda u nekom drugom autu al u SXu nije. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 31.03.2015. u 00:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14356 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne trebas jer nemres okacit iz nekog drugog. Dvolitras u Laguni od tonu i pol i 1.2 u klinji se ne mogu usporedivat po potrosnji. Ono je auto kaj pije 10 litri po gradu sa penzionerskom voznjom a sa malo gasa potrosnja tvog klinje bi izgledala jako stedljivo. Kolko je sad tvoj po gradu? Slazem se ja sa tom pricom al pretjerujete pa mi to zgleda neozbiljno. To da usporedujes 2.0 turbaka u nekoj nesportskoj var. i 2.0 atmosferca u istom autu lako moguce. Ovak ispada maltene da Golf 5 GTI trosi manje od 1.4 recimo. GTI srce 12ticu po gradu bez pardona dok bi ovom trebal dusu istisnut da dodes na tu brojku a nema bas potrebe za takvo tiskanje.. Kad bi isao usporedivat neki omjer potrosnje i perf. sigurno da bi tu GTI bio bolji al opet trosi vise. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 31.03.2015. u 01:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14357 | ||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Da, po svoj logici auto od 200ks bi trebao trošit više od auta sa 75ks, ali ako su iz istog vremena i slične tehnologije. Ako nisu, sva teorija ti pada u vodu. Zašto, zato što sam imao aute od 30ks do 200ks u vlasništvu i sve te teoretičare i o minimalnoj i o maximalnoj potrošnji pobijao stotine puta. Potrošnja najviše ovisi o VOZAČU, REŽIMU VOŽNJE I UVJETIMA NA CESTI, a onda sve ostalo. Evo dat ću ti primjer iz prakse ISTOG auta - opel astra 1.6 16v 100ks troši VIŠE u prosjeku na ISTOJ cesti od opel astre 2.0 16v 136ks iste godine proizvodnje na ISTIM GUMAMA i na ISTOJ cesti. Zašto, sam si objasnio na početku - 100ku moraš stiskat i stiskat i opet ne ide, a ova koja ima kilowatta ko 100ka konja, ide bez pol muke na istoj dionici (hint, brdo). Primjer broj 2 - tempra 1.6 75ks, clio 1.4 75ks, pug 206 1.6 8v, clio 1.2 8v, itd. (da ne nabrajam sad 30 auta do 100ks) troše avg 9-10L na ISTOJ cesti kojom idem svaki dan na posao, dok recimo ta ista astra od 136ks je trošila također između devetke i desetke, kao i golf gti sa 150ks. Na istoj relaciji bmw 525i je trošio litru-litru i pol više (11.0 mi je bio prosjek nakon godinu dana i 50.000km), a auto sa 192ks i 300kg više, ali njemu je peta na 120 maltene ler.... Onda kreneš sa passatom 1.6 i 2.0, analogija ti je u k...u jer se radi o novijim automobilima pozamašne mase gdje je ovaj 1.6 jednostavno preslab. No i ta dva uzmi negdje po brdovitijoj cesti, pun auto, i ne bi se kladio da će 2.0 baš bit nešto extra veći potrošač od 1.6 kojem duša izlazi van u takvim uvjetima. Da skratim priču, i slažem se s tobom i ne slažem - ovisi od auta do auta - ima masu slučajeva gdje je motor poddimenzioniran za karoseriju i u određenim uvjetima (grad pogotovo) će slabiji motor trošit uredno više nego jači brat, pogotovo ako pričamo o atmosfercima malog obujma s momentom malo bolje kosilice..... Citiraj:
![]() Što se tiče pretjerivanja, to samo syss radi jer je kupio ciglu u dubravi još 98e pa mu je bilo žao bacit pa ju je instalirao u clitorisa umjesto pedale od gasa ![]()
![]() |
![]() |
#14358 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
tak je, stari bmw M30B35 motor je u dosta slucajeva trosio manje nego M20B20 koji cak nije bio prigusen katalizatorom, sa M30 si mogao komotno krenut na ler gasu, s tezom nogom na gasu oba motora su bila zedna i potrosnja je rasla i do 15l, jedino otvorena cesta s malo visinske razlike i malo tereta potrosnja je bila u korist M20 motora... oba bila redovito servisirana sa manje od 100 000km, jedino se u M20 tocilo castrol GTX2, a u M30 castrol TWS sto je bio overkill, ali je tise radio motor s tim uljem...
![]() |
#14359 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Moj buraz recimo sa pugom 206 1.4 75 ks ima prosječnu potrošnju ispod svih navedenih primjera na sprit monitoru, a bome i ispod deklarirane. Takav model kod nas u firmi u sličnim uvjetima loče skoro 2 litre više jer ga se gazi i ne pazi ![]()
![]() |
![]() |
#14360 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Dok se nahrane svi lopovi u gradu, od Bandića do Holjevac, onda ti ispadne da su te crte od zlata... Citiraj:
![]() |
![]() |
#14361 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Isto tako što kažeš, jači auto može trošiti manje od istog slabijeg jer mu ne treba toliko gasa da bi ubrzao na istu brzinu. Moj Leon FR (211PS) je negdje na prosjeku 7,5-8 normalne, štedljive vožnje. Malo više gasa ode do 9-10, naravno voli i popiti ako ga se baš stišće. Evo primjer: Relacija Zh-Zg ~850 km, režim vožnje normalni - užurbani, autobahn DE 170-200 km/h, potrošnja ~10l. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14362 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Ali dobro, ja i laka noga su dva različita pojma ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14363 |
|
![]() |
#14366 |
|
![]() |
#14370 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Pa daj šole neku slikicu auta nabaci. Super su mi FR-ovi, vjerujem da nisam jedini
![]() |
|
|