|
![]() |
#1 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
abit ai7 i zalman zm-47j (plavi pasivac)
imam abitovu ai7 plocu i naravno, riknuo mi je vent na NB-u. riknuo je on tjedan dana nakon sto sam ju kupio (zuji prilikom paljenja - stanradno) al sad je skroz riknuo. poceo se paliti i alarm and all hell break loose... temperatura NB-a sa tim hladnjakom je oko 32 stupnja (prema uGuru) sto mi se ne cini previse al sad me vec strah da mi ne izgori pa ga idem zamjeniti. idea je da stavim plavog zalmana umjesto originalnog hladnjaka. i sad slijedi pitanje/a. dali netko ima ovu kombinaciju (ai7 + zalman) i dali se ovaj uopce moze gore staviti? i naravno, ako vec netko ima, kakva su vam iskustva. malo sam trazio i po googlu i po goolge grupsima i po ovom forumu (visim ja tu dosta samo pritajeno - tzv. lurker, sad sam se regao ![]() s obzirom da ovdje jos nitko nije napisao bas ovu kombinaciju (barem je nisam uspio naci), evo, ja bih molio pomoc. thanks!
![]() |
#2 |
the letter
|
kupio sam ga... kada sam pisao gornji post bio sam na poslu i nisam mogao pogledati na plocu a da sam bio doma sve bi mi bilo jasno i nebi ga bas isao kupovati. ai7 nema rupe nego kukice koje drze hladnjak na NB-u. tako da se nemoze sam tak montirat gore. ![]() uzeo sam pilu za metal i propilio po sredini hladnjaka utore sa obje strane tako da mogu gurnut stari drzac sa kukicama kroz njega i stavio sam ga gore uz malo paste. i oke radi. temperatura mi je 35 stupnjeva kad se prime vrti sat vremena na torture testu. cini mi se to oke samo sto je to isto kao i sa starim coolerom. jedino nema ventilatora koji buci ![]() zanima me dali postoji bolji nacin postavljanja ovog hladnjaka gore bez da ga moram unistavati pilom? neko termo vodljivo ljepilo or smtn? jer ako ce mi biti bolje sa ljepilom uzeti cu jos jedan i zaljepiti ga gore..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
2. cuvaj originalni cooler ako ces danas-sutra mozda zatrebat jamstvo 3. mogao si narucit novi nb fan besplatno 4. zalman je ok, temperatura ti je ok 5. ako zaljepis zalmana tesko da ces ga ikad vise skinut a da ne potrgas jezgru NB-a 6. lijepljenjem zalmana gubis garanciju
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
the letter
|
Citiraj:
2. thanks, budem.. 3. vrijedi odgovor pod broj 1. 4. thanks 5. i 6. dobro je znati. necu ga onda ljepiti ni pod razno. hvala na informacijama.. imam jos jedno pitanje. hladnjak, s obzirom da sam ga pilio i postavio starim hvatalicama gore ne sjedi baz precvrsto na NB-u. as in, ako upotrijebis manju silu (stvarno malu) mozes ga malkice micati po jezgri. jel to bad i ako je, koliko veliki?
![]() |
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
LČjepljenjem zalmana se NE gubi garancija, samo moraš ploču donjet na reklamaciju u stanju u kavom si ju kupio |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the letter
|
Citiraj:
![]() jesi ga mozda probao dotaknuti kada je komp upaljen? meni recimo nije bas hladan. ono, osjeti se da je topal.. vruc prakticki.. al oke, to je zbog toga jer imam crap kuciste. nemozes staviti prescota u 5 godina staro sub midi tower kuciste, no way. ![]() makar mi je sve do trenutka dok mi nije prdnuo ventilator kompjuter bio na pristojnim temperaturama. sad sam izvadio napajanje van (350W HPU napajanje - 22A na +12V ![]() ![]() no sve ce se to promjeniti u subotu kada mi stigne novo kociste i zalman 9500 za procesor. sutra cu dobiti industrijsku termo sondu za mjerenje temperature pa cu moci tocno izmjeriti koliko mi svaka komponenta generira topline. bas me zanima... ![]() btw, kako si ti svog montirao? imas kukice ili rupice?
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() ja imam vent na njemu kao što vidiš u sigu i uvijek je mlak,zbog ventilatora sam i uzeo žutog. Imam rupice oko chipseta ali prilikom sljedečeg vađenja ploče su ga pričvrstiti s vijcima i maticama,i ovako je dobro al nek bude još bolje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|