|
![]() |
#14281 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14283 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja u zadnje vrijeme vidam puno ficeka i bubi i bas mi je to OK. Stari Opel od jucer.. Na takvom sam naucio vozit a deda je imal liniju prije, 1700. https://www.flickr.com/photos/125477...2/16955704341/ Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.03.2015. u 16:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14284 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14285 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
expert,ne znam u čemu je razlika baš,a i teže ih za nabavit kolko vidim..
![]() |
#14286 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Kakve su ovo drangulije od "ležećih" na Av. većeslava Holjevca(kod Sunca a i dijagonalno na Nsb)? Iovak su nam ceste izraubane...
![]() |
#14287 |
Premium
|
Sport je za sporcku vožnju. ![]() Ma čini mi se da su tiše nešto i da ciljaju na veće dimenzije s tom gumom nego s rainexpertom. Kako god, na dobrom su glasu godinama već i sigurno su bolje nego barum, nexen i ostali cijenjeni proizvođači. @Halos Novopostavljeno. Da si lakše skršiš auto, ko da taj potez ceste sam po sebi nije dovoljno retardiran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14288 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ima li tko Renault Megane 2 1.6 16v, da mi kaže koliko stvarno troši takav auto u gradskom režimu.Kontam uzeti jednog pa me zanima, još ako ga tko ima s plinom(jer bi ja ubacio plin) bilo bi odlično da mi kaže koliko tako troši.Te ako ima kakvih poznatih boljki(osim bobine) da mi prijavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14289 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ovo je za benzin, ne plin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14290 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
. 7.7-9L gradske ovisno kakvu nogu imaš. Nisam najbrži po cesti, ali bome vozim brže od prosjeka općenito. Recimo 10kmh iznad ograničenja, no kočim motorom i slične stvari (recimo da dosta pazim na stiskanje gasa dok ona baš i ne). Mislim da mi je prosječna brzina bila oko 34kmh za tu potrošnju (ajmo reći da možeš uspoređivati sa drugim rezultatima). Ja sam spustio na 7.7L, cura oko 9L vozi isti auto na istoj relaciji. Zimska guma istina, ali ne bih rekao da će ljetna biti išta manje (Firestone WinterHawk 3 vs Michelin Energy Saver plus). Generalno recimo sa 49L prolazio oko 550-630kmh. Autoput putna 120kmh ~6.2L, autoput putna 140-150kmh ~7.5L Računano na točenjima, BC nije odustupao previše, 0.1-0.2 Recimo kad držiš auto između 1800-2400o/min, BC će ti pokazivati ~5.7L/100Kmh Sa plinom ne znam, jer nisam mislio da ću raditi toliku kilometražu kad sam ga kupovao (oko 18 000km godišnje). Ovako bi ga isplatio nakon 2 godine valjda, ako ne i ranije.
![]() |
![]() |
#14292 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14293 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() |
#14294 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Po meni je ovo puno opasnije za zaustavit se za one koji voze prebrzo jer se upali ABS i preletiš... Tak mi se jednom desilo dok nisu popravili raskrižje Zvonimirove i Svetica gdje je cesta bila jako, jako naborana. Upali se žuto na semaforu i sa 50 km/h umjesto da zakočim preletim kroz raskrižje. Poklopili se ABS i ta naborana cesta, uopće nisam mogo stat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14295 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja imam iskustva sa meganom 1.6, scenicom 1.6, clio 1.6 i laguna 2.0, zg najgore špic gužve stani kreni do 10 litara ako imas normalnu nogu, ako moras biti prvi i imas stil voznje gas-kocnica onda ti preko 12 ne gine...
![]() |
#14296 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14297 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14298 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Sto mislite o ovom oglasu: http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...-oglas-8967118 Citam po forumima, ljudi imaju razlicita razmisljanja, neki kude Lagunu, nekima je zakon. Susjed mi imao Scenica, sad novi Megane i nikad nikakvih problema. Vozio sam se u Laguni i covjek isto veli da nikad nikakvih problema. Sad, posto su iskustva razlicita, pitam i ovdje za savjet. Supruga i ja smo dobili bebu pa trazimo veci auto. Do sad smo imali Corsu i s njom bas nisam bio zadovoljan pa se na slijedecem autu ne bih htio opeci. Radim dosta km pa bi dizelas bio pozeljan, a ova Laguna mi je zapela za oko i ulazi u nas budzet. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#14299 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ja sam ju imao 2 godine, u 2 godine nema sta nije otišlo. Popizdio sam sa njom. Isto sam razmišljao kao ti i uzeo ju jer je super cijena tih laguna ali očito je to sa razlogom. Smeće od auta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14300 |
|
da od tih laguna 2 ph 1 treba bjezat ako nisu dobro odrzavane bolja opcija je ph2 gdje je rijeseno puno stvari koje su bile lose na ph1, eto moja sestra ima lagunu 2 ph 2 sad vec 10g i jedini veci problem van redovnog odrzavanja su bili podizaci prozora, prvo je puklo nekaj na vozackom, a onda na suvozackom, za razliku od mene ona taj auto dosta koristi ima preko 100k km, da ne bi bilo da stoji u garazi...
![]() |
#14301 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Kolegica se prije dvije godine riješila Lagune iz sličnog razloga - svaki mjesec je nešto morala popravljat. Bježi od toga.
![]() |
#14302 |
|
evo jedna koja se cini dobra, al bez majstora i dizalice nista ![]() http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...-oglas-9431924
![]() |
#14303 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Neznam koja je inteligencija to postavila, nema logike. Uništavanje ovjesa po našim cestama je iovako prestrašno. Ma jučer ih je bilo po cijelom gradu. lignje.
![]() |
![]() |
#14304 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nisam prošao tamo već dosta dugo pa sam sad išao istražit malo o čemu pričate, pa naletio na ovo: http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/sp...a-05-cm-997477 Mogu si mislit kak je bilo preko toga proći.
![]() |
#14305 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Pricao jucer s vozacem Zeta koji je prosli tjedan dosao s godisnjeg...nije znao za te lezece i kako je u zoru bez ikog na cesti prolazio na zeleno sa 60ak kmh, kaze da su se na tabli popalile sve lampice, vrata se otvorila sama od sebe... kasnije je pitao par kolega za to pa su bila slicna iskustva..
![]() |
#14306 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam naletio jedan dan na njih, naravno ne očekivajući ih... srećom sam se spuštao desno na slavonsku pa sam po difoltu prikočio, a i znam da na onom pješačkom prelaze svi ko muve bez glave. pa mislio sam da mi je motor otpo koliko je to udarilo u auto... ako je to nečija ideja represivne mjere protiv brze vožnje, koji kurac onda uopće imamo ceste? uzmi šodera od rođe i eto to je sada cesta ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14307 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
A kad prijeđeš preko dvije imaš tri udarca (a mislim da su triput po dvije). Napravili su razmak da taman pogodi većinu međuosovinskih razmaka na autima i lupi ti baš pošteno po ovjesu. Ak se već stavljaju takve gadarije onda se mora metnut znak metar na metar ispred njih da se uspori... "– Najčešći uzrok prometnih nesreća je nepropisno prestrojavanje, neodržavanje razmaka, prekomjerna brzina i nepoštovanje crvenog svjetla. Prema analizi, u posljednje tri godine samo na raskrižju Avenije V. Holjevca i Ul. Hrvatske bratske zajednice dogodilo se 130 prometnih nesreća, u kojima su 34 osobe ozlijeđene – istaknuo je Bilić opravdavajući tako postavljanje vibracijskih traka." Hah, sa ovakvim trakama nisu riješili prestrojavanje, neodržavanje razmaka, a samo su pospješili nepoštivanje crvenog svjetla... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14308 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Znaci, onda nis od Lagune. Kad je to toliko subjektivno, nekima je dobra, nekima nije. Tak je i s drugim autima. A sto onda uzeti do 30000 kn? Sto je dobro po vama? Na sto paziti kad gledam oglas i kad se odlucim za kupnju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14309 |
|
gledaj lagunu 2 phase 2, osim za prve generacije koje su imale 2.2 dci nisam cuo nista lose, dok za phase 1 samo zlo i naopako, sestrina kolegica je imala tu phase 1, 1.8 benzin i slavila je dan kad ju je prodala, tako da gledaj phase 2 modele,a phase 1 zaboravi i zaobidji u sirokom luku...
![]() |
#14310 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ovak nešt - http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-oc...oglas-14470424 http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-oc...oglas-11913707 http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-oc...oglas-13063283 http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-oc...oglas-14866663 http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-oc...oglas-14337424
![]() |
![]() |
|
|