|
![]() |
#2012 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
i nadam se i ja popustu. zvala me ženska iz prodaje, kaže dali želim da me se prebaci nazad na adsl , kažem ne jer im je adsl u qurcu, pa je rekla da će mi tokom tjedna javiti tehničari opet da se dogovorim s njima. vratit se na 512k - 30% i pucajuću vezu ne planiram, hebo ih upload. i usput, rekao mi lik koji je bio kod mene da sam na tekomovoj centrali, i da "je u planu da iskon stavi svoju pa će gušenje signala biti manje". kad sam pitao za lokaciju, kaže ista, samo će dodat iskon svoju. valjda. jer da se sad parica "preusmjerava". nisam se sjetio pitat GDJE je centrala. po nekoj logici, uzimajući u obzir da sam ja na 1700 metara a bruno_rv praktički živi u njoj, rekao bi da je oko pošte gdje je nekad bila ptt oprema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | ||
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
"Prva 3 mjeseca uključena brzina 100/20 Mbit/s Brzina nakon 3 mjeseca 40/10 Mbit/s" ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Ne možeš fulati centralu da hoćeš. To su ti uglavnom aluminijske montažne kučice blizu ogromnog repetitora. To bi trebalo biti to, od istog mjesta ti idu parice za fiksni i signal za mobilni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Citiraj:
Ovo je toliko netocno da neznam sta napisati... Centrale barem po Puli i siroj okolici su zidani objekti ili dio nekog zidanog objekta, prepoznati ih je lako po pvc vratima one klasicne smedje boje i cilindru koj izgleda jako cudno. Centrale nemaju veze sa mobilnim repetitorima! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2017 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
A meni i danas nije došao tehničar niti je išta popravljeno. Odlična brzina i u reakcija Iskona u mom slučaju, u petak prijaviš kvar, u ponedjeljak ujutro daju nalog tehničaru na izlazak, u utorak zoveš opet da ti neki student u tehničkoj podršci kaže kako on ne zna ništa, da je to proslijeđeno u drugi odjel koji se nije javio povratno. Možda za tjedan-dva netko napokon dođe. Nije da ne zovem i šaljem e-mailove.
![]() |
![]() |
#2019 | |
The Zappa
|
Citiraj:
Nadam se da kao budući korisnik neću imati potrebe za njihovim tzv. supportom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
![]() Code:
============================================================================ VDSL Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 8b Traffic Type: PTM Mode Link Uptime: 0 day: 0 hour: 30 minutes ============================================================================ VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 5.119 Mbps 30.697 Mbps Actual Net Data Rate: 5.120 Mbps 30.698 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 12.9 dB 8.2 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: 6.4 dBm 18.4 dBm Receive Power: 0.2 dBm 3.3 dBm Actual INP: 12.0 symbols 27.0 symbols Total Attenuation: 6.9 dB 15.2 dB Attainable Net Data Rate: 7.225 Mbps 31.194 Mbps ============================================================================ Software od zyxela je uzas. Ps: sa admin pristupom se otvori malo vise opcija... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
a cuj, opce je poznato da na svim routerima postoji admin/backdoor pass. od t-comovih routera, h1 zte modela, vip huawei hg530u (vjerojatno i ostali imaju), masu optiminih starijih routera (huawei, zte, tp-link) ukljucujuci i iskratel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Na Iskonu se PPPoE na svakom routeru reconnecta svaka 24h? zamjenili su mi router na Thomson SpeedTouch, a čini mi se da na prijašnjem se nije reconnectalo.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Redline. 18.03.2015. u 04:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | ||
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ostali, puca li vama veza? Bacite malo oko na moj.iskon |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ne puca ali imam max 14/0.3mbps, tehnicari ne dolaze od petka, ni danas me nitko nije zvao. Ostao mi Aun0. Mozda u postavkama iskljucim qos, vec sam si exportao konfiguraciju ako nesto petljaju po njemu.
![]() |
#2029 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam pitanje za trenutnu akciju Iskona, INTERNET 3 mjeseca probno, znači - meni bi trebao internet na mjesec i pol dana, pa me najviše zanima jel ima problema sa odustajanjem od ugovora? Bez obzira što kažu da tko odustane unutar 3 mjeseca, može odustati - čuo sam svakojake priče u vezi takvih akcija, uvijek se ispostavila da je korisnik na kraju morao 24 mjeseca trpit nešto što nije htio (kod svih providera/operatera)... pa ako netko zna više o tome ili je imao to, nek' napiše malo proceduru i jel bilo problema sa prekidom ugovora unutar 3 mjeseca. Hvala!
![]() |
#2030 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kako izracunati udaljenost od centrale ovako preko routera. Ne mora biti tocno nego cca. Netko je jednom pisao kako negdje u ovoj ili drugoj temi ne znam tocno ali zanima me jel otprilike tocno ili zna biti velika razlika u stvarnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
@remixer, slobodno uzmi samo tada nemaš onu drugu pogodnost tipa 10kn jeftinije mjesečno. Ništa ne plaćaš ako izađeš/raskineš ugovor nakon 2mj. Makar bi tako trebalo biti. Ubaciš od ADSL-a atenuaciju DL ovdje i kaže ti. Ja sam udaljen 1km a tablica je na mojih 19-21db govorila oko 1.3-1.5km. Samo ne znam kakvo je stanje ostalih susjeda i kakva je parica u ormaru zgrade, možda tamo imam 15db http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php Ni danas nema pomaka, i dalje mi je max 14/0.3mbps, tehničar nije dolazio. Zvao opet i rekli "ma sigurno će sutra doći, poslali požurnicu u regionalni ured u Rijeci" Code:
I dalje je ovo stanje na vdsl-u; ============================================================================ VDSL Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 8b Traffic Type: PTM Mode Link Uptime: 0 day: 8 hours: 0 minute ============================================================================ VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 0.423 Mbps 14.929 Mbps Actual Net Data Rate: 0.395 Mbps 14.930 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 8.1 dB 8.3 dB Actual Delay: 2 ms 0 ms Transmit Power: 11.5 dBm 18.6 dBm Receive Power: 0.1 dBm 0.2 dBm Actual INP: 0.0 symbols 27.0 symbols Total Attenuation: 11.7 dB 18.5 dB Attainable Net Data Rate: 0.399 Mbps 14.661 Mbps ============================================================================ VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 26.8 N/A N/A N/A 34.4 80.7 N/A Signal Attenuation(dB): 26.8 N/A N/A N/A 31.0 N/A N/A SNR Margin(dB): 8.1 N/A N/A N/A 8.3 N/A N/A Transmit Power(dBm): 11.6 N/A N/A N/A 18.7 N/A N/A ============================================================================
![]() |
#2032 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ne mogu točno reći od kada jer nisam u zadnje vrijeme se spajao na router. Status linije više ne vidim naravno ![]() Inače nisam primjetio da se nešto čudno događa, linija se reconecta svakih 24h. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
ako bi adsl radio na vdsl centrali, možda bih i mogao. no ako će me vratit nazad na usranu adsl centralu na kojoj puca linija čim kreneš slat mail s 2 slike, onda raskid ugovora i nije loša ideja. veni vidi vici i pobjeć na- koga? optimu? LOL. švabe? LOL^3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
![]() |
#2035 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Od kud tebi opcija USB service? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
The Zappa
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Jel nije logično da platim tekući mjesec, tj. onoliko koliko bi koristio probni rok, to mi nije problem, brine me samo da ne budu dali raskid ugovora zbog neke rupe u njihovom ugovoru...
![]() |
#2039 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Network/Broadband/Advanced i pod VDSL Profile ISKLJUCI 8b. Stisnes Aplay i router ce se sinkati maximalno koliko pusta na ADSL2+, doslovce koliko parica pusta tu negdje ce se sinhronizirati. E onda taj podatak usporedis sa prijasnjim na ADSL2+ sto si imao i to pokazes tehnicaru kada dodje a mos i mail Iskonu poslat, tehnickoj sluzbi i doslovce pitati zasto je mjenjana parica no tehnicaru pokazes, on ce najbolje znati. Kod mene je linija sad na ADSL2+ sinhronizaciji 1.200 Mbps sa 17.646 Mbps a apsolutnu maximalu pokazuje 1.200 Mbps sa 18.250 Mbps. Dakle okvirno tko je na 1-1,2km ovako si moze racunati koju brzinu ce imati. VDSL2 - 1.281 Mbps sa 26.146 Mbps ADSL2+ - 1.200 Mbps sa 17.646 Mbps |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Napokon! Danas sam od 9h-14:20h bio bez interneta i telefona + prebačen na ADSL; Upload nije radio uopće. Slika sa sx763; ![]() U podne su došli dva tehničara i to baš Iskona u zagrebačkoj Škodi na čijim vratima piše Iskon (ne kooperanti). Ugodno popričali, objasnio situaciju, složili se sa mnom i odmah se uputili u centralu na Kozali. U brzini ih zaboravio pitati da mi provjere u prizemlju ormarića kakve su druge parice no spojili su "line tester" ili što već kod mene i rekli da je ormarić ok. Možda sam ih trebao zamoliti da mi stave RJ45 ali zaboravio i to. Za sat vremena su me nazvali, ustanovljeno je da sam spojen samo jednom žicom na centrali. Kako je "vdsl" DSLAM od T-coma čekao se njihov prvi tehničar koji bi to popravio. U 14:20h prvi tehničar t-coma mi je spojio kako treba i sada je 20/3mbps. Nije 5mbps upload ali ajde, bolje nego prije. Ne znam hoće li i može li još bolje od ovog; Udaljen sam oko 1000m+/- od centrale. Code:
============================================================================ VDSL Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 8b Traffic Type: PTM Mode Link Uptime: 0 day: 0 hour: 30 minutes ============================================================================ VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 2.966 Mbps 20.479 Mbps Actual Net Data Rate: 2.967 Mbps 20.480 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 8.1 dB 13.6 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: 7.2 dBm 18.5 dBm Receive Power: 0.2 dBm 1.2 dBm Actual INP: 12.0 symbols 27.0 symbols Total Attenuation: 7.7 dB 17.3 dB Attainable Net Data Rate: 3.005 Mbps 27.577 Mbps ============================================================================ VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 13.1 53.4 N/A N/A 26.2 66.1 N/A Signal Attenuation(dB): 13.1 52.6 N/A N/A 23.2 65.8 N/A SNR Margin(dB): 8.1 8.1 N/A N/A 13.6 13.6 N/A Transmit Power(dBm): 1.5 5.9 N/A N/A 18.5 - 0.5 N/A ============================================================================ VDSL Counters Downstream Upstream Since Link time = 30 min 47 sec FEC: 826 0 CRC: 3 0 ES: 2 0 SES: 0 0 UAS: 0 0 LOS: 0 0 LOF: 0 0 LOM: 0 0 ![]() Tako jednostavan kvar a čekao skoro tjedan dana.
. Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 19.03.2015. u 14:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|