|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
active directory
Ovo je link na sliku mreže www.elpro.hr/mreza.jpg Kao što se iz slike vidi, na serveru se vrti win 2003 server. sad ja pokušavam kreirati domenu i usere koji će imati na serveru svoj profil, ali kako to i inače biva ne uspjeva mi. Naime, kreirao sam domenu(barem mislim da jesam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
probaj sa passwordima koji imaju vise od 6-8 znakova i imaju slova , brojeve i znakove u sebi. Tada ce ti sigurno proci, ali nemam pojma gdje se vide/promjene uvjeti za password... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
svaka greška koju win2k3 server izbaci ima svoj ID. koji je linkan s MS-ovim KB-om. klikom na taj link dobiješ odgovor. ako je dokumentiran ![]() 8 znakova, kombinacija velikih i malih slova i brojeva. to mora raditi. Inače, uvijete za password možeš definirati u domain policy-ima (nemam pojma koji je to mmc dialog). potraži MS-ov help... tamo je 100% upravo ovo dokumentirano. općenito preporuka - ako ovaj lokalni printer u radioni koristi više ljudi, probaj mu dokupiti print server (ako je HP, na konju si... pogotovo ako je neki model koji već ima ethernet port).
![]() |
#4 |
Premium
|
probao sam 3 velika slova, 6 malih i 2 broja i ne ide. pokušao sam i razne kombinacije. a glede printera, koristi ga samo radiona, sa drugih kompova se isprinta 1-2 stranice u 3 mj tako da nemam potrebe nešto ozbiljnije slagati, iako bi ga ja mislim mogao i direktno puknuti na se555, ali je u radioni jer se tamo češće nešto printa. KB sam prošao ali mi ne pali. Jedino nisam uspio naći koji su defaultni uvijeti za pwd, to bi mi trenutno riješilo stvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Za početak skini Group Policy Management konzolu i instaliraj je na Domain Controller. Nakon toga je pokreneš, a stvar koja te zanima je Default Domain Policy. Ovo je jedini policy kojime možeš diktirati kompleksnost lozinki i još neke stvarčice. Pogledaj screenshot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo skinuo sam pa ću probati. Našao sam ja ovo password must meet complexity requirements, kada to uključim i stavim enabled ne pojavi mi se nigdje nešto dje bi mogao odrediti ovaj complexity. Probati ću navečer sa gpmc pa javim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||||||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Točnije ovako:
Dakle, ako mu je username npr. "wlcasemodding" a pokušavao je sa npr. passwordom "wlcasemoDDING256", to isto neće prolaziti... |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
budemo probao restartati domain controler, može biti da se je zblesirao, ali sad sam nabavio 2003 server enterprise edition pa ću njega puknuti gore i onda iz početka |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
jel to vazi jos uvijek ili ima neko novo rjesenje? p.s. pronasao sam ovdje neke informacije i pomoc (active directory), pa ako ima tko šta drugo, neg mi napiše.. Zadnje izmijenjeno od: Mikael10. 16.03.2015. u 08:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Što te muči, jer ja do sada nisam još skidao management konzole, onda je u biti integrirani dio server sustava. Ona bi trebala biti vezana za domenu, ako je obavljena ispravna instalacija domene |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|