|
![]() |
#13921 | ||
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Za 50k eura u kesu iz salona izlazi E 220 cdi a ne C, cak i za manje sa dobrom opremom ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13922 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Računalo kaže da je auto popio 46 litara, a prešao 1060 km.
![]() |
![]() |
#13923 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kod nas se 320d obicno nakrca kao da je 335d. Direktorski 520d, cest izbor je oko 60 tisuca eura. Ovi sa manje love kupuju 318d edicije gdje nema puno izbora oko opreme. Za Mercedes E ne znam tko to vise uopce kupuje, te sa cetiri cilindra. Obicno su puno skuplje pile a ovo drugo je vecinom uvoz. Radim sa poduzetnicima i znam kaj voze. Obicni ljudi ne kupuju takve aute nove. Mozda koji bogati zubar, odvjetnik ili slicno ali i ti si daju oduska sa opremom pa 35 tisuca postane 50 i sl..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13924 | |
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13925 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kazem Mrecdese sa 4 cilindra. Ne BMW.. 520d je kod nas puno popularniji od bilo koje E klase. Obicno su ti ljudi vec i ranije vozili neke mrcine al sad bas situacija nije bajna pa je 520d cest izbor. Malo ga popune sa opremom za konfor i voze do boljih vremena i jacih motora.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.02.2015. u 00:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13926 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Baš sam rekao starome jučer: bez 200-250k kn nemaš brate pravi auto ( novi ). Pri tome mislim i da ide i da ima dizajn i dašak luksuza. BMW mi nikad nije sjeo kao marka, jedino su mi šestica coupe i GT verzije dobre ( jer se furaju malo na muscle...) Od švaba najprije Audi, recimo meni po volji A5 3.0 TDI; ili recimo neki S4 benzinac.... Ubija me to što su tolika davanja na nove aute srednje više i visoke klase da ti se zgadi život. Sumnjam da ću uzimati išta novoga, makar sam uzeo novi R.S. i sve je to super, miriše i znaš da nitko nije bio prije tebe, ali opet satru te sa davanjima. Polovni je kocka, makar ako uzmeš 1-3 godine star, što može biti baš toliko loše. Ne znam, eto gledam već za par godina uzeti nešto, ali baš po guštu ono, pa makar za 6-7 godina kad ću imati para koliko mi treba. Kredit i to 0 bodova, ajde može nešto sitno 20-30k ali ostalo nema šanse. Fino u čarapu i to je to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13928 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kolko ti troši po gradu? Ja ne zazirem od francuza, štoviše, dosta ih imao i vozio te bio zadovoljan, ali da ne povjeruješ, Renaultov motor u Merđi ![]()
![]() |
![]() |
#13930 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Vozim dva francuza '06 i '07 godište, a u garaži karavan švabo '00 godište sa kamionskim volanom, CDI motorom, automatik mjenjačem i zvijezdom na haubi. Nakon ove trenutne situacije nije mi čudno ni trunku što se ljudi odlučuju kupiti par godina starog švabu nego novog francuza/*inferiorniji proizvođač po želji*/... Zazirem od francuza i to kako. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13932 |
|
Ne zazirem od francuza ali renaultov motor pogotovo 1.5/1.6 nema sto traziti u mercu. Ne zato jer renault ne valja neg zato jer mercedes nije u stanju napravit svoj motor sto je neprihvatljivo za merc i tu cijenu.
![]() |
#13933 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Renault ima jako dobre motore, makar po meni bi u ponudi trebali imati neki jači dizel. Što se mercedesa tiče, može renault motor unutra ali daj 30% manju cijenu. Ne zbog toga što ne valja isti, dapače, već iz principa. Ako već daješ 300 k za merđu onda brate hoću da mi inžinjer projektira pepeljaru u autu i da mi izlije brisače u DE. Pa ok, naplati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13935 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Kaže mi aplikacija ovako... Prešao 1034 km s tih 46 litara i utočio 52,2 litre, potrošnja bila 3.94, što mi je dosadašnji rekord. Od tih nižih potrošnji, sljedeća mi je 4.28, pa 4,4 Maksimalno imam 7,07 (668 km), ali to je bila autocesta, tempomat na 146 i pravac Rijeka. Neki prosjek bi bio onda 5,6. Ja zadovoljan Ako ECO mod uključim, trošim skoro litru više u prosjeku ![]() Ne ganjam se, više manje je to vožnja s tempomatom i po propisima.
![]() |
![]() |
#13936 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13942 |
|
Poznanik ima 1.2 TCE onaj extreme plus model sa nekakvim bodykitom, mapa na 130 ks i to cudo leti, jako zanimljiv autic a mom pasketu je doslo vrijeme da se momci zene pa razmisljam o necem manjem a zivahnijem. Budem prosvrljao renault forum, 'fala ![]()
![]() |
#13945 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Svaki benzinac kad ga držiš iznad 3500 o/min konstantno bude trošio toliko, a može još i više ako će ga se razvlačiti. Ali sam siguran da može trošiti i 5-6L u određenim situacijama.
![]() |
#13946 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#13947 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
s tim da je to skoro sve zimska potrošnja i da auto ima 3500km...u ljeti bi se trebala potrošnja još smanjit Zadnje izmijenjeno od: esc. 25.02.2015. u 11:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13949 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
A gle, ak sam ja vozio staru cestu do Korčule sa ~5,5L/100 (natočeno prođeno, ne BC, jer on je pokazivao 4,9 peosjek) prosjekom sa 75KS atmosfercem, može i on. Citiraj:
Vjerojatno ovo za 130-150KS misliš na dizelaše iz 90', mada niti to nisam siguran baš. Ne može turbina baš dati duplo više konja (metaforički). Mislim, nema veze, svako ima svoje mišljenje, no znam koliko je lijepo imati turbo da povuče od 1600+ okretaja i za udobnu vožnju u nižim okretajima.
![]() |
![]() |
#13950 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|