|
![]() |
#1 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
tv tuner dropovi
kupio sam V gear my TV tuner karticu, navodno hardverski prilicno zahtjvnu (imam Bartona 2800, 512 RAM, 2x 80 GB S-ATA HDD) i svaki puta kad skidam video puca mi konstantne crne dropove preko ekrana, cirka svakih 2 sekunde, jel mogue da mi je komp preslab?? nije uopce vazno koji format odaberm mpg2,1,4 ili pure DV - uvijek isto! jedino kad samo gledam program normalno radi bez ikakvih dropova, cim puknem "save" odmah pocne kenjat! jel zna netko o cemu se zapravo radi? thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
nevjerujem da ti je komp. slab, nego koja je grafulja? možda su loši drajveri-nabavi nove |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ako mislis da se to dogadja dok captureas a ne dok naknadno gledas taj clip onda je to manje vise normalno problem ces rijesit tako da smanjis rezoluciju
![]() |
![]() |
#5 |
crni pas
|
da ali reza je normalna PAL 720x576 ne kužim, kak dropovi mogu bit normalni?! pa mom bratu na duplo starijoj capture kartici tog nema, dapače radi savršeno bez dropa, možda 1 u sat vremena!!! i to na atlonu 1600....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
|
ja te bas ne kuzim u cemu je problem dropani frameovi su oni koji se ne snime na disk (u ovom slucaju) to sto ih nije pokaza na monitoru ne znaci da nisu scaptureani probaj prominit software s kojim captureas
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
.....ja imam istu karticu i bas sam prije neki dan staroj skida sa vhs-a stari film da moze gledati na dvd-u,koristio sam power VCR II koji sam dobio s karticom,nikakve dropove nisam primjetio,sve je bilo u najboljem redu,konfa je iz siga,probaj sa drugim softwareom....
![]() |
#9 | |
crni pas
|
Citiraj:
isto sam koristio soft. koji sam dobio sa karticom, koji drugi da probam??? dakle radi dropove (drop je inače svaki frame koji je "izgubljen" ili nije čist, dakle svaka sličica u sekundi koja nije čista i ima neku smetnju ili je jednostavno preskočena) a meni se pojavljuju stalno (cca. svakih 2-3 sekunde) crne paralelne crte po ekranu (kao smetnje) nek put je jedna, neki puta pun ekran! i to samo i isključivo samo kad capturam! kad samo gledam program sve radi ok! @knezigor čim saznam javim ti za karticu od burkea |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja sam svoj problem riješio tak da sam stavio karticu na drugi pci slot probaj unistalirati sve drivere pa instaliraj ponovo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
music freak
|
...cekaj,u kojem ti formatu snimas ?!!,snimaj u mpg2 ako to vec ne radis,ako radis tako onda probaj promjeniti software,mislim da ti je konfa sasvim dovoljna za ovo sto zelis raditi,imas masu freeware programa za capturing videa pa proglaj malko.....a mozes i ovdje potraziti h**p://free-codecs.com/
![]() |
#13 |
music freak
|
..probaj winAVI video capture,imas ga na gornjem linku,nista te ne kosta,meni je recimo slika kad gledam tv na software-u koji sam dobio s karticom katastrofa,zato koristim besplatni dscaler...
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Moze biti do ATI-a. Licno sam sa istom tom grafickom (9600 Pro) imao raznih problema na spravi na kojoj se radi video capturing i montaza pa smo je zamijenili Matrox-om i sad radi perfektno. ATi je dobar samo za igranje i nizasta drugo. NVidia isto tako. Matrox je Matrox. Mozda jedino da probas sa drugim drajverima...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|