|
![]() |
#13771 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13772 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Kaj, već si se vozio u njemu pa skužio da je odron sastavljen od nekvalitetnih dijelova i katastrofalne završne obrade il samo na osnovu sličica na internetu?
![]() |
![]() |
#13773 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() uglavnom u dva dana njuskala saznao sam da mi je auto bio razbijen zadnji kraj totalka (valjda se tata zaletio u kosilicu u garazi) ![]() al je dobro slozen, promijenjena su sva stakla da se sakrije karambol, da je stavljen zadnji most od sporta, jer inace ne postoji clio sa diskovima otraga osim sporta, da je skinuto barem 100 000km, da su promijenjeni sicevi, jer su original sigurno poderani bili na rubovima i jos svasta nesta ![]() ![]() uglavnom adax kupio zesci kramp od auta ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13775 | |
NITKOV
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13776 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
@fanatik Na osnovu sličica sam zaključio da je meni auto odron kako izgledom tako onim nečim što ga čini dosadnijim od w124 mrtvačkih kola. Još sam sa slika i časopisa imao neka očekivanja no to je palo u vodu kad sam ga vidio. I to srebrnog karavana sa stranačkim tablicama u Novom Zagrebu prošli tjedan. @ Garro Da mora bit tu negdje klasom? Novi mondeo ili bmw F30, koji god zadovoljavao opremom i motorom. Recimo ima 318d kod nas za 33333 eura, al to vani nađeš i za uljudnije novce. Zapravo ne toliko jeftinije koliko s boljom opremom. Da imam izbor kakav hoću? Godinu-dvije staru Fiestu ST + x ostalih krševa starih 20 godina s njuškala i još mi ostane za čuning. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13777 |
|
![]() |
#13778 |
NITKOV
|
@tech; Je, pa reci odmah da bi si kupio ljepši auto. Meni osobno, drastično bitnije mi je kak auto izgleda iznutra i kak se ja osjećam u njemu, završna oprema i udobnost nego vanjski izgled (DS5 = wet dreams ![]()
![]() |
#13780 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Neznam, ne "gotivim" vw ali meni je novi passat bas lijep. Vidio sam i karavan i limuzinu i oba su mi bas onak po taman, karavan posebno. Ovaj model mi je cak i lijepsi nego prosla linija, dosad najlijepsi passat. ![]() ![]()
![]() |
#13781 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Sicevi tvrđi i neudobniji od konkurencije, dosadan zastarjeli dizajn svega u unutrašnjosti, nekakva pristojna oprema dostupna tek kao nadoplata...
![]() |
![]() |
#13782 |
NITKOV
|
U vrijeme kad sam ga kupovao, opcije su mi bile laguna, mondeo, c5 i dotični. C5 mi nikak nije lego, mondeo mi je bio nekako skučen pa sam bio na vagi laguna ili passat. Eto, od lagune me odbila loša iskustva prijatelja. Kak izgleda iznutra, ok mi je (za to vrijeme), završna obrada je dobra, od opreme imam 8 zračnih jastuka, komplet struju, daljinsko, BC i aut. klimu. Osobno, ništa mi više ne treba. Što se udobnosti tiče, prosjek neki, nit smrdi nit miriše. I prostranost za vozača mi je bila dosta bitna, zbog moje visine.
![]() |
#13785 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
I taj ti je bio skucen? Taj je kaj se tice udobnosti, skoro i prostora, i samog osjecaja za volanom barem koplje iznad pasata. Ontopic: novi pasat? I kaj je tu novo? ![]() Meni novi model nije kad se promjene 3 linije vani i unutra, jbg ![]() Kad vec o tome pricam prvi i zadnji model 308, prvi je klasicni ruzni pezo (izvana), a ovaj novi (onaj kaj je bio na reklami za mine) mi izgleda dobro (jos nemrem vjerovat kaj pisem ![]()
![]() |
#13786 |
NITKOV
|
Da, visok sam 195 cm, bio mi je skučen, što je nejasno? I ima manje prostora, barem meni. Ljudima normalne visine je svejedno, meni nije. Isto tak sam bio gledao alfu 156 onda. Otvorio vrata, probao sjest unutra, izašao van, hvala doviđenja, alfa nije za mene. Nemreš noge imat ravno kolko god da gurneš sic nazad. Mondeo je bio ljepši iznutra, al imao sam nekakav klaustrofobičan osjećaj. Novi 308, dobar izvana, iznutra štajaznam, valjalo bi ga provozat malo da dam neku ocjenu. Nekak mi ne leži takva unutrašnjost. No opet, nebi komentirao dok ga ne provozam.
![]() |
#13787 |
|
ja sam 192 i 100+kg i taj mondeo mi je sto se tice udobnosti, polozaja za volanom, mogucnosti podesenja sjedala i svega ostalog u najboljem sjecanju od limuzina srednje klase koje su mi prosle kroz ruke u 20godina, sto ne mogu reci za MK4 kojeg sam povremeno vozio od direktora...
![]() |
#13788 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Rekao bih da se može uvesti, ali imaju fore o obaveznoj minimalnoj dužini posjedovanja auta, te određeni uvjeti koje auto mora ispuniti da bi se uvezao kao povratnički automobil, dakle može ga uvesti isključivo on sam i to kao povratnik u RH,te da je auto njegova osobna imovina bio tamo određeno vrijeme (ne znam točno koji je minimum, zaboravih). Da je uzeo neki stariji i rijetki automobil, mogao bi ga uvesti na foru 'automobila od povijesne važnosti', kako su se uvozili skylineovi linksovi, nekoliko delti integralki, te zadnjih par godina iznimno popularni američki automobili iz manjih serija. Najbolje mu je da kontaktira carinu u rijeci i provjeri uvjete. Auto će vjerojatno slati brodom u kontejneru jer je najjeftinije, a i koliko znam sa riječkom carinom je kudikamo lakše riješiti uvoz takvog auta nego u zg-u ![]() Ima tome već 5-6 godina kad je frend od starog imao istu problematiku, otud i znam da se može - on je uvezao i svoj i ženin auto bez puno peripetija, samo uz malo podmazivanja.... A ženin auto je bio ono, nepoznanica za naš sustav - hyundai accent coupe automatik, sa motorom koji u europi uopće nikad nije bio u ponudi, ne sjećam se jel 1.6 16v ili 1.8 16v, al znam da je bio fest jači nego išta od accenta u eu. Njegov auto je bio ne tako rijetka pojava, ali niti prečesta, jeep cherokee 2dr rwd. Oba je dofurao brodom s Floride u Rijeku i u roku 2tj su za oba bili svi papiri gotovi i oba regani na Hr table, doduše hyundai je bio regan kao 1.5 jer je takav bio najjači u našem sustavu, ali ono, regan je ![]() Znači može se, samo pitanje je novaca i živaca.
![]() |
![]() |
#13789 | |
NITKOV
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13790 |
|
moja glavna opaska je bila na tvoju izjavu o skučenosti mondea, napravio sam cca 10k km sa passatom i sto se tice prostora napred meni je on skuceniji nego mondeo...
![]() |
#13791 |
NITKOV
|
Ne kužim kaj se ja moram sad tu opravdavat jerbo MENI u passatu te generacije ima više prostora po širini i dubini naprijed nego na mondeu??? Isprobavao aute dok sam kupovao i stekao takvo mišljenje. I kaj sad jebemu? Da velim; da, jebga, namjerno sam išao kupit auto koji je skučen, mali umjesto ogromnog mondea? Kupio sam ono što mi se u tom trenutku sviđalo. I nisam zažalio.
![]() |
#13792 |
|
jedno je isprobavanje u salonu i jedna test voznja, drugo je eksploatacija vozila x vremena i x kilometara, posto smo slicnih gabarita cudno mi je bilo da ti je passat prostraniji od mondea, no necemo vise vidim da te ljutim ![]()
![]() |
#13793 |
NITKOV
|
Za to koliko imam mjesta oko sebe mi ne treba vozikanje od 50k km, to odmah vidim. Jednostavno sam dobio osjećaj prostranijeg auta. Dojam veće širine u ramenima i bolji položaj sjedenja s obzirom na dužinu mojih nogu. Ko zna, možda imaš kraće noge od mene. ![]() ![]()
![]() |
#13794 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja, subjektivno, imam više mjesta naprijed u Cliu nego u Golfu 5. Vjerojatno je u pitanju i položaj sjedenja i još koješta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13795 |
|
takoder ne podnosim ta etiketiranja i btw 10g se sluzim se povremeno jednim wagenom kaj je u familiji, on mi je ok, ali samo napred, straznja klupa strava i uzas... passat je bio sluzbeni i nisam volio ici njime na put ![]() mjesta za noge, koljenom lupam u armaturu, ali ostatak polozaja mi je odlican pa to neutralizira nezadovoljstvo prouzrokovano lupanjem koljena...
![]() |
#13796 |
NITKOV
|
A cuj, ja sam vise puta odradio voznju do svicarske (tocno 1001 km) i nisam bio strgan kad sam tamo dosao. Meni tvrdoca sica nije problem ako je ergonomija ok. Naravno da ima udobnijih auta, al vozim to sto vozim. Prvi scenic je zakon sto se tice mjesta za visoke ljude. Tamo sam mogao sjest kak spada a vozacko sjedalo nije bilo gurnuto skroz iza.
![]() |
#13797 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Niste se vi očito ni jedan vozili u Sierri kad toliko kukate za koljena i prostor naprijed.... Mrzio sam svako sjedanje za volan u taj auto onih par mj što ga je stari imao (a imam 'samo' 1.80 naspram vaših košarkaških visina)....
![]() |
#13798 | |
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|