|
![]() |
#13501 | |||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Čudan neki taj gazda, voli negirati stvarnost očito, nagledao se i ja takvih kad sam auto kupovao ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#13502 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
I to mislim paralelno parkiranje unazad iz jednog poteza i okomito unazad iz jednog poteza. Kad se to prođe, tek onda na ostatak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13503 | |
Premium
|
Citiraj:
Autoškola ne može više nego što sada radi. To može biti smjernica, samo parkiranje je manje bitno. Da li netko parkira iz prve ili iz druge je mizerno u odnosu na mnoge druge aspekte vožnje.
![]() |
![]() |
#13504 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13505 | |
Premium
|
Citiraj:
Počevši od toga da se više pažnje posveti kulturi vožnje i tupi s poštivanjem propisa i poznavanjem znakova i postroži prolazak. Ne bi vjerovao koliko ljudi ne poznaje i ne zna tumačit znakove, a voze već godinama. A da ne govorim o tome da ne znaju kad im digneš haubu auta neke osnovne dijelove motora nabrojati, a kamoli da natuknem kako se vozački ispit može ''riješiti''. ![]()
![]() |
![]() |
#13506 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
rađe da nitko ne zna parkirat nego da na putu sa i na posao potencijalno izgubim glavu 10 puta. neki dan mi izleti sa autobusne stanice oplo bez žmigavca apsolutno ne gledajući, a ja zdravih 80-90kmh vozim u svojoj traci, čim sam vidio šta će se dogoditi duga svjetla i truba... ma kakvi, kočenje nije opcija jer sam preblizu, kontra u srednju traku u koju se već počeo ubacivat neki auto sa lijeve trake, prošao sam između ta dva auta za debljinu retrovizora sa obje strane. sa 90 i jedno 180 otkucaja srca u minuti. gledam u retrovizor - auto nije ni stao nego se jednostavno priključio u traku. kasnije na semaforu stanem i gledam u naravno vozačicu, obje ruke na volanu, a na sjedalu dodan skafander iza leđa jerbo prvi utor na klizaču sjedala nije dovoljno blizu volanu. gleda naprijed, nikako u mene jer ako me ne pogleda onda naravno ne postoji činjenica da je umalo koštala jedno 2-3 glave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13507 | |
Premium
|
Citiraj:
A zašto bi znali? Pa to je nebitno za 95% ljudi.
![]() |
![]() |
#13508 |
Premium
|
Ne znam, ja ne bi dao da vozački položi osoba koja ne zna di treba ulit tekućinu za pranje stakla ![]()
![]() |
#13509 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13511 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Dio prvog sata u svakoj iole ozbiljnijoj autoškoli je upoznavanje vozila. Instruktor ti pokaže riktanje sica, retrovizora, svijetla, žmigavci i u to ulazi pokazivanje kandidatu što i kako s elementarnim tekućinama(provjera ulja, kočione, antifriza). Kad sam ja išao nitko nije sjeo i upalio auto dok nije sve to prošao. S druge strane postoje i instruktori koji bi trebali biti sve samo ne instruktori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13512 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Kad ste već načeli temu zamjene, izmjene i dijelova... znate li da vam policajac, ako vas zaustavi i upozori vas da vam ne radi pozicijska lampica ili svjetlo ( prednje ili zadnje) i inzistira da to popravite na licu mjesta, imate pravo reći da ne znate. Tada vam on / ona mora zamijeniti sama. A za ovo s dijelovima motora se slažem. I recimo bilo bi ok da onaj tko čita knjige zna katalogizirati, klasificirati, inventarizirati i predmetno obraditi knjige u jednom od knjižničarskih programa po želji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13513 |
Premium
|
Kad sam ja polagao morao si znati osnovne stvari gdje ti se šta nalazi pod haubom, a pogotovo provjeravat razinu tekućina i nadolit po potrebi ulje, antifriz, ako se nađeš u takvoj situaciji da ti to treba. Vozit auto i čitat knjigu nije ista stvar. I upute za korištenje dobiš s autom iz nekog razloga ![]()
![]() |
#13514 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13515 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13516 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#13517 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Za ovo boldano je najveća glupost. Što ako vozim Passata/Audi-a zadnje linje i kako da promjenim žarulje bez skidanje branika na licu mjesta?? Nema šanse da sam samcat skinem prednji branik. Tko će biti u pravu? Gospon policajac ili ja?
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13518 |
Premium
|
Ma već na Pežou 206 moraš skidat dijelove dolje da bi promijenio žarulju, ne treba ti audi/passat za to ![]()
![]() |
#13519 |
Extrema Thule
|
Haha, ma ima i dobar kolega pcekspertaš ima očuvanog Passata. Mjenja sve OEM i nikada nije bio na snijegu. U garaži na toplom do proljeća pa gas. I ja sam OEM Fondness (moj potpis) - osim custom made kočnice.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13520 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Interesting. Zanima me kako će ovo stajati uz Meganea RS, A45, Audi RS3... Jedino kaj se temelji na starom Focusu i sad su se sjetili izbaciti ga. Jaaaaako mi se sviđa što u hatchbackove ugrađuju AWD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13521 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
A i onaj ko ne zna baratat gedorom će ga morat na servis vozit pa makar pregorila samo pozicija. :ford: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13522 |
Premium
|
![]() |
#13523 |
Extrema Thule
|
@IcyTexx Meni RS naprijed podsjeća na Mitsubishi Lancera Evo ( ajmo reći kao to skraćena verzija). Boja je je ista od VW R line barem teoretski. Pohvalno je na Brembo kit.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13525 |
Extrema Thule
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13526 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#13527 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() Zašto draga policija ne isključuje taksijanera (neću navesti koji bio) u prometu bez dva prednja svjetla a pritom samo zadnje rade?? Kud češ juriti u 20h kao pravi sivonja 80 na sat kroz Klaićevoj??? Inače, taksijaneri su najgori vozači u prometu. Vidio sam ja sve i svačega uživo. Nekome je jeftinije uljevati ulje i pritom ništa ne popravlja/zaustavlja curenje iz motora. A to košta nečiji tuđi život. Tehnički dalje uredno prođu iako u prometnoj ubacuju 100-200kn za kavu. #balkanskaposla Kako češ srediti šlepu usred mraka na putu? Netko boji samoće pa bi tražio bliže vidljivo mjesto da promjeni žarulje. Probaj to zamisliti između Gospića i Plitvice. Razumijem, ako dva prednja fara za koju NE radi onda bi razumno sklonio sa ceste i promjenio kako treba. Ako je u pitanju xenon, nemogućnost promjene ili neznalica, onda nema druge da zove HAK. Teško? ![]() Uglavnom, netko može biti nemaran, dovoljno glup da ne skuži upaljeno , možda boli briga ili puni problema.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13528 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Al ste se uhvatili parkiranja, ali to je osnova. Kako ćeš voziti, ako ne znaš ni parkirati? Tu bi otpala hrpa nabusane balavurdije, a pogotovo "tatini sinovi". |
![]() |
![]() |
![]() |
#13529 |
Premium
|
![]() ![]() Zaboravil sam pitat - kaj ak nemaš žarulju koju trebaš, a on mora promijenit ak ti ne znaš/nemaš? Nadam se da onda oni vade svoje iz rezerve ili te bar voze do prvih auto dijelova ![]() Plaćaju oni, naravno ![]()
![]() |
#13530 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Ljudi ne gledaju i ne poštuju znakove (tip je puknul sestru na STOPu. Njegovo obrazloženje je bilo da nitko nije išao iz suprotne strane pa nije mislio da će ona stati) nepoštivanje ceste s prednošću prolaska, nepropisno skretanje, prevelika brzina itd. Onak, moglo bi se nać mali milijun stvari kojima bi trebalo pridodati veće pažnje nego parkiranju ![]() Parkiranje je također problem, ali da je parkiranje glavni problem, onda bi to bilo divno.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|