Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2015., 10:10   #1
maaa
Registered User

Datum registracije: Jan 2015
Cool Asus ili Tp-Link?

Pozdrav,
interesira koji od ova dva uređaja da uzmem ili mozda imate neki treci za preporuciti?
1.Asus rt-n18u
2.Tp-Link tl-wr1043nd

za sada mi je prvenstveno potreban za spajanje na frendov router 2 kata ispod mene te da si signal mogu dalje prosiriti po stanu,bezicno i zicano,takodjer planiram na njega nasarafiti tplink 15dbi omnicu,posto sada sa laptopom lovim signal ali dosta slabo i sa pucanjem veze,tako da mi je dosta bitna i izlazna snaga samog uredaja kao i stabilnost i brzina wifi prijenosa.
maaa je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2015., 21:09   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ja bi uzeo RT-N18U (Broadcom ARM na 800Mhz, 128/256 MB RAMa), ali nisam ti baš nepristran, koristim MIPSR2 base ASUSe (u stanu imam RT-N66U i na poslu isti taj, u kući RT-N56U, i na poslu tri RT-N10U u AP modu) i svi rade kako treba. Do sada sam koristio WRT54G/GL/GS ali njih je ubilo vrijeme a i "oglušili" su mi svi usljed dugogodišnje uporabe.
Dakle, ASUS po meni, ime, support, kvaliteta. I u taj ide Tommato by Shibby firmware

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2015., 22:35   #3
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
s obzirom da ti je bitna wifi stabilnost i brzina moja preporuka je tplink. na asusa su natrpali flasha/rama jer nešto moraju prodat.
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2015., 17:35   #4
maaa
Registered User

Datum registracije: Jan 2015
Da i slikom dočaram
Znaci sa oba routera ovo moze funkcionirati?
Zanima me koliki je max. output transmition power (mw) na oba kada bi se maknula ograničenja po regiji pošto vidim da se može namještati jačina?
btw,dali moze funkcionirati asus ili tp-link na backtracku/kaliu kao klasicni wifi adapter/kartica?

Zadnje izmijenjeno od: maaa. 28.01.2015. u 17:41.
maaa je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2015., 20:41   #5
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor maaa Pregled postova
btw,dali moze funkcionirati asus ili tp-link na backtracku/kaliu kao klasicni wifi adapter/kartica?
ne. za to imaš openwrt. 1043nd je max 24dBm što je i više nego dovoljno u tvom slučaju.
back2quick je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno