|
![]() |
#1 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Problem s Asusovom pločom
Poz. 99% cu je bacit a žao mi je jer mi je služila za sekundarnu konfu. Inače komp sam kupio kompletan u tip-top stanju i ubacio sam dva diska. Na jednome je Xp a na drugome 7. Ima dva keksa od po 1 Gb radne,cpu je neki intel E6300 a spomenuta ploča je ASUS P5KPL-AM IN/ROEM. Bios je najnoviji šta postoji i to sam radio odmah prije godinu dana kada sam uzeo komp. Sad se desi da upalim kantu i da bipne i da sliku: ![]() Tako slika stoji i ne mrda niti reagira na išta. Sve sam eliminirao manje više a radio sam slijedeće: Otkačio oba diska i optiku,koristio samo tipkovnicu (PS/2) i ništa više osim napona i VGA kabela na integruši nije bilo spojeno,pojedinačno memorije i mijenjanje mijesta nije pomoglo,samo jedan keks isto tako,skidanje baterije,clear cmos s jumperima,mijenjao procesor.... Mislim da sam sve nabrojio. Kondezatori ne izgledaju napuhnuto,sve je čisto i nema nigdje prašine,sve ko novo izgleda. Komp je uredno radio dok ga jednom nisam palio mjesec dana. Upalim,digne OS i sve 5 i nakon 20 minuta se sve smrzne nebitno koji je disk i koji OS. Nakon tog dana i restarta,dođe ona gore slika i sve stane. Sve ono s popisa sam probao i ćorak.... Ostavim li ga 5-6 dana tako bez da ga diram,nakon toga se upali i radi ko zmaj tih 20 minuta i onda smrzne i na restart daje samo onu pasju sliku i ni makac dalje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Jesi probao drugo napajanje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
AMD Hammer
|
Mogu probat mada ne vjerujem da je do njega jer vrti dva diska,optiku i sve fino... Baš ću probat al eto,ne vjerujem da je do njega... EDIT: Probao s drugim napajanjem i ista pisma... Zadnje izmijenjeno od: smuchac. 18.01.2015. u 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako komp (njegove komponente) ima xy god. definitivno treba: - probati sa drugim napajanjem - nije zgorega provjeriti napone voltmetrom / univerzalcem - ako je šta klokano vrati na normal / default - ugasi Quick Boot > Disabled i prati monitor na čemu će zapeti boot procedura Za žuntu manual > http://www.shrani.si/f/n/kW/7JCu2yC/...in-roem-si.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Daj probaj zamjenit bateriju, imao sam takav problem isto na asus žnj ploči i rješenje je bilo su super banalno. Al se više nesjećam dal sam samo mjenjao bateriju il sam i nešto drugo radio.
![]() |
#6 |
AMD Hammer
|
Nisam bio siguran jesam li mijenjao bateriju pa nisam ni napisao ali sad sam siguran da sam i to radio. Primjetio sam Maxellovu bateriju na ploči a njih imam novih doma pa je onda to dokaz da je nova. Quick boot mogu ugasit za koji dan kad se otrijezni i kad mi dozvoli uć u bios,zasad ćorak. Clockano nije ništa,sve je na "fabrički podešeno". |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo još ideja: - srednje tvrdom gumicom očisti kontakte memorija - kad "uspiješ" ući u Bios namjerno napravi downclock memorije za 1 ili 2 "zuba", npr. 1066 > 800 Mhz, bit će nešto sporiji ali bi mogao / trebao biti stabilniji ... Čiji je Bios na mobo ? Taj beep jeli kratki ili dugi ? Ako je AMI i dugi beep onda imaš blema sa memorijom i/ili memory kontrolerom ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
AMD Hammer
|
Beep je onaj klasicni kad posalje signal u ekran tj. nije error beep. Mogu probat i to al komp se pali s bilo kojom i s obje plocice a da underclockam takoder ne vidim smisao jer sve je godinu dana super radi..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
AMD Hammer
|
Sad sam ga upalio i usao u bios. Par pomaka po njemu u svrhu pronalaska postavki koje si mi reko i smrzzzzz.... Bios je AMI. Daklem, AMIBIOS (c) American Megatrends. Inc. ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI ACPI BIOS Revision 0503 Zadnje izmijenjeno od: smuchac. 19.01.2015. u 02:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
...ako ne pišti stalno možda je kontakt grafe vrimenom oksidirao...probaj je izvaditi i očistiti kontakte gumicom kao što Nikky kaže pa je par puta ubaciti i izvaditi iz slota da se malo "sastružu" kontakti u slotu pa onda sastaviti i probati. edit: ...sorry zaboravi ovo ..nisam prije pogledao..."integruša" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
Probaj: - bootat sa jednom pločicom memorije, ako ne prolazi izvadi i stavi drugu pa opet probaj - ako imaš još neku pločicu nebitno koje veličine probaj sa njom - stavi PCIE grafičku pa probaj... iako sumnjam, ali ako imaš probaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
AMD Hammer
|
Rotirao sam s plocicama a nemam nego njih dvije. Grafu pci-e nemam. Imao sam pa je crkla davno. Uzest cu koju polovnu s istim socketom za parsto kuna i amen,nema smisla vise oko ove se igrat. Hvala svima. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|