|
![]() |
#1 |
Salesman
Datum registracije: Nov 2001
|
Iznenadni restarti!
Dakle ponekad nicim izazvani (kucanje teksta npr.), a kod pokretanja neceg zahtjevnijeg postaje pravilo (3DMark, igre...). Rijec je o konfig; NF7-S, Barton XP-M (bez obzira na frekvenciju, restart ide), AIW9800, 2*512 TwinMoss DDR400, Enermax 350W. Nekako mi se cini da je u pitanju memorija (mijenjao slotove, cistio module...), pa sam pokrenuo memtest86 i nakon 9 h testiranja sam pogledao Error Sumary, koji je pokazao slijedece: Test 0,1,2,3,9 daju 0. Test 4 = 8084, Test 5 = 24351, Test 6 = 44, Test 7 = 8, Test 8 = 18 gresaka. Dakle jel rezultati testa ukazuju na memoriju il je to normalan podatak? Nesto drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Naravno da nije normalno, ne smije biti errora. Opusti tajminge i probaj module pojedinačno, pa ako ne rade nosi na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Salesman
|
Ma ne mogu biti labaviji, cak sam spustao fsb na 166 pa opet isto...,a sto se tice garancije...nist od toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
koje tajminge trenutno koristis? koja voltaze meme, proca i chipseta? da li je memorija stavljena u dc ili sc?
![]() |
![]() |
#6 |
Salesman
|
2.5-3-3-8 Vcore 1.775 (12.5*200, ali sam spustao i nize), Vdim 2.6, Vcipset 1.6 memorija je u DC |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...probaj novi bios za maticnu
![]() |
#8 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Pogledaj kondenzatore na ploči da se nisu možda napuhali. Ako jesu oni ti uzrokuju nestabilnost napona na ploči i komponentama i dolazi do restarta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Salesman
|
Pokusao memoriju u SC, a od biosa; par Abit-ovih, pa tic-tac, Merlin, Manta Rays XT....no ipak sve isto. Testirao memoriju na drugom kompu i isti simptomi...dakle to je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|