|
![]() |
#12991 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prvo su problem ljetne onda su problem zimske, sad smo dosli do tog da bi trebao rec da ne zelim vozit auto jer ima lose gume koje su lose po kisi, kako ce se ovo razvijat ispast ce da bi trebao scaku sitnicu koja ne stima platit iz svog djepa da onda budem siguran i svi oko mene takodjer. Pa neki stvarno zive u paralelnom svemiru. Siguran sam da par vas nikad ne vozi ni kilometar preko ogranicenja jer onda ugrozavaju sebe i druge. A da br pricam o bilokojem sitnom ptekrsaju i voznji opcenito. Skidam vam kapu na takvoj voznji.
![]() |
#12992 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Popij kavu pa onda možemo razgovarati. ![]() Svoje klizanje sa zimskim gumama si uzeo kao argument za onu staru raspravu o ljetnim gumama po zimi. Argument ti je šupalj jer dobra zimska guma po mokrom jednostavno ne kliže onoliko koliko si opisao. A loša guma je loša guma, bila zimska ili ljetna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12993 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Što bi ti onda u firmi rekli da skršiš auto jer se nisi uspio na vrijeme zaustaviti? Bi li ti odgovarao za štetu, ili firma? Traži pismenu potvrdu od direktora/upravitelja voznog parka da ti je na auto stavljena adekvatna zimska oprema, te da se ograđuješ od odgovornosti ako dođe do nezgode uzrokovane neadekvatnom, starom i istrošenom.y U suprotnom te pita da zašto nisi ništa spomenuo i samo prebaci krivicu na tebe jer si svjesno sjeo u takav auto. Valjda je svakom vlastita sigurnost na prvom mjestu.
![]() |
#12994 | |
Strichek Moderator
|
Srecom da zivimo u zemlji meda i mlijeka pa je bolje trazit radnu knjizicu (zapravo vise je ni nema) nego to od sefa. ![]() Pa sava s3 non plus su katastrofa po kisi pa ih svaki drugi auto ima. Ocito bi trebalo uvest zabranu kupovanja jeftinijih zimskih guma jer su gotovo sve redom lose na kisi ![]() ![]() Ili jednostavno prilagodis voznju opremi i uvjetima i to je to ![]() Ni najbolja guma nece spasit idiota za volanom ![]() Citiraj:
![]() Argument je na mjestu jer su svi cvilili o zimskim a sad ispada da nije dobro ni kad imaš zimske. (kupljene ove godine, dakle nove, jedino je dot stariji) I onda se možemo dalje vrtit u krug o svim mogućim sigurnostima i potrebama kad će uvijek to ovisit o vozaču, a što je vama očito zadnja stvar u tom lancu.
žmnpp Zadnje izmijenjeno od: buljo. 06.12.2014. u 14:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12995 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pa valjda ti je jasno da ak je nova a dot je stariji onda je ta guma negdje morala stajat. E sad jesu je pravilno skladištili ili ne to ne znamo.. Uglavnom ne vidim to ko argument na onu raspravu zimska vs. ljetna pa ne bum niš komentirao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12996 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja se vozim na UG8 i UG7 kombinaciji i bas mi je zanimljivo zadnjih sto godina od kad pada ova kisurina. Drze jos sve dobro al ove straznje UG7 su vec stare pa hoce iza malo proklizat ak se agrsivno ulazi u zavoj. Tak da se vozim ko budala malo precesto jer je fora upalit 4x4 i iskljucit ESP i onda pokusavat proklizat. Govorim o malim brzinama u gradi i o nocnoj voznji nakon treninga kad mi nema nikog na cesti. Benzin nam je jeftin. Niko ne komentira. Mogao bi bit jos i puno vise s obzirom da je nafta 80 i nes dolara, ili manje nisam gledal par dana. Obicno je debelo iznad 100.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12998 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Daj mi reci jel imas bilo kakvih problema s bukom? Bas sam htio pitati. Prije par tjedana stari je stavio te gume na Twinga. To je bilo poslije servisa. Nakon sto su stavljene, buka je ocajna. Da ga jebes, gume su nove, ne smije biti takve buke. Vozio sam ga samo danas pa cu sutra otici provjeriti pritisak. Jedino mi to za sad pada na pamet...
![]() |
#12999 |
Strichek Moderator
|
Sa cim usporedjujes buku? Sa drugim zimskim ili ljetnim? Prije sam imao s3+ i bile su dosta glasnije od ljetnih, ove nokian nisu toliko glasne ko sava ali je i ovaj auto bolje izoliran... Twingo bas i nema neku izolaciju, imao sam davno prije i na sluzbenom obicne s3 i na malo vecim brzinama je buka bila nepodnosljiva, za ovu normalnu (gradsku) voznju nemrem rec jer se vise ne sjecam.
![]() |
#13000 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
S prijasnim zimskim, isti model. Da, znam da Twingo ima slabu izolaciju. Do 50 je ok, nakon toga se pojaca, na 80 jos jace, a kad raspalim 120-130, radio i motor se ne cuju ![]() ![]()
![]() |
#13002 |
Strichek Moderator
|
Ne pocinjem kad vidim na kaj nekolicina lici. Evo kolega je bas danas pljunuo u lice velikoj vecini vozaca koji voze savu s3 koja je uzas po kisi, s3+ je samo losa. On bi vam svima zauvijek uzeo vozacke ![]() Tak da velim, vidim da nema smisla. A sad pomogni kolegi kojem bi drugi kolega uzeo vozacku. Aski mislim da ces morat pojacat radio i priviknut se na buku.
![]() |
#13003 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam ih zapeljo do 180, čuje se ko da si na tračnicama. ![]() Doduše definitivno najgora i najglasnija guma mi je neki michelin energy saver nešto, ko da se voziš na plastičnom valjku. Na 100 se glasaju ko da vlak ide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13004 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vis kod mene na Meganeu je UG8 puno glasniji od Energy Savera, cujem ih na autoputu puno vise. Moze se na Savama najnormalnije vozit i osjecat puno sigurnije nego na ljetnima. Ja vise volim zimske Save po ljeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13005 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Continental TS850 su me ipak oduševile po ovoj kiši... Malo sam se igrao i drže kao lude... Prokližu samo kod dumpanja clutcha i to minimalno. Vozim kao da normalno vozim po ljeti. Prošao sam kod džamije malo brže po unutarnjoj traci i lik iza mene u vanjskoj koji me je htio pratiti se izvrtio kao na lunaparku (nije bio na tračnicama nego na asfaltu). Mislio sam da će uletit u HDZ. ![]() Stvarno sam se oduševio. Naravno, na jačim autima se ne bi moglo vozit na maksimumu, ali kod mene to ide bez problema. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 07.12.2014. u 03:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13006 |
Premium
|
Ma budget guma ko guma, za tu lovu se ni ne očekuje nešto. Ove trenutne se zasad super drže, po ovoj kišurini se kližu al svakak manje od ljetne što sam i probao. A i osjetiš na volanu da je guma tvrđa/mekša. Ne moraš biti pokojni Senna da skužiš kak se auto ponaša. Energy saver nemam pojma koji je bio niti kakav ali nakon 120km puta u tom autu sam gluh bio. Auto je bio Megane I 1.6 16v. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13007 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13008 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Zna li netko gdje bi mogao nabaviti kakve oblikovane jastičiće za pod guzicu za novi Volvo s60 (2014/2015 model)? Kinez ima za 300 dolara set, no izgledaju kao bakina dekica za fotelju u stilu 70'.. ![]() Isto tako, ako tko zna, za isti auto trebam onu debelu ceradu koja štiti od leda. Ako ima koje kvalitetnije rješenje, da ne visi baš s auta bezveze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13010 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam još uvijek na ljetnima i ne pomišljam staviti s3 za ovakvo slinavo vrijeme... oke vidi se da temp malo zayebavaju, ali i dalje neusporedivo bolje se auto ponaša. kad vidim pahulje, onda ćemo mijenjati. edit: nabavio sam silica mačji pijesak i ima probat onaj čarapa-zamagljivanje hack ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13014 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#13017 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13018 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pošto sam ja kupio njega, a ne on mene, zadnja stvar koju na njemu radim je štednja ![]() pošto sam se dislocirao u novi životni prostor pa malo više putujem na posao, potrošnja je pala sa 13 na 11 litara ![]() 1.2 mašina. odmah danas čim dođem s posla punim čarapu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13019 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#13020 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|