Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.12.2014., 22:47   #1
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
D-Link DWA-125, Carnet, kako to spojiti?

Pozdrav.

Započeo sam ovu temu sa vec postavljenim pitanjem u naslovu. Naime, od neki dan sam u stanu di sam ponio svoj komp i našao sam negdje u ladicama stari Dlink usb adapter, ovakav > http://us.dlink.com/products/connect...0-usb-adapter/ . Prije sam uvijek bio spojen žično, doma imao adsl od T-Coma i mirna HercegBosna, nikad nikakvih problema.
E sad, ja sam instalirao daj adapter na komp, on meni nađe tu mrežu od carneta/iskona ali ja se nikako ne mogu spojiti, ja valjda ne razumijem kako to funkcionira.
Kada nađem tu mrežu i hocu se spojiti, on me uvijek traži onaj key koji sam našao ispod rutera, njega sam upisao ali onda mi veli "Limited access" ili tako neki k* i nece se spojiti na internet.
OK, idem pokušati napraviti new connection, odaberem ono Broadband connection (WAN miniport PPPOE), upišem podatke i onda mi se nikako spojiti. Mene sad zanima da li je uopce moguce sa ovim adapter da se spojim na taj način? Ili na koji način da se uopće spojim, jer u stanu su još dva lika koji se mogu svojim laptoma spojiti, a meni nikako ne uspijeva za rukom...

Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.12.2014. u 23:32.
Apacer ft Bozja je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2014., 23:06   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kao po običaju fali podataka:
- koji os vrtiš na kompu
- spomenio si gore Carnet, jeli glavni uređaj na koji se spajaš u router modu
- koji je to uređaj
- kako se cimeri spajaju
- ovo preko (WAN miniport PPPOE) ti ne treba, ovo pod prvo je dovoljno samo trebaš utvrditi zašto ne dobiva dobre ip adrese (zbog toga dobivaš Limited access),
možeš probati manualno postaviti odg. ip adrese
- preko žice (Lan) se privremeno spoji i u web konfigu provjeri da nije netko postavio drugi pass za wireless
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2014., 23:57   #3
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Windows 7 je gore. E vidiš, to je problem, ne znam kako da točno provjerim da li je taj uređaj, Enkom, u router modu? Negdje sam čitao da Carnetovi uređaji rade sam u bridge modu, i sad sam totalno zbunjen.
Probat ću pronaci neki lan kabal sutra na poslu pa vidjeti da li je netko mijenjao password od wirelessa, tu ulazim na 192.168.1.1 adresi, jel tako?
A jel bi se ja uopce mogao spojiti na tu mrežu, jer meni piše da sam connected iako nema internet accessa, ako upišem krivi password? Jer kad se probam na neku drugu random mrežu spojiti, kad upišem neke bezveze brojeve/slova, on mene uopce ne spoji kao što me spoji ovdje...
Staro 03.12.2014., 15:52   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne možeš se spojiti ako je krivi pass > nemože pisati connected,

ne mora biti 192.168.1.1, kod Iskona su neki uređaji na 192.168.5.1,
to ćeš provjeriti na lapu cimera > kada je spojen u CMD udri ipconfig /all, pod wireless karticom vidi šta piše za Gateway, ako je nešto 192.168.x.1 to je ip routera,

ako je 192.168.5.1 onda na wireless kartici TCP/IP v6 stavi na disable, a pod TCP/IP v4 stavi automatic ili IP=192.168.5.150, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.5.1.

EDIT: Evo dodatak,
taj stick je baziran na Ralink (po novom Mediatek) RT2870 chipsetu (kao i x drugih),
evo ti zadnji dostupni drajver ver. Win7:5.1.17.0 (gofno pakirano sa zadnjim Installsheld pa nisam mogao raspakirati):
> http://www.mediatek.com/en/downloads/usb/
ako link ne bude dobar onda otvori > http://www.mediatek.com/en/downloads/
trebaš ovo na vrhu (USB (RT2870/ RT2770/ RT307X/ RT2070 RT357X/ RT3370/ RT8070/ RT5X7X/ ...),
ako ima opcija neka ti samo raspakira fajlove negdje, trebaš iz RT2870 foldera,

kao alternativa evo ver 3.2.4.0 > http://www.filedropper.com/rt2870w73240
ubacuješ na stari način kroz update u Device Manager - u, samo odaberi jesu li winsi x86 ili x64

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.12.2014. u 20:07.
Staro 05.12.2014., 21:28   #5
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Hvala puno na pomoci i trudu, ali problem je bio dosta lakše riješiv nego sam isprva mislio. Naime, samo je trebalo otici na stranicu moj.iskon.hr i tamo se može promijeniti iz bridge u routed mode i to je sve što je trebalo.
Staro 05.12.2014., 22:05   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa da, treba routed mode ako se vas više spaja istovremeno ...
Staro 06.12.2014., 14:00   #7
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Jasno je meni to, ali cimer koji je bio u stanu je rekao da se njih troje vec spajalo tako, da nije bilo nikakvih problema, a ja ne znam kako provjeriti da li je router u routed ili bridge modu (osim možda spojiti se preko mobitela, pa vidjeti da li ima internet access?), ali kad sam napokon dobio podatke za spajanje na moj.iskon.hr, vidjeo sam da je router u bridge modu i stavio sam ga u routed i to je to, nikakvih problema nakon toga.
Staro 06.12.2014., 14:07   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ma to je sve posljedica igrokaza oko Carnet - a, oni gnjave operatere da bude Bridge > treba im da se samo jedan komp / carnet (l)user spaja ...
Vidi da se ne iznenadiš sa računom, možda si sada na klasičnom Iskon account - u a ne Carnet - ovom, vjerojatno ima razlika u cijeni.
Staro 06.12.2014., 16:29   #9
Mac_F
Pauk mrežar
Moj komp

Mac_F's Avatar

Od pred par mjeseci iskon+carnet može raditi i u routing modu. Bilo je pisano o tome negdje u ovoj temi ako se ne varam: http://forum.pcekspert.com/showthrea...158399&page=11
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno