Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.11.2014., 20:55   #1
Zmajur
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
IPTV Spajanje

Izvinjavam se ako tema već postoji i izvinjavam se na naglom upadu sa prvom porukom, pa odma u sridu.

Zanima me koji je najbolji način kako da spojim, ponajviše IPTV (MAX TV) sa jednog kata na drugi u samostalnoj kući, a da ne povlačim kabel. Koliko sam shvatio, lunjajući po netu, zanima me dali bi šljakalo da spojim dva rutera preko powerlinka. Ako je to moguće, dali treba imati T-comov ruter ili mogu kupiti "bilo koji" u dućanu?

Znam da je kabel naizglednije i najjednostavnije riješenje, ipak nije se mislilo dok se gradilo, opet blizu smo useljenja a ne štelaju mi se zidovi niti postavljati kanalice. Tko zna kad će susjedska ljubav puknut .....

Unaprijed hvala, LP.
Zmajur je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2014., 21:43   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ako su oba kata na istoj fazi da...ja ti imam ovaj i šljaka bez problema http://us.dlink.com/products/connect...r-starter-kit/
i ne trebaš dva routera, već samo pustiš ip tv signal s t-comovog routera preko strujne utičnice do prijemnika, u kojeg štekaš max tv prijemnik.
Baci oko i na ovu temu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227677
A imaš i još tema...
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2014., 08:42   #3
Zmajur
Registered User

E sad, imamo odvojene satove ako to ima veze, međutim čitao sam negdje da se u stambenim zgradama isto tako može prevest signal bez obzira na fazu, praktički sve do trafostanice, zbirne kutije?
Ovu spajanje sa ruterima bi volio izvest da dodatno proširim wirelles signal, mada čini me da to nije moguće ako sam u pravu? Ili LAN ili IPTV zar ne?
Staro 18.11.2014., 08:54   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
na sva odvojena sata? Mislim da to neće ići, ali moraš probati.
A ovo drugo - da, ili-ili, neće ići oboje preko toga.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 09:01   #5
Zmajur
Registered User

Sad, nisam siguran kako je "struja" provedena, podijeljena u toj kući. Prije je bila ujedinjena sa cca 13KW snage, sad se dijeli na dva dijela. E sad, nisam električar, pretpostavljam da se glavna faza, vod dijeli na dva sata, kako bi se odvojio trošak, snaga među stanarima. Ovdje bi mi trebao ujedno i električar, da mi pomogne, da ne idem u trošak od 300 kuna radi isprobavanja powerlinka... )

EDIT: Pronašao negdje na netu

Citiraj:
I'm an electrician in the uk, I know exactly what you mean and it has nothing to do with busses, as long as the circuit is on the same phase you will be fine, in theory as long as your neighbour was on the same phase on the same side of the transformer you could share one with them. Circuit breakers will not cause any loss in speed compared with being on the same circuit, the only thing that will affect speed is cable length but you should not see any appreciable difference. If one of the circuit breakers operates whilst you are using separate circuits you will loose your connection and if you try and use separate phases it will not work. I've been using one across two separate ring mains for a few years now and not had a single issue with streaming 1080 content, the main bottleneck will be the speed your receive from your ISP. If you need any more help feel free to ask, Shane.

Zadnje izmijenjeno od: Zmajur. 18.11.2014. u 09:34.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno