|
![]() |
#1 |
Moj komp
Datum registracije: Aug 2011
|
(riješeno) Dell Inspiron 1546 pregrijavanje
Kao što i sam naslov govori. Prije par dana laptop se počeo užasno pregrijavati, nakon 30-60 sec temperatura dođe do 70C. Otvorio sam laptop i počistio prašinu oko ventilatora i oko hladnjaka, stavio sam novu pastu i vratio sve kako treba. Ali opet isto, sve po starome. Još jedan problem je u tome što nemogu više podići OS, niti preko Safemode. I onda se laptop ugasi. U čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za drugi problem uzroci mogu biti memorija ili hard. Uzmi Hiren's Boot CD, nađi na njemu MemTest i istestiraj ram. Ako ne bude grešaka, učini isto i sa tvornilkim programom za hard koji ćeš takošer naći na Hiren'su.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Moj je isto ovih dana popizdio, rjesenje je bilo podesavanje rada ventilatora u samom laptopu na malo agresivniji mod. Dok prije cca 2-3 godine mi je crkla heatpipa od graficke i isto se rusio i grijao dok nisam zamjenio. To mozes jednostavno testirati da u prokuhanu vodu stavis kraj koji ide na cpu/gpu laptopa, dok drugi kraj di je radiator bi trebo u roku 2-3 sekunde postat vruć ko i voda ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ovo zbilja ne kužim, kakve veze ima memorija sa pregrijavanjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Urbani korisnik
Datum registracije: Dec 2003
|
Imam problem sa ovim laptopom. Laptop se pregrijavao i odjednom se ugasio i neće se više upalit. Očistio sam prašinu i zamijenio pastu. Ventilator zavrti i upali se led indikator, al slike na ekranu nema. Jel moguće da je otišla grafička i kako to utvrdit 100%?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|