|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Pregirjavanje kompa
Danas sam bio kod frenda i temp mu je idle 60-62 a kada se vrti Avast 69 stupnjeva. Kazem kada se vrti Avast jer nisam nista drugo radio.Brat mu igra ponekad igrice i komp se tada ugasi,zato jer je u BIOSU namjesteno CPU warrning 70 a CPU shut down 75 tak da kada su igrice u diru pretpostavljate kolika je temp. Radi se o ATHLONU 2500+,512 DDRa i 9200 SE. Cooler je Glacial silent breeze 462 II,pa me interesira dal je moguce da taj cooler nis ne hladi(ne valja) ili su ga mozda oni krivo stavili. Nismo danas stigli otvoriti komp...nema niti jednog venta u kucistu i temp u kucistu je 30-32.Mjereno sa Speed funom i iz Biosa.U kucistu mi se cini normalna temp,tak oda me cudi ovo za CPU... Prijedlozi!?
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Provjerite cooler, očistite, pasta itd... I potražite novi BIOS, možda je greška u njemu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
ako nije ni to onda novi cooler |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
inače bi taj cooler trebao ohladiti bartona na min 55c u loadu, frend ima slučnu konfiguraciju barton je clockan na 3200+, cooler isti pasta artic silver ceramiqe, 1x120 vent za ispuh i 1x80 vent upuh |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-
Datum registracije: May 2005
|
Odgovor lezi u tvom pitanju! Nemas intake/outtake ventova, tj. cirkulacija u kucistu ti je nikakva ![]() Moja preporuka je ugraditi koji ventilator i problem rjesen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Pipni malo, možda bios laže...Ako ne onda pastu nanovo nanesi.
![]() |
#8 |
Tlacitelj i neznalica
|
1.Mislim da BIOS i speed fan ne lazu jer se komp gasi,da lazu ne bih se gasio. 2.Mislim da nije problem u ugradivanju ventilatora jer je i meni temp. kucista 32 (sa dva venta)pa je temp 50ak stupnjeva s time da je nejgov mislim bolji cooler. 3.Znaci ostaje mi skidanje proca,ponovno pasta i to bio trebalo biti to... Bar se meni tako cini... Thanx!
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Pa kažeš da se komp gasi jer je u BIOS-u namješteno da se gasi na 75 stupnjeva.Možda BIOS ipak laže i onda se komp zgasi.Pa nije problem flashat BIOS, a i što je noviji bolji je. ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
SilenBreez II mora sasvim dostatno hladit taj proc.....iz osobnog iskustva kako ljudi kažu provjeri paste, prašinu i ostale sitnice |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Tlacitelj i neznalica
|
Skinuo cooler,obrisao prasinu stavio novu pastu.Sada je temp. idle 52 a load igre 58-60 to ce mu biti ok....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|